Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2015 23:01 - Добре дошли в средновековието
Автор: metaloobrabotka Категория: Политика   
Прочетен: 668 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Помните ли другари, когато четяхме романи за средновековието? Помните ли обикновените за тези мрачни врема картини? Тълпи от религиозни фанатици, разпалени от злоба и невежество, се разправят с "вещици" и еретици. Донасят и ловят, с тържество влачат  на разправа пред палачите "проклетници" или "магьосници". И след това набожно подклаждават със съчки пожар, на който в мъки умират невинни хора. Така ние отново – в двадесет и първи век – се оказахме във времената на средновековното мракобесие, когато религиозния фанатизъм зверски се разправял с хората за неверие в религиозните догми и нежеланието да се живее по тях.

Ние знаем, че това става предимно в исламските страни. Исламските фундаменталисти се стараят да наложат на обществото шериат, пълно подчинение на целия обществен живот на религиите. Те не се  спират пред никого и не щадят никого. Пример за това е ИДИЛ. Но подобно нещо се среща и в християнските държави.

Ето събитие кошмарно и зловещо. В Америка религиозни мракобеси са убили дете за… отказ от изповед.

imageТази случка се случила в миналата неделя, в някаква църква "Слово на живот" в Ню-Йорк(неопетидесетническа, т. е. протестантска църква). Лукас Леонард (19 години) и неговия брат Кристофър (17 години) се отказали да се изповядат пред свещенника в своите грехове. За да ги убедят да се изповядат техните родители, сестра и други църковни енораши започнали да ги бият[1].

Побоят продължил няколко часа. Децата били бити по ръцете и краката по интимните части, бедрата и туловищата. 

Вие само си представете тази картина – тълпа енораши (по-скоро, изверги, мерзавци и идиоти) свирепо бият две беззащитни деца! И с такова усърдие "спасяват техните души"– че едното от тях умира!

И всичко това е станало не случайно! Не случайно подобно става в целия свят. Човечеството достигнало невероятни висоти в науката и техническия прогрес, достигнало космоса, подчинило на себе си пространството, получило огромна власт над природата. И след есичко това то изведнъж попаднало на колене пред страх от древни, почти първобитни времена, пред мрачни средновековни фантазии. То започнало да слуша попове, равини, знахари, магове и други подобни шарлатани и ненормални и да приемат на сериозно техните несвързани думи и техните груби изводи.

А тази мракобесна измет почувствала сила, се осмелила и започнала да води за себе си по-домашному и опитвайки се да ни върнат в средните векове.

Ето още едно нагледно свидетелство, че гибелта на Съветския Съюз – това е трагедия за цялото човечество, за всечки прогресивни сили.

Съветският Съюз загина – и няма вече могъща опора за борба на трудещите се от целия свят и за прогресивните сили, за всички, които се стремят към обновяване на обществото, към устройство на земята на справедлив и разумен живот.

Хвърлил от себе си гнета през Октомври седемнадесета година, руския работнически клас почувствал в себе си такава сила, с такава решимост се вдигнал напред, че със своя пример въодушевил работниците от целия свят. Съветската държава за работниците и за прогресивните сили от целия свят е била, като огън в ноща.

Но Съветския Съюз падна – и в целия свят се появило мракобесие и реакция. Става нещо зловещо, в което е трудно да повяврваме, като в страшен сън. Само едмо може да спре този кошмарен пир на мракобесието – възраждане на социализма, нова победа на работническата класа.

Затова на нас сега лежи дълг пред цекия свят– да възродим социализма и отново да дадем превес на силите на прогреса, да продължим движението на човечеството към комунизъм. Ако ние не изпълним тази мисия, която на нас е възложила историята, – ние ще предадем подвига на нашите деди и стремежа на цялото човечество. Работниците от всички страни не са забравили, че ние сме първата страна с победила революция. 

Пред човечеството има два пътя. Или – по нататъшна деградация, разгул мракобесие, зверства, национализъм, шовинизъм, нови жестоки кръвопролитни войни между народите, страдания и смърт на милиони. Или – нова социалистическа революция, обновено общество, победа на работническата класа, победа на разума и справедливостта.

Коментарий от групата "Опортюнизъм бой". Внимание! По повод на тези събития вече откликнаха нашите отечественни мракобеси. Ето главата на Синодалния информационен отдел Владимир Легойда "изказва негодувание" и "съболезновава". Той казва, че който е извършил това действие, не се явява християнин, това са сектанти, че "автентичния религиозен живот изключва всякакво насилие"[2]. Виждате, как нашата РПЦ бърза да се разграничи от този случай. Това са сектанти, а ние не сме такива, ние сме чужди на насилието. Само че кой ще повярва в това, ако ние все още добре помним свирепите гонения на старообрядците от страна на Руската Православна Църква, изгарянето на хората живи, oчетвъртевичяване и отрязване на езика. Да и в наше време има такива църковни деятели, които искат да се превърнат като самия Никон. Например, небезизвестния Дмитрий Смирнов, който е изразил пожелание, всички атеисти да се самоубият, или – в по- смегчен вид – протойерей Всеволод Чаплин, който счита, че за спасяване душите на руския народ е нужна бедност и нищета. Известният водещ Юрий Вяземский, член на Патриаршеския съвета по културата, нарича атеистите животни и болни и страстно желае да ги отправи в психиатрия. Но и с какво повече тези екземпляри се отличават от ню-йоркските сектанти? Така че не се лъжете. За нас няма никаква разлика между секта и църква. Там, където има класово общество, експлоататорски клас, ще процветява и религията, защото тя е нужна на експлоататорите. А там, където има религия, там ще съществуват и нейните най-мракобесни и извергски форми. За да се справим със зверствата, трябва да премахним религийте, а за това е необходимо да унищожим класовото общество.

Оксана Снегирь, Красный Агитатор

[1]http://piter.tv/event/amerikanskogo_podrostka_ubili_v_cerkvi_za_otkaz_ispovedat_sya/

[2]http://www.pravoslavie.ru/news/86790.htm




Гласувай:
2



1. kvg55 - Въпреки научно-техническите си ...
16.10.2015 23:48
Въпреки научно-техническите си постижения, човекът, като че ли
не е мръднал в съзнанието си от хилядолетия. Вярно е, че съзнанието
се променя най-бавно и трудно. Но смятам, че след научно-техническите
революции, наред е революция в съзнанието на човечеството.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660607
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031