Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2018 05:55 - Блудство, брак и Библия
Автор: antoninus Категория: История   
Прочетен: 2106 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.02.2018 05:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Но имам малко нещо против тебе, защото имаш там някои, които държат учението на Валаама, който учеше Валака да постави съблазън пред израилтяните, та да ядат идоложертвено и да блудстват. Така също имаш и ти някои, които държат, подобно на ония, учението на николаитите. (Откровение 2:14,15)

Думата за блудство на гръцки е тясно свързана с думата за проституция. Християните често се ужасяват , че хората се ценят толкова малко, че предлагат тялото си сексуално в замяна на относително малка сума пари. Но същите тези християни понякога си мислят, че малко секс между „съгласни възрастни“ не би трябвало да е кой знае какъв проблем. Обаче ако е погрешно да продаваме сексуалността си на друг, по-добре ли е да я раздаваме безплатно? Библията ни учи да пазим сексуалността си за човека, който ще ни цени толкова много, че да е готов да ни посвети целия си живот. Безразборният секс се появява тогава, когато хората имат ниско самочувствие. Онова, което не ценят, те свободно изхвърлят.

– Но нима сексуалната чистота преди брака не е старомодна идея? – попитал своя пастор един член на църквата. – Разбира се, глупаво е да си играем с всички ширещи се там, вън, болести, но ние се обичаме и планираме някой ден да се оженим. Посочи ми поне една причина да изчакваме“.

– Предлагам нещо по-добро – отговорил пасторът. – Ще ти посоча три причини. Първо, ако се приготвяш за брак, трябва да изградиш връзка, която да устои до края на живота ти. За да постигнеш това, се нуждаеш от здрава „инфраструктура“ на връзката, а това означава да прекарате много време, като се опознавате умствено, емоционално и духовно. Когато двойката се сближи физически, те започват да пренебрегват другите аспекти на връзката си, а именно те са важни, ако искате да прекарате останалата част от живота си заедно.

Второ, сексът преди брака отслабва съпротивлението ви на извънбрачни връзки след сватбата. Мозъкът е склонен да поеме по пътя на най-малкото съпротивление. След като сте проправяли дадена пътечка известно време, в бъдеще става много по-лесно отново да тръгнете по този път. „Пробният брак“ е един от най-добрите начини да се подсигурите, че бракът няма да изтрае.

Трето, дори никога по-късно да нямате извънбрачна връзка, сексуалният контакт с брачния ти партньор преди брака води до проблеми с доверието. Независимо колко си ѝ верен, тя ще си мисли: „Той го направи с мен, когато не бяхме женени, какво би му попречило да го направи с някоя друга, за която не е женен?“. Бракът е достатъчно труден и без да хвърляте това недоверие в съставките му.

– О, не знаех, че Библията е чак толкова практична! – възкликнал църковният член.

Господи, помогни ми да спра да слушам Валаамовците от Холивуд и „Медисън Авеню“. Избирам да положа доверието си в наредбите, изложени в Твоето Слово, дори понякога да не разбирам причините за тях.

Изт.: "Евангелието от Патмос", ав. Джон Полийн


Тагове:   брак,   пастор,   блудство,   секс,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 796480
Постинги: 231
Коментари: 504
Гласове: 832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031