Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2015 06:50 - За нашата Победа
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 835 Коментари: 1 Гласове:
0



 В навечерието сме на поредното празнуване на Деня на Победата и както винаги в руските буржоазни СМИ няма недостатък от речи, филми и публикации, посветени на събитията от Великата Отечественна война.  При това рядко някой от авторите на материали на военна тема говорят за тази война истината,  обикновено всичко се поставя с краката нагоре, истината се замълчава или очерня, фактите се измислят или се предлагат така, че да не позволят на слушателя, зрителя или читателя да разбере същността на произлезлите събития. Рзчитано всичко това на младежта, израснала при капитализма, а хората от зрялата възраст, познавали живота в съвсем друг свят по-трудно, а преживелите тази война и още повече участвали в нея въобще е невъзможно.

Главното, което се скрива днес от всички буржоазни писаници за войната е нейния класов характер, истинските причини и следствия. С превелико удоволствие буржоазните лъжци носят всякаква глупост, че "Великата Отечественна война е победа не на Сталин, не на комунистите, а въпреки комунистите, руския народ, героически отстоявал родната земя и за своите семейства", че "воювали са съветскиете хора само защото са били заставяни да го правят от  загрядотрядите на НКВД", че "тази война е на двама тиранина-диктатори", "вечното противостояние на Запада и Изтока"  и т.н. С всички тези глупости налъно се солидализира днешната руска буржоазна власт, главното за което е да изтрие от народната памет истинската същност за Великата Победа на 9 май 1945 година.

Тогава, 68 години назад, социализма на младата Съветска страна в най- тежката война в история на човечеството разбила световния империализм, не только с чест завършила Великата Отечественна Война, но и завършила втората световна война, която разпалил международния финансов капитал, надявайки се така да унищожи всяко революционно движение в света, застрашаващо неговото съществуване.

Фашизмът това е предния отряд на империализма, призван в период на световна дълбока криза да унищожи всеки стремеж на угнетените и експлоатирани народи към свобода, която вдъхновявал примера на СССР. Насочен от целия империалистически свят на първата страна на социализма, той се насочил към СССР с ясно очертани класови цели, подкрепени от съответстваща идеология, в основата на която е буржоазния либерализъм, облякъл се в дрехите на крайния национализъм, шовинизъм и расово превъзходство.

Адолф Хитлер в своята работа “Майн кампф” пише: “Главният въпрос, имащ решаващо значение за судбата на цялата германска нация се явява вопроса за унищожаването на марксизма”. Или главното за него – борбата с коммунизма и не само в неговата страна, но най-вече в СССР страната на световния социализъм, който прилагайки теорията на марксизма успешно подтвърдил на практика, доказа неговата жизнена сила.

Разгромил революционното работническо движение в своите страни Германия и Италия в съюз с Япония през 1936-1937 г. сключили Антикоминтерновски пакт, официалната цел на който е провъзгласена унищожаването на Комунистическия Интернационал.

Й.В.Сталин в своята реч по радиото на 3 юли 1941 г. особено подчертал, че това не е обикновена война между две нации, че това е противостояние на страни с различни социално-икономически системи и принципно противоположни държавни строеве: съветския- пролетарски, на трудовия народ, свободния от всякаква експлоатация и угнетение, и фашистския-терористична диктатура на монополистическия капитал.

През 1941-45 г. главен фронт на борбата е била не военното стълкновение на Източния фронт, а  фронта на класовата борба. Комунистите от различните страни, така или иначе влезли във войната, и даже намиращи се достатъчно далеч от нея, влезли в първите редици на движенията по съпротива на световния капитал и неговите военни наемници, на всички фронтове, във всички партизански отряди, тайни формирования, във военните заводи на агресорите и борците в концлагерите. Победата над силите на фашизма е победа на прогресивните революционни световни сили – сили на борците за социализъм  при водещата роля на целия съветски народ. Германският фашизъм е победен не от руските и не от “всички нации без различие”, а именно от съветските хора под ръководството на комунистическата партия, която отдала за делото на победата над врага 3,5 млн. живота от своите най-добри другари.

Червеният флаг със сърпа и чука, издигнат над райхстага е дълбок символ, показващ на целия свят, че в тази война – първата схватка на капитализма и социализма е победил социализма и че окончателната победа на комунизма над капитализма не се е състояла. Затова и тази победа на СССР и вдъхновила на борба угнетените народи от целия свят.

Но минало време и съветския народ, успокоен от собствената си непобедимост, забравил за своята велика миссия да бъде световен лидер в борбата за комунизъм. А силите на империализма не дремали и се възползвали от нехайството на съветските хора, към властта в СССР дошли тези, които искали да върнат обратно историческото време. Единната страна се оказала поделена на няколко държави, новопоявилия се клас паразити и господ унищожил социализма и реставрирал капитализма.  А бившият свободен съветски народ отново попаднал в робството на световния капитал.

Силите, временно са взели класов реванш над социализма от съветските хора, ненавистна им е нашата Победа, като тя постоянно напомня за това, че в открита борба капитализма не може да победи социализма, че социализма е неизмеримо по- силен, че историческото време на капитализма е свършило и максимум той може още малко да продължи своето съществуване, но законите на историческото развитие са неумолими.

