Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2015 21:44 - Как да обясним някои "неудобни въпроси"
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 655 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

1.  ГУЛАГ

Песента е известна: "Сталин вкарал в лагери ГУЛАГ повече хора, отколкото немците в лагерите на смъртта. 30-50 милиона или даже повече, ако се вземат всички учени, кулаци, елит.…"

А так ли е??? Хрушчов първи повдига публично този въпрос. И му съставили официална справка по държавните архиви – от 1921 г. до 1953 г. в СССР са унищожени 667 хил. човека.

Кои са тези хора? Палачи – белогвардейци и белоказаки от Гражданската; кулаци, опетнили себе си с убийства или запалили храна, заразили животни; хитлеристки полицаи, РОА, бандеровци, басмачи, диверсанти, шпиони, вредители; обикновенни  бандити, крадци и убийци (тип "Черни котки" от филма "Мястото на срещата не трябва да се изменя никога" – такива банди след войните действително е имало); вражески провокатори, мародери, паникьори по време на боя.

667 хил. човеа – много или малко? Ако вземем САЩ, съпоставим със СССР по количество население в тези години (около 225 млн) – то ще видим че са и повече. А у тях не е имало революция, чуждестранна интервенция, гражданска и Отечественна война, различни бандеровци с басмачи! И още – цифрата на затворените е много показателна. В сравнение с населението на СССР  от тези години (около 200 млн) – или под 1%. И защо ли ми подсказва, че този процент са били враждебни на трудовия народ КЛАСОВИ елементи! Това означава, че към момента на социалистическата революция тези чужди елементи толкова добре са зивели, толкова е било високо социалното разслоение в страната и голяма разликата в нивото на живот на угнетателите и угнетенните, угнетателите и техните защитници са живели така добре че след като им били отнети средствата за производство те отияли на ВСЯКАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ против освободиля се от тях народ, за да върнат загубеното. Това напълно подтвърждават  класиците на марксизма, че буржоазията просто така няма да се даде, няма да отстъпи, а ще направи всичко възможно  отново да започне да паразитира на другите.

А защо буржоазната власт е отишла на такава чудовищна лъжа за десетки милиони затворени? Защо не са написали иситината – та над 600 хил. е също немалко?

Работата е в това, че за днешната буржоазия те са нищожно малко. И днес никой от трудовия народ явно няма да бъде против разтрела на Чубайс, Горбачов, Абрамович, Прохоров, Дерипаска и други олигарси. Тук може да попадне и Путин с неговия кооператив "Езеро".  Елцин вече го няма. А в другите републики няма да простят на Порошенко с Коломойски и Ярош. Милионите "невинно убити" са нужни на радетелите на капитализма за да създадат мит – Сталин и НКВД са унищожили и направили роби ЦЕЛИЯ съветски народ, в това число масово и самата работническа класа, за интересите на които застъявали! Т.е. в СССР не е била власт на трудовия народ, не диктатура на пролетариата – а лична диктатура на Сталин и неговото окръжение с всесилните спецслужби, където набирали изключително злобни и тъпи,  майори със звезди на пагоните, подозрителни до безобразие, маниакално арестуващи на основание анонимки и откровенни нелепици.

А за какво са арестували, непонятно – Вожда на Народите не е имал нито злати дворци, нито милиарди пари в чужди банки, не е имал даже скъпи костюми и часовници. Нищо такова не са притежавали и работниците от ЧК и НКВД. Тези факти знае целия свят и не можея да ги оспориш, тайни олигарси не стават, даже ненавистния Берия

И така по логиката на либерастите се получава, че ръководството на СССР поголовно е страдало от опасни за обществото маниакални психично болнми и комунистите просто обичали да строят многомилионни лагери в Сибир – но защо от това не са се възползвали материално? Общо казано целта на Съветската държава е "садо-мазо"?  А значи всеки начинаещ психиатър (да и  всеки нормален адекватен човек) просто ще може да изобличи Сталин и партийната върхушка в прогресираща психическа епидемия по техните писменни работи и публични изяви, защото клиническата картина на  психичното заболяване тук е била видна най-ярко. Но странно дело, ако ние отворим работите на Сталин – то там ще видим отличен учен, опитен икономист, философ, политик и просто умен човек, както се срещат, толкова много. Погледнете речите му ма старите видеокадри. Същото е и с другите комунисти, партийни ръководители. Никъде няма дори малък признак на психическо отклонение,  дори напротив- адекватно. Всички мемоари на тези хора, техните речи са достъпни. В това може да се убеди всеки и се убеждава, така както съм се убедил аз и след като съм престанал да вярвам в буржоазните лъжи.

Но за това просто и напълно логично не се говори, проверени и подтвърдени факти, никъде не показват и за тях не говорят. За буржоазната пропаганда главното е да натрупа купчина изпражнения и да разтвори с тях класовата борба и недоволството на народа? Буржоата се страхуват много повече и от дявола само при споменаване на КЛАСОВОСТ на държава. 30-50 и даже повече милиони загинали в ГУЛАГ (даже се назовава цифра 25%-50% от цялото население на СССР плюс някакви планове на Сталин да вкара в бараките и унищожи целия съветски народ! И такава глупост лично съм слушал!) им е нужен  за да сформират мита за НЕКЛАСОВОСТ НА ВСЯКА държава. В този случай у буржоата се получава следното – Сталин и няколко зли, тъпи и жестоки чекисти, за които смисъла на живота е да видят в ограждане целия Сибир и Казахстан с бодлива тел и с пулемети на вишките, където съветските хора с ватенки и платнища работят на гатера и банцига.

