Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2016 22:29 - Турция върви към фашизъм
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Турция е спряла действието на Европейската конвенция по правата на човека. Това не е нищо повече от преход към фашистска диктатура.

Най-реакционните кръгове на турския финансов капитал окончателно свалят маска, престават да се прикриват зад смокиновите  листа на демокрацията и развързват ръцете на террора против всички, които представляват за тях опасност.

От това най-много ще пострадат нашите братя и сестри — турските работници, най-прогресивните от тях, тези, които възглавяват борбата на турския пролетариат за своята свобода. Именно на тях ще стовари своя терор финансовия капитал. Голямя е вероятността, че комунистическата партия на Турция, една от най-добрите след гръцката компартия ще бъде забранена, подложена на преследване. Ще бъде задушено профсъюзното движение, движението за правата на жените, ще бъдат ликвидирани всички просветни атеистически организации. Ще бъде променен трудовия кодекс- изменен в полза на капитала и в ущърб на работниците. Експлоатацията на работниците, тяхното безправие ще нарасне. Ще се влоши положението на жените. На тях може да им се откаже право да учат, работят, да заемат държавни длъжности. Ще се усилива националния гнет над кюрдите, още по жестоко ще се спира техния стремеж към независимост и демокрация. Ще продължи политиката на клерикализация и ислямизация.

За авангарда на работниците, за всички прогресивни сили в Турция настъпват тяжки времена. Има само един изход да се предотврати това. Турските комунисти са длъжни да организират турската работническа класа на борба, да го готвят към революция.

Пред турските работници сега стои въпроса или-или: или терора на капитал, робство, позор и унижение — или борба! Или революция — или фашизъм. Трети път няма!

И ето отговора на тези, които у нас благодушестват и с олимпийско спокойствие изричат, че "у нас опасност от фашизъм е минимална". Тези, които така говорят  са самонадеяни идиоти.  Още по-лошо — те са предатели. Те ни убиват, уверявайки ни че "опасността е минимална", че фашизма у нас е много далеч — а той вече стои пред вратите. Няма съмнение — нашата буржоазия, която вече отдавна е взела курс на фашизъм, на урязване на демокрацията ще усвои опита на  турските колеги. И ще го използва, почуствайки опасност за своята власт. Тя веднага ще задраска всяка игра на демокрация и ще въведе диктатура.

Ние трябва да се готвим за този момент. У нас има само един изход- да изпреварим капитала. Да не чакаме, когато капитала започне открита война против нас — а сами да започнем война против капитала.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1682539
Постинги: 2369
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930