Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2016 18:47 - G-20: Как да съживим умиращия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вчера, 4 септември 2016 г.,  в Китай в гр. Ханчжоу започна работа срещата на  G-20[1]. На поредната среща дошли лидерите на най-големите капиталистически страни в света. Участват в срещата — Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, ЮАР, Япония и Европейския съюз. Постоянно присъстващи гости — председателя на правителството на Испания и премиер-министъра на Сингапур. Така също са поканени главите на Египет, Казахстан, Тайланд, Лаос (сегашния председател на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия), Сенегал, Чад, а така също ръководителите на главните империалистически международни организаций — ООН, Световната банка, СТО, МВФ, Международната организация на труда и др.

Oбщo взето се е събрала цялата капиталистическа банда на свта.  Главният проблем, който решава е необходимостта от представително съвещание — как да се оживи умиращата световна капиталистическа икономика, как  да се вземе от нея макар и малък ръст. Въобще експертите твърдят, че световната икономика все пак расте — 1,5 % в страните от "двадесетицата". Но отчитайки факта, как днес капиталистите боравят с данните— как ловко манипулират с цифрите, превръщайки статистиката в своя служба, става понятно, че никакъв ръст няма, иначе просто нямаше да има такава паника, каквато се наблюдава в света на капитала в последните години.

Проблемът с реанимацията на капиталистическата икономика, станала централен въпрос на срещата е сформулирана от инициаторите по буржоазно претенциозно: "Строителство на инновационна, здрава, взаимосвързана и включително световна икономика". Но всъщност хитро-мъдрото е по-правилно да се произнесе на нормален език така: "Караул! Помогнете! Спасете частната собственост и пазара!"

Капиталистите от различните страни искат да устроят на срещата "мозъчен щурм", чакат спасителни "рецепти за световната икономика" в наивна надежда, че още нищо не е свършило.

Едни предлагат да се реформират международните институти — СТО, МВФ, Световната банка — надявайки се с подобно шаманство да се разрешат коренните противоречия на капиталистическия способ на производство. (Ех, не сте ли чели баснята на Крилов "Квартет", не направихте ли от нея необходими изводи! А великия руски баснописец писал именно за тях: "А вие, другари, както не стоите, всички музиканти няма да станите").

А други нищо не предлагат — просто се намират в състояние на клиничен оптимизъм, надявайки се че всичко от само себе си ще се оправи, че "нещо вси пак ще бъде направено".

У много лидери настроението е реалистично — те откровенно признават, че "значението и ефективността на “групата на двадесетте” намалява", че намираните решения не помагат и чкакво да се прави не се знае.

Да ги пожалиш тези мъченици на капитала, и как да не си спомниш, колко жертви те принесоха (и носят до днес!) на народите по земята, но вместо жалост само гняв ги обхваща. Това от една страна. А от друга, голяма радост. Така и трябва за тези империалистически акули пъхнали носове в своите собственни действия: "За каквото се борихте, граждани, това и ще получите. Разрушихте системата на социализма, мислейки, че след това ще настъпи рай земен, и всички закони на общественото развитие ще престанат да действат. Но, не! Не престанали! Те се проявиха все по-явно и остро, удряйки ви по главите. И с право!".

Получило се, че империалистите, унищожили СССР, фактически сами ускорили своята смърт. Докато още бяха живи СССР и страните от социализма, у капитализма е имало някакъв стимул за развитие. Той е трябвал да даде нещоза да не изостане от по-съвершенната комунистическа икономика. И между другото им се поучило. Капитализмът тогава, също не процветявал — той умирал, но по-бавно, отколкото днес. Днес сред човечеството се наблюдава явна агония на този стар способ на производство, и тази среща, ставаща след почти десетилетие неспираща световна икономическа криза (от 2008 година!!!), като проблем № 1 проблем на ръста на капиталистическите икономики, доказва това с цялата си очевидност.

С какво тази среща на лидерите на световния капитал ще завърши, и какви конкретни мерки този път ще се опитат да предприемат империалистите за реанимация на умиращия капитализъм, ние не знаем. Но знаем едно — те всички ще бъдат съзнателно обречени на провал — умиращия от старост да се лекува е безполезно. Историческият срок на капитализма на земята е завършен и кога от него ще остане само паметта, това ще реши само новия революционен клас — пролетариата.

