Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2015 17:54 - Руски военни загиват в Сирия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
0



 Американският вестник  The Wall Street Journal  съобщил, че през октомври тази година в резултат на минометен обстрел на русика база в западната част на Сирия са загинали 9 руски изпълнители[1].

Руиката власт отрича загиналите да са от въоръжените сили на Русия, заявявайки, че това не са военнослужещи от руската армия, а представители на частна военна компания ОСМ, или по-известна, като "Вагнер" (по псевдонима на нейния ръководител). "Вагнер", както казва "Комерсант" – е голямо въоръжено формирование, с численост над хиляда човека. То е приемало участие във военните действия в Украйна на страната на опълченците, а в Сирия се занимава с охрана на държавни обекти.

Но такова обяснение на загинали въобще на участия на войници от Русия във военните конфликти в Украйна и в Сирия не предизвиква критика. Правителствата на империалистическите страни се стремят да скрият от международната общественост и от своето собствено население, встъпващо обикновено против войните, участие на своите въоръжени сили във военни конфликти. Сега е модерно да се оформят своите военослужещи, воюващи за частни интереси на господстващите в страните класи и тяхната държавна власт, чрез частни военни компании (ЧВК). Това е много удобно – формално въоръжените сили на една или друга страна участие във война не приемат, страната не воюва, а значи правителството на тази страна никаква отговорност за дейността си там, където има военен конфликт не носи. Не носи тя отговорност и за гибелта или осакатяването на воююващи войници – защото те не са военослужещи на нейната армия, а наемници от частна компания, по собствено желание решили за пари да продадат своя живот и съвест. Значи на никакви компенсации, реабилитации, пенсии и т.н. мерки за социални помощи за принесени в името на процветанието на капитала на страните тези хора и техните близки могат да не разчитат.

Русия във войната не участва, а нейните деца загиват. И техните семейства реално се лишават от бащи, синове, братя. И войната на дело става напълно реална, както и да я прикрива демагогията за временна спецоперация, братска помощ или борба с международния тероризъм.

Трябва да се съди по съдържанието, а не по формата, защото за съхранение на своето господство монополистическия капитал е готов да облече всякаква дреха. Той отлично знае, какво става в Украйна и Сирия и защо загиват там руските деца – за правото на руските олигарси да грабят своя трудов народ и трудещите се в другите страни. И отлично осъзнават, че тези военни конфликти няма да свършат. Зоната на военните действия ще се разширява, защото никоя от конкуриращите се групи световни монополи не иска да се предаде. Това означава, че числото наши загинали деца ще се увеличава. Не случайно данните от загубите на руската армия в мирно време бяха бързо засекретени (формално "в мирно"). Видно е че руското правителство има от какво да се опасява. Цифрите са такива, че от гнева на народа и цялата тази човеконенавистна буржоазна власт, старателно вкарваща нашата страна и народ в поредна световна война, няма да избегне.

Колко загиват в Сирия в момента, колко са загинали в Донбас, ние за съжаление ние не знаем. Но явно не са единици, а хиляди. Но ние знаем точно защо умират тези мпадежи – не за своите интереси, а за интересите на техния непримирим класов враг – капиталистите.

Ние знаем и друго, че осъзнавайки своите грешки и когато тя дойде тогава оръжието в техните ръце ще се насочи в правилна посока – към страната на истинския враг- капитала. Последният експлоататорски клас в историята на човечеството – класа на буржоазията, за която живота човешки няма смисъл, накрая унищожен, и света завинаги ще забрави войните.

С.Агапченко


 


[1] http://www.kommersant.ru/doc/2882181




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680381
Постинги: 2369
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930