Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2016 19:31 - Китай-частните компании и армията
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Китайскиете власти са забранили оказването на платени услуги на армията в страната. Това означава, че тези функции (чистене на территории, извозване на боклук, приготвяне на храна, доставка на гориво и т.н.), които в армията изпълнявал частния бизнес, ще бъдат изпълнявани от самите военни.

Безусловно, подобно решение се явява необходимо за всяка страна, която иска да бъде уверена в боеспособността на своите войски. Всеки собственик на частна компания и корпорация се интересува, преди всичко от печалбата. Заради нея те няма да се спрат да вдигат цените няколко пъти по време на военни действия. Бизнесът е бизнес. По време на война и конфликти с участието на въоружени сили, разходите растат, като gъби след дъжд, а тук още доставчика вдига цената 5 пъти. Опитай се бързо да намериш нов, а войника трябва да се храни постоянно. А и потенциалния противник лесно може да извърши диверсия използвайки частните собственици, които могат да имат за това свои скрити нтереси. Като исторически пример  може да се вземе оръжието и снарядния глад през Първата Световна война, която се случила в Руската Империя  в следствие на това, че военно-промишления комплекс се намирал в частни ръце до 1916 година, които не  решили по необходим начин доставките на въоръжение. В това се изразява и напразните загуби на стотици хиляди хора.

В съвременнa Русия има огромно количество функций по снабдяване и осигуряване на всичко необходимо за армията, изпълнявано от бизнесмени, които не е известно как ще държат в критични ситуации. При това властта навярно осъзнава този риск, но въпреки прави всичко възможно за печалбата на частните компании. Затова, в случай на война разходите на ВПК задължително ще нарастнат в пъти заради повишението на цените на частните услуги, а парите ще се вземат от нашите и ваши джобове. Ако не достигат то хватать перестанет, то по врага ще започнем да "хвърляме" трупове.

Това не означава, че ние сме заинтересовани в укрепването на боеспособността на буржоазната държава. А че такава обстановка може да има само в буржоазна държава, каквато се явява съвременна Русия. В социалистическото общество такова нещо не може да съществува.

Анатолий Каменский




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1681171
Постинги: 2369
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930