Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2016 21:13 - Помощите по безработица ще са за избрани
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Министерството на труда е публикувало законопроект, съкращаващ кръга от хора, които могат да получават помощи за безработица, и сроковете за тяхното получаване.

През февруари 2016 година Министерството на труда разработило пореден законопроект, касаещ плащането на пособия по безработица. На 1 юни този законопроект е бил публикуван на сайта regulation.gov.ru.

В съответствие с тази инициатива:

1. Помощите по безработица ще се изплащат само на тези, които са се регистрирали, като безработни в течение на година след загуба на работа. Останалите — ще разчитат само на себе си защото държавата няма да се занимава с тях.

2. Aко в течение на година безработния гражданин няколко пъти се е обръщал в службите по заетост, но работа между обращенията така и не намерил, с такива капризни повече няма да се работи — те не се считат за законни получатели на държавни помощи.

3. Съкращава се срока на плащане на помощи. Сега помощите по безработица се плащат не повече от 12 месеца в течение половин година. Министерството на труд сега иска да съкрати този срок до 6 месеца в течение на година. Или максимума, който може да получи сега руския безработен от руската държава е половингодишна материална поддръжка, но не повече.

Какви цели преследва този законопроект е ясно — да премахне от рамената на руската буржоазна държава грижата за тези, които жадния капитал ги е лишил от всякакжи источници за съществуване. Те повече не искат да помагат на тези, които със своя труд са хранели и поили не само капиталистите-частни собственици, присвояващи за себе си цялото богатство на нашата страна, но и техните верни помощници — държавните чиновници!

Руската държава фактически плюе в лицето на работещия човек, нагло заяявявайки му — преживей сам ти за мен не съществуваш, няма да ти помагам. От тук следва въпроса — а защо на наши трудещи се е ТАКАВА държава, която се отказва от ВСЯКАКВА грижа за своя народ? Отчитайки всичко това в нашата страна в последно време, такъв въпрос става пред руската работническа клас все по-често и рано или късно той ще отговори на него така, както и трябва да се отговори отдавна — да вземе властта в страната в свои ръце, за да няма веяе кой да издевателства над трудовия народ и експлоатирайки го.

Тимур Досаев




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688433
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930