Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2017 09:49 - "Арабската" връзка в Арсенал
Автор: drugi Категория: Хоби   
Прочетен: 2056 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 31.08.2017 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От няколко дни забелязвам динамична активност по отношение на една обява за работа в оръжейния "Арсенал", в която има поставено изискване владеенето на арбаски език.
И докато някои хора го приемат от майтапчийската страна, много профeсионални апокалиптици, започнаха да развиват катастрофични тези. От това, че снабдяваме Ислямска държава и други терористи с оръжие, до извода, че явно ислямистите вече са обсебили нашара оръжейна индустрия и България я чака крах и гибел. 
Къде е истината? Ами там, някъде, в арабските букви, за които май никой не се насили да потърси превод. 
Слава Богу постиженията на съврменното капиталистическо, технологично общество дадоха на всички нас Google translate и възможността (за тези, които искат), да надникват зад булото на непознатите езици. 
Та, намерих аз обявата (https://www.jobs.bg/job/3948928), копи-пейстнах я в транслейта и ... какво да видя...
Оказа се, че "Арсенал" явно искат да разширят позициите си на арабския пазар. И като една фирма с що-годе читаво ръководство (мениджмънт, както му викат на запад), са решили да потърсят човек, който наистина да им свърши работа. И не само да си взема заплатата и да си я заработва.
За да си ефективен на някой пазар, едно от важните неща е  да знаеш езика, на който нормално комуникират стопанските единици в рамките на този пазар. Щото от годините на комунизма, а и доста след това сме се нагледали на това какви финансови и бизнес резултати се получават, когато нагласим някой на заплатка, пък той горкият има способности само да я харчи.
За да не отегчавам с повече по разсъждения, слагам българската версия на текста от гугъл преводач и предоставям на всеки на база на собствената си способност за мислене да прецени доколко е апокалиптична ситуацията ...
Ръководител за бизнес развитие - Близкия изток
Отговорности: Отговорен за огромни бизнес сделки на стойност милиони евро в отбрана и пространство в Близкия изток. Клиентите са държавни агенции и частни компании.
• Привличане на потенциални клиенти и създаване на нови бизнес възможности
• Направете презентации
• Договаряне на търговски договори
• Планиране на финансови и логистични въпроси
• Последващи транзакции по време на чекове и плащане Често пътуване до Близкия изток и Европа. Кандидатите трябва да имат почтеност, инициативност и лични амбиции. Осигурете обучение във всички аспекти - правни, финансови, технически и др. умения:
• Умения в арабски и английски език
• Имат познания за региона и културата
• Опитът в международната търговия и логистиката е чудесно допълнение

Добре дошли отново в епохата, в която ако няма новини, си ги създаваме сами и ако няма за какво да се притесняваме, не само че си го измисляме, ами и успешно облъчваме хората около нас.



Гласувай:
0



1. karamellita - Тази Копукова и да е софиянка е гр...
31.08.2017 22:42
Тази Копукова и да е софиянка е грозна, видях я на Фейсбук,за какво се мисли,пльоснала един черен бретон на четвъртитата си физиономия с надебелял врат,с вежди набити в очите,невзрачна фигура,сбабичосани раменца,сложила нахален минижуп на крака с разшитени вени,че и кичозно облечена - никакъв вкус, направо прилича на селянка,най- обикновена еснафка и сплетница и то от ревност към някакъв си мъж, тръгнала да рови в биографии...тук е пълно с побъркани.Валери ходи с много жрни и разбира от жени,сигурна съм,че Копукова няма шанс никакъв,много е скапана,завалията...направо е уродливичка...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2091642
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол