Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2016 13:16 - Не искаш да работиш безплатно? Получаваш глоба
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
-1



 На 31.03.2016 година в с. Комунар Ширински район на Република Хакасия работниците от котелното ООО "Тепло-Водо-Ресурс" поради неплащане на заработена заплата обявили стачка. В резултат били спрени три котелни и в селото било прекратено подаването на топлина и гореща вода.

Пoдръжниците на буржоазията в лицето на районната прокуратура незабавно отреагирали на такова нечувано нарушение на "закона" и наказали за това… работниците!

Работата е в това, че по нашето буржоазно законодателство работническите предприятия, чиято дейност е свързана с осигуряването на живота в населените пунктовее забранено да провеждат такива форми на съпротива и натиска към буржоазията, като стачката. Прокуратурата стояща, като стража на интересите на капиталистите — работодатели, не иска да разбере причинато на постъпката на работниците. Тя не се интересува, че безпардонната наглост на ръководителите на ООО "Тепло-Водо-Ресурс", не считащи за нужно да платят заплата на своите работници, макар че с удоволствие използват техния труд, довела работниците до крайни действия. Възползвайки се от удобния закон тези буржоа след проверка на този инцидент от 15 май глобили участниците в стачката!

Или тези, които нямат дори копейки, буржоазната власт ще вземе и последното, отдавайки я на неплатилия стопанин- истинския виновник за протестното вступление на работниците.

Какви още са нужни доказателства за това, че властта в нашата страна изцяло стои на страната на капиталистите, т.е. богатите и против трудовия народ — против тези, които са бедни и угнетени?

Към проблемите на трудещите се държавните органи на Русия остават обикновено глухи. А за интересите на крадците и паразитите те са готови на всичко. При това руската власт винаги прикрива заради може би интересите на населението.

Именно так е било и сега. Прокуратурата опираща се на това, че работниците от котелната не са имали права да спрат работа, защото в домовете на с. Комунар няма да постъпава вода и топлина. Но и ръководството на ООО "Тепло-Водо-Ресурс" нямат права да не плащат на работниците! Но те правят това, нарушавайки и закона и трудовия договор с работниците. А значи и работниците имат пълно право на аналогични нарушения.

От друга страна, юридически отговарят за подаване на вода и топлина в селото не работниците, а компанията, която за това получава пари и която е сключила съответни договори за доставка. А ако ръководството на ООО "Тепло-Водо-Ресурс" е подавало тплина и вода в селото, ако е работило само вместо работниците, които то не е способно да им заплати! Защо не е направило така? Защото не умее! Не е способно! Не е научено! Тогава кой кого издържа — стопанина работника или работника стопанина?

Ako прокуратура действително обективно е подходила към този инцидент, тя щеше да накаже само ръководителите на ООО "Тепло-Водо-Ресурс" и ще ги накаже два пъти: за недоставената вода и топлина в селото и за нарушаване на трудовия договор с работниците, а не както сега — за неплащане по заплата, а само се внася постановление за възбуждане на дело заадминистративно правонарушение, което още даже не е разгледано и по което максимум, което заплашва директора е малка глоба, а и тя може да не се случи. А глобата на работниците вече е назначена!

В това е и същността, защото прокуратурата това е част от буржоазната държава, която служи на буржоазията, или на такива, като стопаните на ООО "Тепло-Водо-Ресурс"! И затова в ситуации, когато във всичко са виновни само капиталистите, всички държавни органи правят и ще правят крайни и така страдащи от безпредела на стопаните- работниците!

Маркос Хорхе




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1682438
Постинги: 2369
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930