Сега още един път ще включим логиката. Според всички разсекретени документи излиза, че властта не е била толкова кръвожадна. Разстрелът е последното средство, което е използвала, затова днес преминават многочисленни паради на "ветеран" на СС и бандеровци, да не говорим за надаващите вой "измъчени" в мазетата на КГБ либерасти, които днес изглевдат доста сити и здрави от въздуха на курортите и плажовете в "Колима".

В годините на НЕП-а купища крадци ловили и… Читател, запознат с трактовката на либералите, веднага подсказва – "на стената". Уви, не, само ги арестували, а след година пускали  – надявайки се на поправяне (да и размерите на затворите били малки за толкова много мошенниците, а трудещите се трябвали безплатно да ги хранят, затова провеждали амнистии, за разтоварване). Но това не помагало. Какво предприели- разстрел? Не, много по-ефективно средство. Съветската власт постепенно им вземала икономическите отношения и условия за съществуване, икономически конкурирайки се стях, т.е. непманите честно ГИ изиграли на тяхното собствено поле! Истината е че в началото е трябвало много да се учи. (Да, марксизъм! Без него накъде. Който не вярва – да изучи "Капиталът" на Маркс и да погледне след това на нашата съвременна икономика.) Тъй като пролетариата имал политическата власт в свои ръце, той, опирайки се на въоръжените отряди на работническата класа, е можел да възстанови промишлеността, да създаде  колхози и съветска търговия, а след това просто да пресече голяма част от буржоазните отношения в своята държава. А бившата буржоазия превърнала се в обикновени граждани, които, може би са затаили класова злоба (а интересно, техните деца често не разделяли класови позиции със своите родители, т.е. те възпитани вече в съветско училище , съветско общество), но вече принудени мирно да работят за Съветската власт както обикновените трудещи се. Разбира се известна част от тях се оказала не лоши стопански ръководители и организатори – у буржоата има и такъв талант. Много царски офицери също честно служили в РСЧА, воювали и то на първите редици, макар че не им се доверявали заради класовия  произход – но във всеки случай гледали на техните дела и в случай на подвиг – поощрявали и награждавали.

Ах, да, ГУЛАГ… Та другари, вие къде сте видели гробища, къде са заровени стотици, хиляди, милиони "невинно загубени от Сталин"? Изсмуканите от палците списъци в интернет на сайта "Мемориал" не е мерило – ние говорим за реални могили.

Има няколко обелиска, десетина фамилий, не повече… А къде са милионите? Няма ги! Навярно, в Сибир са правени огромни тайни заравяния?

Да, немците край Киев убили 200 хил. души –  и този факт много внимателно  е крито, но независимо от това за него разбра целия свят. Те не успели да скрият нищо,  макар че се старали. Архивите на Сталин отдаван са разсекретени, стотици буржоазни лъжеучени денонощно са били там у какво? Планината родила мишка. Пусто!

Да продължим по-нататък: човекът в началото го арестуват – естествено през ноща. Веднага на стената или в Сибир, Колима, 10 години без права? Не, пращат го в СИЗО, извършва се следствие. Истината е че размерите на СИЗО трябва да са били огромни  – там е трябвало да се държат стотици хиляди, милиони! А къдеса тези СИЗО?  Това са онези Крести, Бутирка, Матроската Тишина, построени още при царя, так и си останали. В Бутырка максимум се помещават 7 хил души… Това е мизерно, къде са милионите? Следствието обикновено трае няколко месеца (а в случай на важност  на делата за това трябва да се интересува вече самия Сталин и правителството – нужно е да се знае за цялата тайна мрежа от престъпници и за незабавен разстрел или отправяне в Сибир и дума не става). В другите градове затворите са много по-малко. Преустроени?  Добре да допуснемно кога? Ако е било извършено ново строителство, то хората ще знаят – отново хиляди хора, само по себе си нищо не се строи и не се разрушава. От такива огромни здания биха се съхранили фотографии, останали биха масови възпоминания. Да се преустрои такова здание (затвор!) в нещо друго  е невъзможно.

