Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2020 00:36 - Шведските комунисти правят нова партия – без мултикултурализъм, ЛГБТ и Грета
Автор: komunisticheski Категория: Политика   
Прочетен: 1095 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Конфликтите в шведските леви среди далеч не са изолиран случай. Процесите на отърсване на автентичната левица и работническото движение от либералните паразити са повсеместни и въпреки неистовите усилия на „активисти“ и кукловоди, необратими.

По-голямата част от от членовете на „Комунистическата партия“ в град Малмьо са напуснали организацията и планират да създадат нова партия на работниците, която да не поставя акцент върху неща като мултикултурализъм, проблемите на ЛГБТ идентичностите и климатичния алармизъм, превърнали се в обединяващи принципи на „лявото“ днес.

Нилс Литорин, един от участниците в новата инициатива е заявил пред шведските медии, че „днешната левица е станала част от елита“ и „не защитава интересите на работническата класа, отчуждила се е от работниците и от техните проблеми“.

Литорин твърди , че левицата като движение, се намира в тежка и продължителна криза на идентичността и заради това, тяхната организация възнамерява да се придържа към изконните леви ценности и класовата борба. „Левицата изобщо не разбира, защо толкова много работници не харесват мултикултурализма, ЛГБТ движението и Грета Тунберг, не разбират защо работническата класа гласува за десни партии, а анализа на левите се свежда до това, да сравнят сегашното положение с това в Германия в началото на 30-те и да обвинят работниците, че са заразени от някаква нацистка болест“.

Според Литорин, разширяването на влиянието на десницата сред работническата класа се дължи на голямото недоволство на хората от либералната икономическа доктрина, която води до „конкуренция с ниски заплати“ и „гетоизация на общностите“, ситуация, която  „облагодетелства единствено големите компании“. Литорин продължава с тезата, че един от основните проблеми днес е „хаотичната“ имиграционна политика, довела до културни сблъсъци, сегрегация и изключване, поради неконтролиран приток на хора, от части на света, където властват законите на клановете и кръвното отмъщение.
image

Маркус Алард, лидер на лявата партия „Йоребру“, изрази подобни мисли в статия, озаглавена „Социалистите не принадлежат на Левицата“, обвинявайки официалната левица, че напълно е предала своята социална база, изоставяйки работническата класа за сметка на „паразитни грантаджийски прослойки от средната класа“.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 675770
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031