Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2019 10:17 - Борисов призна, че американският бизнес в България е толериран
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 598 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 19.11.2019 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Борисов призна, че американският бизнес в България е толериран

Публикувано на 14.11.2019  в България

https://bultimes.com/%d0%91%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0-  

Премиерът Бойко Борисов призна, че американският бизнес в България е толериран. На кръгла маса на Българо-американската търговска камара пред представителите й министър-председателят обясни, че те са негови партньори и приятели. А като доказателства посочи спирането на три от най-големите ни руски проекти, спирането на руски самолети над морето и признаването на военното крило на Хизбула за терористична организация.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че се полагат големи усилия за американския бизнес в България:

“Говорим за американския бизнес в България. Добре дошли сте! Радваме се, толерираме го, полагаме огромни усилия, дори и когато не е много за толериране да помагаме пак. Когато са направени договори, които дори ме е срам да ги чета, ние ги толерираме и продължават да стоят. Не знам дали другата страна би го направила”, коментира Борисов.

Премиерът призова към това България да може да прави бизнес в САЩ без визи. Той посочи, че ако българският бизнес иска да отиде в САЩ, трябва да се мине през много неща.

“Докато Гърция няма проблеми с това. Гърците имат тази привилегия, България не. Дали са по-лоялни партньори в ЕС или НАТО? Много бих искал на следващия рожден ден на Американската търговска камара да се поздравим с един такъв напредък в българо-американски отношения”, каза още министър-председателят.

На кръглата маса премиерът засегна темата с „Уестингхаус”, която компания трябваше да строи 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”. По думите му обаче е трябвало да има ясен план, а не меморандум. Според него и търговската камара има вина, защото в такива случай трябва да се реагира веднага.

“Когато има проблем с руски проект, ние действаме незабавно и затова за “Бургас Александруполис” сме в съдилищата, и за Южен поток ще отидем в съдилищата, за “Белене” вече две години сме в съдилищата в Париж. Когато има проблем тук, си затрайваме. Защо? Българо-американските отношения не са само бизнес модел, те са и морал. Народът като чуе Америка, знае, че това е честно, прозрачно и важно всичко да е наред”, допълни той.

От камарата пък заявиха, че се чува гласът само на българските работодателски организации, включително и по темата за договорите с американските централи, а не на камарите за двустранни отношения и предложиха създаване на работна група.

“И с вас говоря като партньори, приятели. Ние сме от едната страна, заедно сме. Но не може да сме заедно, само когато обядваме и като има проблем, пак трябва да сме заедно и да ми помогнете тогава, защото аз трябва да стана и да отговоря. Хубави или лоши, това са работодателските организации. Отиват при главния прокурор и носят своите сигнали. Ние как трябва да реагираме? Да ги гледаме или да не ги гледаме. Ако знаете нещо и можете, ми помогнете, веднага ми помогнете! Ние сме едно, ние сме приятели. Аз иначе няма да си позволя да говоря по този начин, ако не са това моите приятели и партньори”, коментира премиерът.

Като доказателства за това Борисов посочи: “Ние сме признали военното крило на Хизбула за терористична организация, спрели сме три от най-големите руски проекти, спираме руски самолети над морето. И ако това не са ни партньорите, кои са?!”
ДАРК

ПО ТЕМАТА

ВИДЕО: Путин изобличава Борисов в държавна измяна

image

Loading…   Да се знае, и да се помни!: • Путин: “Южен поток” се провали, заради България – тя се поддаде на натиска на ЕС и САЩ“ Путин: „Южен поток” се провали, заради България – тя се поддаде на натиска на ЕС и САЩ   • Путин за България: “Защо се предадохте без бой за „Южен поток“, … Продължете с четенето на

Хилъри Клинтън спряла АЕЦ “Белене” (ДОКУМЕНТИ)

image

Loading… “Нелоша работа” поздравява я дясната й ръка Джейк Съливан след решението на България да спре строежа на централата България се оказа в центъра на мащабен скандал в САЩ, който може да коства президентския пост на бившата първа дама Хилъри Клинтън, научи Nbox. След като Wikileaks публикува 1 258 имейла на Клинтън от времето, когато е … Продължете с четенето на

 

Румен Петков призова да арестуват Борисов

image

Loading… Петков за акцията срещу “Русофили”: Ако руският шпионаж има за авангард тези хора, значи руснаците са много зле Да сложат белезници на премиера Борисов за работа в полза на чужда държава, тъй като самият е направил признанието, че е работил в полза на чужда държава след посещението на Хилъри Клинтън, когато е спрял два … Продължете с четенето наРумен Петков призова да арестуват Борисов

 

 

 

ГЕРБ е дългосрочен проект на СОРОС

image

Loading… Правителството на ГЕРБ е дългосрочен проект на СОРОС – началото (част 1)   Неделя, 25 Април 2010г. 15:14ч. | Автор: Валентин Фъртунов | †   Фондация „Отворено общество” на крупния международен спекулант – унгарски евреин с американски паспорт – реално управлява България чрез марионетката си Бойко Борисов Най-напред бих искал да посоча, че в случая … Продължете с четенето наГЕРБ е дългосрочен проект на СОРОС

 

 

 



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. bojinkata - И какво печели България, като бо...
19.11.2019 10:34
И какво печели България, като борисоф толерира краварите?!
цитирай
2. zahariada - Да
19.11.2019 10:42
Нищо, само губи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39759325
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031