Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2015 14:34 - На кого служи руската армия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 604 Коментари: 0 Гласове:
0



 23 февруари е един от най- важните за нашия народ празници. До неотдавна всеки гражданин на нашата страна е знаел, какъв е този ден и защо е отбелязван. В съвременна Русия съдържанието на този празник се е изменило принципно и у нас в страната има не малко хора, особено сред младото поколение, които понятия си нямат за този ден и защо се празнува.

Отначало малко история.

23 февруари е чисто съветски празник, тясно свързан с историята на първата в света държава на трудещите се — Съюза на Съветските Социалистически Републики. Това е ден на Работническо-Селската Червена Армия и Работническо-Селския Червен Флот.

Предшественица на Червената Армия е била славната Червена гвардия, създадена от РСДРП(б) още в периода на подготовка на Октомврйската социалистическа революция. Тяхна основа са били боеви отряди на революционни работници – главна революционна сила на пролетарските маси, борещи се за своето освобождение от всяка експлоатация и всяко угнетение.

В първите месеци след победата на Великата октомврийска социалистическа революция отрядите на работниците-червеногвардейци, революционни войници и матроси представлявали въоръжената сила на Съветската държава. Но те били явно недостататъчни за надеждна защита на Съветските републики от външни и вътрешни врагове, които се стремили да вземат властта от  трудещите се в Русия, да залеят страната в народна кръв. Затова Съветското правителство 15(28) януари 1918 г. приело Декрет за организация на Работническо-Селска Червена армия. Подписана била от Председателя на СНК В.И. Ленин. В нея се казвало:

"Работническо-Селската Червена Армия се създава от най-съзнателните и организирани елементи на трудещите се класи.

… В Червената Армия встъпва всеки който е готов да отдаде своите сили, своя живот за защита на завоюваната Октомврийска революции, властта на Съветите и Социализма…»

По късна на 11 февруари 1918 г. е бил подписан Декрета "За организацията на Работническо-Селския Червен Флот".

Предположенията на съветското ръководство се оказали верни, 18 февруари 1918 г. германските империалисти, нарушили условията на сключеното примирие, започнали настъпление по целия руско-германски фронт и създали сериозна заплаха за самото съществуване на Съветската република.

Съветското правителство на 21 февруари се обърнало към трудовия народ с въззвание "Социалистическото Отечество е в опасност!" и призвало работниците и селяните към беззаветн защита на Страните на Съветите, единствената в света държава на трудещите се.

Разгърнал се масов набор от доброволци, бързо се формирали нови отряди, батальони и полкове, които веднага се о тправили на фронта. Никой със сила тогава не бил заставян да отиде в армията, работниците и селяните, измъчени от вековни притеснения отначало от царското самодържавие, помещиците и крепостниците, а след това от жестоко угнетени от руската буржоазия — заводчици и фабриканти, преживели няколко години империалистическа война, резултат от която станали не само милиони загинали, но и глад и разруха из цялата страна, отивали в Червената Армия сами, не желаейки повече да хранят и угаждат на паразитите, да търпят техните издевателства и унижения и да воюват за техните интереси.

Особена опасност в тези дни заплашвала столицата на Русия град Петроград.  Трудещите се от градовете отишли на строителство на укрепления, а във всички градски предприятия били в срочни порядки създадени и въоръжени бойни работнически отряди. В боева готовност били приведени корабите на Балтийския флот и фортовете, прикривавщи подстъпите към Петроград. Необикновеният ентусиазъм на трудовия народ, защигаващ СВОЯТА народна власт донесъл своите плодове — на 23 февруари пред Нарва и Псков на немеските окупатори било даден решителен отпор, тяхното придвижване към Петроград било приостановено. 

В Съветскиятм Съюз, преживял в последствие тежката Втора световна война, разгърната, както и през 1914 година от световния империализъм, този праздник бил наистина всенароден и един от най- любимите. В този ден  е било прието да се поздравява всеки мъж –  млад като бъдещ защитник на трудовия народ, защото в СССР не е имало наемна армия и да умее да защитава своята Родина е било нужно на всеки съветски мъж, също като народните герои, отдали своя граждански дълг за служба на родното СОЦИАЛИСТИЧЕСКО Отечество.

Днес от великата същност на съветския празник, който може да се изрази с кратките слова "Народ и армия – единни!", е останала само облошката – самата дата на празднуване и привичката да се поздравяват всички мъже, но не разбирайки, защо се прави това. Великият празник на Съветската Армия се е превърнал в аморфен "Ден на защитника на Отечеството", но за какво именно отечество става въпрос, управляващата в Русия буржоазна власт предпочита да не говори. 

Дошлата на власт в СССР буржоазия още в перестройката започнала да разрушава великата Съветска Армия, принципно изменяйки самия смисъл на нейното съществуване. Вече в края на горбачевския период Съветската армия престанала да бъде наистина съветска, превръщайки се в едно от оръдията в разрушаването на Съветската държава. Събитията в бившите съветски републики нагледно показали, как се е осъществило това. Не разбирайки, какво се случва армията тогава се оказала играчка в ръцете на разрушителите на съветската страна.

Завършващ етап от прераждането на съветската армия, защитаваща интересите на трудещите се, в армия буржоазна, прислуга на управляващата класа — олигарси, едър капитал и чиновници, нищожно малцинство от населението, станал растрела на Дома на Съветите през 1993 година, когато тези, които по дълг на служба трябва да защитават властта, избрана от народа, който е давал клетва на вярност на своя народ, при това без оръжие (!!!), растреляли стотици и хиляди, използвали за това дори и танкове.

Как е могло това да стане?

На новопоявилата се руска буржоазия също и трябва армия, която да е способна да я защитава от народа. Тя прекрасно е разбирала, че властта и е незаконна и голяма част от населението не я поддържа, както и разбира, че без опора на преданните и въоръжени сили тя с милионните маси хора няма да се справи. Немалко са се оказали и тези, които повярвали на цялата тази антисъветска лъжа, които с тонове се изляха на главите на съветските граждани в годините на перестройката.

Всичко това не е могло да не засегне и армията. И когато от армията под борба с "тоталитарната" комунистическа идеология са били отстранение съветските идеолози – политработниците, задачата на които се е състояла в това, да обяснят на военнослужещите целите и смисъла на съществуването на армията в нашата страна, че тази защита е за интересите на трудещите се а не на эксплоататорите, никой особенно тогава и не възразявал. 

Как може да се получи такава сила, отчитайки че винагиа и навсякъде класата на паразитите и експлоататорите е много немногочислена (днес в Русия те представляват едва 1% от населението на страната!)?

Само, като заблудят военнослужещите, или просто да ги купят. Ето така оставяйки офицерския състав гладен след това е било възможно за къшей хляб съветския офицер да се продаде!

Армия без идеология няма!!!!  Армия без идеология— това са бандити, които са готови да служат на всеки, който ще им заплати добре.

Армия — това е държавна структура, едно от средствата, с която управляващата в обществото класа закрепва своето господство. Всяка държава си има насилствен апарат над своя народ и армията — това е един от лостовете, с помоща на който това насилие се  осъществява. Въпросът е само в това, кой клас е във властта. 

Заявявайки по време на перестройката, че армията в "истински демократическата" държава трябва да бъде без всякаква идеология, буржоазията нагло лъгала, опитвайки се да прикрие истинската своя цел – да прокара на съветския народ и съветската армия своята, буржоазна идеология. Тази, която оправдава правото на нищожното малцинство да се разпорежда със съдбата, здравето и живота на цялото население в нашата страна.

Чеченските войни доказаха това много добре. Участниците ги щитат за истински герои, не опитвайки се да си задат за себе си един, но много важен въпрос – а за какво те там в Чечня воювали, за чии интереси? Т.е. хората са водили война на територията на нашата страна и са убивали наши граждани, руснаци и се гордеят с това, искрено считайки себе си за герои. Те даже не задават за себе си въпроса за какво са загинали там в Чечня хиляди руски военнослужещи, чеченци и много мирни граждани на тази република.

А отговорът на този въпрос е очевиден, само трябва да се замислиш — десетки хиляди хора са загинали за интересите на руския, чеченския и световен капитал! Само няколко десетки хора действително победиха в тези войни- приказно забогатяха. Десетки буржоа пари между себе си делили, а да умират за тях били десетки хиляди невинни и заблудени граждани на Русия, руснаци и чеченци!

Случайно ли е че в руската армия са се появили попове? Да. Това са тези идеолози, фактически заемащи в руската армия това с което са се занимавали в СССР полит ръководителите, само че идеологиятата от поповете е буржоазна, главния тезис на които е— "не се съпротивявайте, безропотно изпълнявайте, животът така е устроен, че ти си безсилен и нищо не можеш да измениш ". Задачата на поповете в руската армия  — да готвят от младите, необразовани деца пушечно месо, което може да се достави там, където е необходимо за интересите на руските олигарси и световния капитал.

И това "месо" вече се осолява! Почти във всички горещи точки на планетата присъстват наши руски военнослужещи и те активно участват там в бойни действия, убивайки и умирайки. Но за това руските СМИ предпочитат да мълчат. Какво крият? Може би това, за кои интереси гинат там нашите деца?

Все повече се влошава и вътрешното социално-икономическо положение в Русия. Степента на политическите и граждански свободи, които днес има в страната, не позволява на угнетените слоеве на населението да се добият за своето с мирни средства. Това непременно ще доведе в близкото бъдеще до рязък ръст на протестните настроения в нашето общество. А това означава, че руската армия рано или късно ще и заповядат да стреля по своя народ, и въпроса — за кого или за чии интереси загиват руските военнослужещи ще е много остър. 

Л.Сокольский




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659719
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031