Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2015 23:06 - Как в КНДР мислят за своите учени
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За КНДР буржоазната преса пише немалко гадости, по своите привички игнорирайки всичко хубаво, което има в тази социалистическа страна. Причината за такова отношение е напълн понятна – ако жителите на капиталистическите страни узнаят, как всъщност живеят севернокорейците, то още утре ще свалят своите правителства, които само умеят,да лъжат своите нещастни народи за това, че в страните, строящи социализма, хората живеят много бедно.

Отначало те лъгаха за Съветския Съюз, когато той съществувал и процветявал, докато световния империализъм не го унищожи. Сега безкрайната лъжа на продажните буржоазни СМИ се разпростира на Корейската народно-демократична република.

"Тоталитаризмът" – крещят буржоазните идеолози и пропагандисти, забравяйки да кажат, че тоталитаризмът, ако го има някъде, той е в капиталистическите страни, при това във всяка буржоазна страна той се изразява по своему. А същността му е една – угнетяване, експлоатация, полицейщина, нищета и пълно безправие, без всякаква надежда на изменение към по-добро – и това за голяма част от населението на всяка капиталистическа страна!

Друго е социализма- обществен строй, където трудовия народ сам управлява своята страна. Тези, които управляват, сами и определят, как да живеят – сито или гладно, бедно или богато. И само истинския глупак ще повярва, че в КНДР хората умират от глад. Ако се вярва на буржоазната пропаганда, то в Северна Корея всички са полудели – вземали и се договорили между себе си, че ще гладуваме, че ние нищо не можем да произведем – затова нищо няма да правим, а ще чакаме другите да ни нахранят, а защо не ни хранят – защото има блокада! – трябва от глад да умрем.

Смешно? И на нас. Но има хиляди наивни хора, които на подобни глупости вярват. И вярват за собствено самоуспокоение– за да убедят самите себе си, че живеят по-добре от другите, ако не от своите собственни буржоа, то, например от тези северокорейци!

Но уви! Фактите показват обратно. Те показват, че западния човек, узнал за това, ще се удиви, интелигенцията, цял живот считала се за успешна, ще завиди, а работническия клас като най-решителен и революционен, ще се възпротиви на буржоазната власт и ще каже: "Стига! Наситихте се на моя гръб! Сега и аз ще живея, като човек! Свършила е твоята власт, скъпа. Сега е мой ред да управлявам страната. Който работи – той и ще потребява. А мастните безделници – могат да отидат на Луната. Или вземете лопатата и напред, както всички останали."

За всички факти на северокорейската реалност ние няма да говорим, на нашия сайт има немалко написано, ще съобщим само нтересна информация която ни предостави Посолството на КНДР в Москва – какви условия е създало Правителството на КНДР на своите учени – гордостта на страната, как те към тях се отнасят и как ги цени.

По-долу на фото – новия, неотдавна построен в столицата на КНДР г.Пхенян на реке Тедонган най- съвременен научно-технически комплекс.

image
Това не е позорното руско Сколково, погълнало пари в огромни количества, и не способно да се похвали с никакви достижения, освен електронна хлебарка. Сколковските спецове за такива условия за работа, които са създадени за северокорейските учени, даже не мечтаят.

Но това не е всичко. В КНДР така високо ценят своите учени и така ги ценят, че недалеко от този център са построили специално за тях и техните семейства цяла улица от великолепни жилищни домове – микрорайон "Мире".

imageimageimageimage

А по- надолу суперсъвременни и огромни апартаменти (по 200 кв. метра!!!), където тези учени ще живеят. При това даже за мебели няма да им се налага да мислят – и спалня, и кухня са представени на научните работници на севернокорейската държава!

image

imageimageimageБуржоазна Русия такова нещо не може да постигне! Капиталистите могат само да мечтаят за развитието на науките, промишлеността, селското стопанство и т.н., красиво да разсъждават за това, какви разходи за нея отделят, а в подобни апартаменти живеят у нас (както и във всички капиталистически страни!!!) само олигарсите, а не научните работници, които в голямата си част още живеят в хрушчовките, предоставени им по времето на Съветската власт.

Такивa условия, както по-горе на фотото, може да даде на своите учени само социализма, при условие, че учените и сами отдават на своята страна и своя народ всичко, кдето те имат – своя ум, знания, опит, целия свой талант и способност – и всичко това на благото на своята родна страна и народ.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1661191
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031