Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2016 21:58 - Какво мислят днес хората за В.И. Ленин
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
0



 Днес се навършват 146 години от рождението на другаря В.И.Ленин! Велик гений на човечеството, продължил делото, започнато от Маркс и Енгелс. Основател на болшевизма и вожд на руската работническа класа, създател на Всесъюзната комунистическа партия на болшевиките, под ръководството на която великия руски пролетариат извършил непостижимото — унищожил властта на експлоататорите — помешчици и буржоа.

Днес като се замислиш, осмислиш до край не можеш да разбебеш- как са успели? Не хора — титани са били!

А Ленин — първия от тях! Тое е основател, организатор и ръководител на първата в света държава на диктатурата на пролетариата, вожд, учител и приятел на трудещите се от целия свят.

Целият живот на Ленин е бил образец на непримирима борба с враговете на народа за щастието на всички трудещи се човечество. В.И.Ленин бил виден мислител, държавник, политик много повече, от съвременните буржоазни подмазвачи, взети заедно.

Взела властта, партията на болшевиките начело с В.И.Ленин получила в наследство от царското самодържавие разпаднала се държава без армия, икономика, финанси, но всичко въстановили и създали такава страна, която на света е нямало! Върнала голяма част от Украйна и Беларус, Закавказието. И при това трябва да знаем, что против съветската държава в това време запада с поддръжката на местните белогвардейци разпали пълномащабна война. И  независимо от това бяха върнати Средна Азия, Далечния Изток. А ще си кажете, че в тези условия това би било невъзможно!

При  Ленин стотици хиляди деца на селяни и работници седнали зад училищните чинове, започнало планомерно възстановяване на народното стопанство. Като пример ГОЕЛРО (държавна електрификация на страната) и много друго.

Била организирана и создана РККА — защитница на съветския   трудов народ, което тя доказа по време на гражданската война и Великата Отечественна война.

Да си спомним, другари, много от нас, учили в съветското училище, посещавали специално организиран кабинет, който се наричаше "Ленинска стая", и ние  слушахме там от учителите и старото поколение разкази за Ленин, сами декларирахме научени стихове за Ленин: "Ленин е живял, Ленин е жив, Ленин ще живее!"

 И сета, когато ни е много трудно, и ни предстои нов тежък бой за нашата свобода, ние отново ще кажем: "Другари! Ленин е живял, Ленин е жив, Ленин ще живее! Той винаги ще живее с нас, в нашите сърца! И отново ще ни приведе към победата!"

Сергей С., рабочий, Германия

* * *

Какво е Ленин за мен? От ранно детство аз съм слушал носталгични спомени за тогава още неотдавна разрушената страна. И тук и там още се търкаляха монети и значки с гордия профил на човека, с чието име на знамето премина пътя ня страната, намираща се днес в руини. Тогава Ленин влезе в паметта ми, като напомняне за нещо величественно и завинаги загубено. След това започнаха да показват многочисленни псевдодокументални филми, където всячески разобличаваха Ленин, разказваха, че той бил немски шпионин, кръвопиец и таласъм, убил милиони хора. Така се получи двойствено възприятие на образа на този човек.

Но истински познах Ленин, когато започнах да го чета. Удивително, но даже след сто години всичко написано от него е актуално. Някои неща, написани от него даже са изпреварили времето си и са много по актуални днес, отколкото тогава. Например, неговия анализ за империализма много по-точно отражава днешната реалност, отколкото тогавашната. И ако тогава с него са спорили и говорили, че властта на монополите ще приведе до спиране на всички войни и унищожаване на нищетата, то днес изводите на Ленин, че империализма е вечна война, не среща възражение – това е очевидно за всеки, който се замисли за ставащото. Само че този извод усилено се замълчава.

Днес се предпочита да се спори не със самия Ленин, а с някакъв фантом, на който се приписва всякаква ахинея, нямаща към Ленин никакво отношение.

А той е действително гений. Понякога ще си кажеш, че всичко си усвоил и нищо ново няма да видиш, но все пак в неговите произведения се откриват нови моменти, до сега непознати за теб.

Затова всеки човек, даже не комунист по убеждение, трябва задължително да прочете тези трудове. Само знаейки марксизма може да се възприеме света такъв, какъвто е той и да се разбере това което става наоколо.

Валерий Антонов, рабочий, Подмосковье

* * *

Като дете влизах в мавзолея. И ето сега след толкова години аз все повече мисля за този човек. Защото е бил гений, самите негови мисли, изложени в неговите трудове, ни говорят за това това е неоспорим факт. Него го няма, но мислите му са въплътени в неговите трудове, дела, а те не могат да се унищожат. И в този смисъл действително Ленин е жив.

Той без съмнение е бил много смел човек, предан на делото на революцията, на освобождението на угнетените, борил се за унищожаване на всякаква несправедливост и този човеконенавистнически способ за производство — капитализма. Подложен на преследване и гонене, той целия си свой живот бил посветил на борбата за щастието на трудовия народ.

Представете си зад вас да са полицаи, жандарми, охрана тези вездесъщи кучета, вървящи по петите ти, а защита от никъде. Цар и правителство желаят само едно — да се унищожат революционерите. И той не се предавал, независимо от трудностите и преградите вървял напред и напред, водел зад себе си работническата класа на моята страна до победен край. Не успели враговете на работническата класа да сломят неговата воля. А не всеки може да се раздели даже с най-обикновеното — със своята топла постеля, чаша чай, какао или кафе. И това не говоря за някакви сериозни лишения — загуба на здраве в затворите, отказ от семейство, деца, от всички развлечения, в името на главното дело — революцията.

Колко отрова изсипа буржоазията по негов адрес и до сега не се успокоява, търси начин да е по-хитра и по-искусно да ужили неговата памет. Но ръцете са и  мръсни, нищо няма а направи. И ние вярваме,, че ще дойде това време, когато победи неговото дело, и светлото му име отново гръмко ще звучи и то по целия свят.

Вадим О., рабочий, Башкортостан




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660696
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031