Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 13:01 - Време е да отворим вратите
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 328 Коментари: 0 Гласове:
0



На 11 април 2016 г. Путин, министъра на промишлеността, търговията Денис Мантуров и икономическто развитие Алексей Улюкаев се срещнали с босовете на немската буржоазия. Tези босове искат по-крупно да влязат на руския пазар. Наемните мениджъри на АО "Россия" побързали да подтвърдят, че те са за.  Путин така и казал — "Аз се надявам, че вашия интерес към сътрудничество с Русиея, с вашите партньори, само ще нараства, и вие няма да изпусните своите възможности на руския пазар". Няма да изпуснат, господине, те вече са тук. Днес немския концерн Siemens има контракт с РЖД за един милиард и двеста милиона евро — става въпрос за техническо обслужване на "ласточките" в течение на 40 години (!), а това са 240 състава. Същият този Siemens и "Силови машини" откриват завод в Санкт-Петербург — там ще се произвеждат газотурбинни и парогазови установки. Автоконцернът Volkswagen пусна миналата година в Калуга завод за производство на двигатели. Корпорацията Claas, произвежда комбайни и трактори в Краснодарския край и т. н..

"Сътрудничеството" с немските и не само монополи върви отдавна и плодотворно. За това са създадени всички условия. Руският олигархат на територията на РФ е оседлал определени отрасли, от които смучи сок. Множество други сфери не може да ги оседлае, поради две  причини:

а) интересите на по-могъщите чуждестранни капиталисти не позволяват на руския капитал да се намесва в тези отрасли (именно в техните интереси и се унщожи и унищожават вискотехнологични, уникални бивши съветски производства);

б) руският олигархат иска, но вече няма технологий, съответстващи специалисти и желания за тяхната подготовка. А защо да ги  готви? Задачата е да се обогатят тук и сега. А понататък може и трева да не порасне.

А какво прави руския пролетариат? Нищо. Нищо хубаво. Создаваната прибавена стойност както се присвоява, така и ще продължи да се присвоява по-нататък. Печалбите от сключените договори ще пълнят не неговите джобове, а джобовете на буржоата и основно, чуждестранните. Все по-широко и по-широко ще се насажда практика на най- изострена експлоатация на пролетариата, защото чуждестранните буржоа в това са много по-опитни от своите руски "партньори".

Тимур Досаев




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1681058
Постинги: 2369
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930