Но ненавиждайки с цялото си сърдце нашата Победа, буржоазията не може веднага да вземе и да се откаже от нея, да забрави и замълчи. Тя е много слаба и предпочита да действа с друг способ –  представя в черна светлина великите революционни учения и завоевания, затова и лукаво скопяват тяхната революционна същност, главното съдържание, подменят самата същност на явленията,  оставяйки в утешение народа пуста форма, някаква позлатена рама, на която можно да се моли, а в тази рамка постепенно помства собственни портрети. Ако на днешното поколение младежи активно се внушава, че Сталин е нямал никакво отношение към Победата на съветския народ, то следващото поколение, ако разбира се на руския капитализъм се отдаде да просъществува толкова дълго, подмазвачите на властта вероятно ще говорят, че Великата Отечественна война е спечелил В.Путин.

Днешната руска власт външно тържественно и даже помпезно се готви за празнуване, възлагайки венци на могилите, устройва ежегодни паради, окичва с медали гърдите на още останалите живи ветерани, повтаря, че "ние", “руснаците” сме победили във войната с фашизма. Те твърдят, че са наследници на тези, които са победили. Но те са класови врагове на истинските победители, извън зависимостта от това, че в числото на тези победители са били и техните собствени деди и прадеди. Буржозията да предаде паметта на великите предци не представлява никакъв труд. Даже и флага им – трикольор, това е флаг на предатели – власовци, воюващи против Работническо-Селската Червена Армия на страната на фашистите. Чудовищна по цинизъм картина: под музиката на химна на СССР, първата в света държава на трудещите се, вдига се флага на фашистите, до дълбоко в душите си ненавиждащи собствения народ.

Пропагандистите на руската буржуозна власт твърдят, че в достигнатата Победа обществено-политическия строй с нищо не епомогнал, че е воювало населението, народа, които са победили въпреки ръководството на Компартията и политическия строй.

Единен народ не е имало по време на войната. И тогава страната се е делила по класов признак. Мечталите за реставрация на капитализма, отивали в услуга на хитлеристите, също като власовците, воюващи под този флаг, с който днес руските власти празнуват Деня на Победата. Но такива са били нищожно малцинство. Но голямата част от съветските хора били за социализъм. Затова в тази война съветския народ победил не само фашистите, но и помагащата им антисъветска част от нацията. Великата Отечественна война е била в същото време и гражданска война, съветските трудещи се са се сражавали с недоубитите остатъци на капиталистическата класа, останали в СССР в наследство от Руссата империя.

Днес взелите реванш паразити “стрелят” в Победата и в победилите от телевизионните екрани, изливат кал на историята, на воювалите, извращават общоизвестните факти. А властта отказва да реагира на справедливото възмущение на хората, мотивирайки това с принципите на свобода на словото и ненамеса в политиката на СМИ. Ето такава е буржоазната свобода – свобода на лъжата и заблудата, свобода на оглупяване главите на хората, скривайки истината, за да им е лесно да управляват.

Великата Отечественна война завърши, но класовата война продължава. Това след войната на нас, победителите ни се е струвало, че повече няма да воюваме, че всички врагове са победени, че бъдещите поколения на съветския народ даже няма да знаят, какво е това война. Но перестройката и реставрацията на капитализма в Русия нагледно са показали, че ние сме грешили. Напълно е бил прав Й.В.Сталин, когато е говорил, че класовата война между пролетариата и буржоазните елементи с развитието на социализма ще се задълбочава. Но тогава ние не сме вникнали в това предупреждение и днес се налага да започваме всичко отначало.

Буржоазният режим е готов да търпи комунистическа партия в страната при едно условие – ако партията на пролетариата се откаже “от своите вредители”, както се е изразил президента Путин в своята първа книга, под която той подразбира диктатурата на пролетариата и класовия подход към оценката на явленията. На такива "комунистически" партий даже им се гарантира място в буржоазния парламент. Някои партии, както ние знаем, са се възползвали от това, прекрасно знаейки, че така те самите предават интересите на трудовия народ и нищо комунистическо в тях не остава.

И ако за такива партий класовата война е завършила с пълно тяхно поражение, доброволно предали своите позиций, то за трудовия народ, работническата класа и истинските изразители на техните коренни интереси – истинските комунисти класовата война не е свършила. Немалко още предстои да се приложи от нас усилия, за окончателна победа над капитализма, неговата идеология и собственически тенденции в съзнанието на хората.

Окончателната победа над врага ние ще празнуваме тогава, когато гордо можем да кажем – Комунизмът е построен!

И главната опора на нас в този труден и неизвестен път ще бъде паметта за великата Победа на нашите велики предци, които успели един път да победят световния империализъм, макар и неокончателно, тогава 68 годни назад, през май 1945…

Л.Сокольский




Гласувай:
0



1. zaw12929 - Точна оценка
12.08.2015 13:17
Точна оценка Трябва да се прочете "МОЯТА БОРБА" и още други книги, за да се разбере, че Хитлер е пионката , която САЩ ФИНАНСИРАТ ВЪОРЪЖАВАТ И използват за да унищожат СССР, да завладее земите 1/6 от земята на суровини богата и това интервю е част от онзи сценарии. Самият Хитлер го описва. Жестокият, като Путин Сталин- строй икономиката на СССР. Ленин също е оръдие на САЩ- те го финансират, а Сталин осуетява плановете, които и днес са в ход
Материалът е интересен и актуален за 1938 година, за днес показателен, че САЩ се занимават само с това, как да завземат богатите на суровини руски земи. Българските са завзети и през това ни пълнят главите с турски панславизъм. А Ислямската държава е последното изобретение на САЩ срещу Русия и Европа МИСЛЕТЕ, МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ ЧЕТЕТЕ ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680573
Постинги: 2369
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930