Знаейки целите и светогледа на капиталистите, може да се предположи, че те ще се опитат да направят нещо. Мерките, които те ще предприемат са традиционни — това не са повишаване благосъстоянието на трудовия народ (единственото, което действително може да осигури някакво движение напред, или в крайна сметка да спре падането в пропастта!), а напротив, само усилване и задълбочаване на основното противоречие на капиталистическата система — противоречията между труда и капитала. Капиталистите фактически сами за това заявяват, съобщавайки направлението на своите търсения на спасителни мерки: "ръстът в дългосрочна перспектива е свързан с фактори по внедряване на инноваций и реализация потенциала на цифровата икономика и повишение производителността на труда". Или в превод на нормален език това означава — дери от пролетариата сега не 7 кожи, а 10 или даже 15 (тук ще се получи, защоток пролетариата ще позволи).

Но този "метод на оживяване" на умиращия, само ускорява неговата смърт! Кризата- основа на която се явява свръхпроизводството на стоки,  които не може да си намерят пласмент, поради крайното обедняване на трудещото се население (което е пряко следствие от ограбването на трудещите се маси от капиталистите!), само се засилва, преминавайки в пълен икономически коллапс на цялата световна икономика, повече не способен да функционира в условия на частнособственически отношения!

А и пролетариата не стои на едно място. Угнетеният и експлоатиран народ негодува, във всички страни от света и на всички континенти. Примери няма да даваме — те са известни, даже буржоазните СМИ не могат да скрият и така или иначе са принудени да съобщават за масови вълнения и демонстрации практически из целия свят. Световната пролетарска революция наближава! Вече се чува нейния тежък крак. Карл Маркс-пак се оказал прав! Капитализмът не е вечен и в гърба му диша комунизма!

И това е закономерно — не желаят в XXI  век хората да живеят, като техните предци в XVII  и XVIII век, когато не е имало нито роби, нито компютри, нито тази мощна промишленна техника, нито такива селскостопански технологий, които, ако не пречеха капиталистите с тяхната частна собственост, отдавна щяха да нахранят, облекат и обуят всички хора на нашата планета.

Не е случайно че домакините на срещата- китайското правителство, предприело такива свръхтвърди мерки по безопасност, че многомилионния град Ханчжоу практически умрял: "на улиците почти няма автомобили, само единици преминаващи, магазините са закрити".

Капиталът се бои от работническата класа — бои се от трудовия народ толкова, че е готов да отиде на друга планета, само да не види и да не се сблъска с тези, които той експлоатира и на когото паразитира, за сметка на когото живее и съществува. А такива са 99% от населението на Земята!

Капиталистите отлично разбират, че земята под тях се пече, а и така, както никога досега! Капитализмът се тресе — той е в агония!

Но сам той не може да умре — това трябва да се разбере твърдо! Той трябва да се убие, унищожи със съзнателни усилия на революционната предна класа — пролетариата, влизащ в главите на всички трудещи се маси. Съхранява капитализма днес само едно — тоталната заблуда на трудещите се маси, лъжливата буржоазна идеология, която замъглява съзнанието на революционната класа, не позволявайки на работниците честно  и ясно да разберат, какво следа да правят.

Маркс e говорил: "Класата трябва да бъде готова за своето господство", и ето тази готовност на класата към своята победа е необходимо да се осигури на всяка цена! Тя е не само в наличието на обективни условия в победата на пролетариата — такива отдавна има, готовността на класата към своето господство още е и в осигуряването на субективни  условия за тази победа над своя класов противник, или в съзнателността на пролетариата и неговата организованост, в уменията да поведе след себе си всички угнетени и експлоатирани, в сплотеността и единството на действията на пролетарийте от всички страни.

"Пролетарий от всички страни, съединявайте се!" (К.Маркс) Съединявайте се така както се съединяват против вас капиталистите от всички страни!

Тук лежи ключа към окончателната победа над капитализма! Тук се намира тази игла, която може да убие Кащей и да разруши неговото царство на насилие и угнетение. Завоювайки тази игла, ще се въоръжи в борбата против капитализма — главната задача на всички тези, които са готови да се борят за щастието на своя народ, своите семейства, деца и внуци — за щастието на цялото трудово човечество!

С.Агапченко

[1] https://news.mail.ru/economics/26995797/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1658839
Постинги: 2344
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031