А да – в зоната на Сибир? А зона на 1 млн. човека – това е половината Ленинград от онова време. И такива трябва да са били 20-30 "града". При блокадата на Ленинград пътя през Ладожкото езеро (около 60км) работила денонощно не могла да изхрани града. Пропусвателната способност на стоки по просечен път е много малка. В Сибир има хиляди (!) километри без асфалт. Да се разполага такава зона близо до градове не трябва – населението веднага ще узнае, а значи, ще възникне социално напрежение. Ще трябва да има каменни бараки на такова количество заключени (ето немските Освиенцим, Бухенвалд и Маутхаузен останали, а те фашистите съвсем не рекламирали и и не искали, за тях да узнае света, даже местните жители не знаели за това,  какво се твори там – те по-късно принудително им провели познавателна "екскурзия", заставяйки ги в същото време да погребват телата на измършавелите от крайна степен на глад хора), силна охрана (представете си бунт, а той ще се случи, ако там има милиони  "невиновно репресирани",  за тях моментално ще узнае всяка страна). Не е понятно и това, как да се изнесат резултатите от труда на такова количество заключени, как и с какво да се изхранят – кой е трябвало да осигури това?

image Цялата страна знае, че стотици хиляди лагерници са строили Кировския хидровъзел, и още стотици – Беломорканал. Това не се е криело – защо да скриваме господството на диктатурата на пролетариата, защо да крием, че бившите кръвопийци и престъпници сега работят и носят ползь зь обществото, превъзпитават се с труд.  Ето това е и самия почти 1% репресирани. Не милиони затворени и разстреляни в братските могили! По всички документи в лагерите обикновено се намирали едновременно не повече от 1 млн човека, преди войната – около 2 милиона, след войната – над 2,5 млн, отчитайки пленените немци, след това отново цифрата на едновременно сидящите не превишава 1-1,5 млн.

Или става дума за около 1-1,5 мл. души на година. Днес често показват интервю с полицаи и бандеровци, които са стояли в съветските лагери. В САЩ в тези години тази бройка е била не по-малко от 2,5-3 млн едномоменно. В днешна Русия те са над 3,5-4 милиона! Къде е террора на Сталин!

Но у либерастите се получава, че Сталин  е затворил в лагери половината страна и именно те са построили всичко. А истината, какво са строили, либералите не уточняват. Ако действително са строили, то в местата на лагерите трябва да са останали огромни постройки, в сравнение с които пирамидите би трябвало да представляват детски триъгълници в пясъка. При това буржоазните пропагандьтори, журналисти и  "историци", "забравят за стахановското движение, за комсомолците, за самите работници в съветската страна, които са строили и произвеждали продукция с такъв ентусиазъм, който буржоазията не е сънувала. Това е била тяхната страна, страната на работниците и селяните, те са се трудили не за пари, а са били истински свободни!

Т.е. логически и по всички документам (те са качени на сайта на антикомунистите от обществото "Мемориал") се  получава, че ГУЛАГ –  не е концлагер, а най- обикновен трудов лагер, вярно мрежа от лагери – Даллаг, Кировлаг и т.н., с дневна дажба от 2 кг на ден на човек (!). Т.е.  хранили са ги много по добре, отколкото днешната буржоазия храни формално свободните работници. И накрая затворените, превъзпитавани с труд, нормално и обличали и обували. 

Буржоата във всички свои лъжи за СССР разказват за САМИТЕ  СЕБЕ СИ, за своите постъпки, които са свойственни само за ТЕХНИЯ клас! Това са те които изпратиха младите и неподготовенни войници в Грозни през 1994 година начело с тъпите генерали и пияния Елцин. Това са те които днес крадат храната на затворените и отделените им бюджетни средства. Това са те които заставят да работят затворените по 18 и повече часа на ден, присвоявайки за себе си произведеното. (Вж.писмата от колонията на тези осъдените жени от "Пусси Райът". Осъдени за "оскърбление на религиозните чувства на вярващите", тези вярващи, които много повеяе оскърбяват чувствата на невярващите, атеисти. При това числото на вярващите в Русия е нищожно малко ( около 6%, да и то по официални данни, в които властта е вкарала всички, които е могла, даже тези, които червят яйца за  Великден във вид на традиции), а голяма част от тях лесно късат с религията след нова соцреволюция, защото много се кланят на бога от отчаяние и безисходност в капитализма.)

Това се те кото бандитски вземаха от съветския народ неговите фабрики, заводи, земя, недра, пътища, домове. Това са те които откраднаха всичко от нашата страна и строят  злати дворци, купуват яхти и футболни клубове.

И ако говорим за затвори, за изправителна система, то да погледнем на съвременните САЩ. Официално там днес стоят над 6 млн човека. Създават се частни затвори. Катo особенно изгоден бизнес те официално са разрешени от законодателството. Големите корпорации плащат на съда, за да се дават максимални срокоше на хората даже за малки провинения. В затворите администрацията има право за всяко нарушение (често измислено) да удължава срока без съд на месец – и така до безкрайност, или да организира чрез "мокри" заявени побоища, убийства и прочие престъпления, позволяващи на човек за най-дребна дреболия пожизнено да бъде роб на големите корпорации. Затова и корпорациите (по-точно техните собственници) са разбрали, че тези безправни роби са много изгодни на капитала. Не е нужно да се изнасят производства в Китай или във Виетнам, в родината днес може да се заработва добре. Това даже не се крие. Пълно е с филми, както художественни, така и документални, където се вижда, че техния ГУЛАГ вече не е митичен, а напълно реален, защото условията за неговото съществуване се явяват пряка материална изгода за новопоявилите се робовладелци, които сключват договори с администрациите за използване на безплатна робо сила.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660742
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031