Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2016 12:24 - Населението се отказва да плаща за ЖКУ
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 292 Коментари: 0 Гласове:
0



 Стана това, което отдавна трябваше да стане. Руските трудещ се вече не желаят да търпят издевателствата над себе си от комуналните монополи, загубили всякаква съвест, постоянно увеличавайки през последните години стойността на ЖКУ. Народът се отказва да плаща по такива тарифи, защото у него просто не остана избор — или нещо да ядеш или да плащаш за електричество, топлина и вода, себестойността на които, въобще говорейки, представлява копейки.

Първи не издържаха на монополния гнет уралците. В Свердловска област жителите на градовете Верхотуре (численост на населението около 9 хил. човека) и Реж (38 хил. човека) престанали да плащат за ЖКУ. Местните комуналчици станали много нахални — за последните месеци плащането за комунални услуги в някои домове нараснали в пъти! При това да обяснят защо изведнъж те растат и при това в пъти никой не е в състояние. До новоата година средната квитанция била на 4-5 хил. рубли, след което те изведнъж станали 7-10 хил.

На улицата засега никой не излиза, демонстраций и митинги не се организират — жителите пишат писма до администрацията, надявайки се че там могат да изгладят проблема. Но ако това не стане и ако тези комуналчици започнат да действат със сила — ако започнат да спират неплатилите от потреблението на комунални услуги, ситуацията в може да се усложни. Защото проблема не касае само въпросните градове, но и областта, защото и в другите населени пунктове от Свердловска област положението с ЖКУ е неблагополучно. Град Ревда (може да остане без топла вода), не са решени проблемите с отоплението в Белоярски, където местните комуналчици оставили без отопление през зимата даже социалните обекти. 

Това отдавна трябваше да стане. Отдавна трябваше да се постави дългата ръка на монополистите на място и да се вземе от трудовия народ в свои ръци всички комунални служби. Друг път за решаване на проблема, мъчещ цяла Русия, все едно няма. Никой освен самия трудов народ с такова огромно и важно дело не може да се справи. И нинай малко буржоата, мислещи само за своите печалби.

Анатолий Каменский




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1689965
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930