Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2016 16:51 - Буржоазната държава се бои от независима валутна система
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Министерството на финансите в буржоазна Руси,, встъпило с инициатива, за въвеждане на по-голямо  административно наказание за участие на компаний и граждани в оборот на криптовалути -биткойни.

За да се разбере, какво са това биткойни, ще се обърнем към материалите от сайта FB.ru. Ето какво пише там:

"Всяка страна има собственна валута. В Беларус и Русия – рубла, в САЩ — долар, в Украйна — гривна, в Китай – юан. Също така Интернет също има свои пари. Днес за иртуалните пари не е слушал само ленивия, почти у всички има Уебмани или Яндекс-пари. Те се съхраняват в онлайн-кошници. Много хора даже заплата получават във виртуални пари, които по късно ги прехвърлят в картите или се разплащат в онлайн-магазини. Да се поръча техника, да се платят комунални услуги или даже да се поръча храна може вече и по Интернет. Виртуалният свят е развит на такова високо ниво, че може да се живее, практически не излизайки от екрана. А в такъв свят трябва да има и собственна валута.
Такава валута и се явява биткойна. А какво е това? Биткойните са виртуални електронни парични средства. Свойствата на биткойн-монетите с нищо не се отличават от обикновенните пари във всяка страна: Може да се използват при разчети на продукция или услуги. Възможен е обмен на други валути. Те служат, като средство за спестяване на натрупвания.
Тази валута е напълно децентрализирана. Други платежни системи (например, Visa) се владеят от компании, които работят за свои интереси. У биткойна няма собственници или управляващи. Той се отличава от останалите с еднорангова структура. Така всички собственици на биткойни са равноправни, а техните компютри се занимават с обработка на транзакций между себе си, а процеса се управлява с помоща на Интернет.
Какво означава това за обществото? Това е първата в света открита мрежа, която е станала такава благодарение на пълна децентрализация. Ако вие искате да създадете обикновенна финансова мрежа, то ще ви се наложи да работите с много банки, да съблюдавате всички сложни правила и инструкции. Биткойн не е такава система, тук не се изисква някакво разрешение или помощ за създаване на финансова служба на негова основа.
Положителните моменти във валутата са в това, че криптовалутата има някои преимущества даже пред обикновенните пари. Да ги разгледаме. Откритост, т. е. винаги може да се погледне, кога и колко монети са предадени в кошницата. Скрита се явява само информацията по получаване или отправяне на платеж. Защото именно биткойн-кошниците, никой не може узнае за нея, освен нейния собственик, защото само той има достъп до личната си информация. Не може да астъпи инфляция Така е защото времето необходимо за получаване на монети е равно на скоростта на добиване на скъпоценни метали, такива като златото. Преди парите са били с нещо подкрепени, сега някои страни произвеждат повече, отколкото могат реално до си позволят. В криптовалутата това е невъзможно. Биткойните са ограничени от 21 милиона монети. Благодарение на това, интернет-валутата е станала надеждна, а възможно и по добра от златото. Математическият разчет е гарантирал недостаъка на монетката. Така прогнози се правят на това, че виртуалните пари не се обезценяват, а обратно, с временто курса на биткойна само ще се повишава. Това по ринцип е което е въвел кошницата си своя създател. Но във всяко правило има и изключения, защото в тази система е измислен и път за отстъпление. Но всяко изменение на системата на биткойн-кошницата може да се извърши само със съгласието на 99% от ползвателите. Ето истинския венец на демокрацията. Никой не може да контролира обмена между кошниците, нито банките, нито данъчните инспекции, нито държавата не може да направи това. Жалко е разбира се че това позволява да става с някакви машинации, но нищо от това неможеш да направиш. Никой не може да замрази сметката. Може да пратиш от всяка точка на планетата на всеки и за всичко (тук също има минуси, защото можеш да се разплатиш и за нелегална стока). Не плащаш такси за превод на средства, липсват главоболия с банките. Криптовалутата позволява да се избегнат излишни разходи и значително да се намалят те в сравнение със скъпоструващите банковски преводи, които са и неудобни при използване."
В частност в статията се указва на неподконтролност при обръщение на тази виртуална валута с държавни и банкови системи. С виртуалните валути, може да се придобият реални вещи, и тази операция няма да бъде обложена с данък или банкови проценти. Има от какво да се оплачат буржоазията и нейната държава. Фактически, на основа такава система може да бъде построена независима икономика, което естествено заплашва печалбите на господата и техните лакеи. Затова и държавата дави и души всякакви признаци на свобода и независимост от нейното паразитно съществуване.

Маркос Хорхе




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680027
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930