Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2016 19:26 - Закономерни резултати от избори-2016
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове:
0



 Днес сутринта Центризберком РФ оповестил на руската общественост предварителните резултати от състоялите се вчера, 18 септември 2016 г., парламентарти избори в Русия, които напълно може да се каже че са завършили, закото са обработени 90% от гласовете. Останалите необработени гласове на избирателите едва ли нещо сериозно ще изменят.

В долната палата на руския парламент — Държавната дума ще заседават тези политически партии, които бяха и в предишните години (каето е и предсказуемо!), а значи, никакви изменения в проводимата от действащата буржоазна власт политика няма да има, даже най-малки изменения. Тези същите лица усилено ще изобразяват пред нас законодателната власт, а руското правителство ще прави това което е правило и в предишни години — активно и целенасомено ще ограбва трудещото се население на страната.

Официалните данни са следните:

"При обработка на 90% от протоколите у "Единой России" 54,21% гласове, КПРФ — 13,53%, ЛДПР — 13,28%, "Справедливой России" — 6,19%.

Останалите партии не преодоляват 5-процентната бариера. Над 2% набрали само "Коммунисты России" (2,35%). "Яблока" —1,85%, Партията на пенсионерите — 1,74%."[1]

Както виждаме, всичко е било предрешено предварително и бюлетините може и да не се броят — мандатите са били явно разпределени още до изборите, а нужните цифри към тях просто се нагодили.

Доказателство за казаното служат не едни или други нарушения на изборите — това е несъщественно — а самите тези цифри. Те както говорят, че в нашата страна нищо не е станало от миналите избори ( 2011 г.), че всичко е "стабилно", и трудовия народ на Русия за нищо повече не може да мечтае. Но всъщност всеки гражданин на нашата страна отлично знае, че от 2011 година са се случили много неща. Положението на трудещите се маси в Русия се влоши многократно, икономиката е в дълбона криза, от която засега правителството не е предложило никакъв изход, страната води две войны, и перспектива за трудовия народ на по-добро няма.

Всичко това не е могло да не се отрази на резултатите от изборите за парламент, ако това действително бяха избори, макар и буржоазни. Но никакво отражение ние не видяхме, освен че нищожна част от гласовете, получени на тези безсменни политическим партии, които и преди са заемали топлите места в парламента.

Това означава, че никакви избори не е имало — имало е действително добре организиран и скъпоструващ политически спектакъл, в който голяма час от нашия народ реши да не участва. Действащата в Русия власт показала, че се бои — бои се даже просто нови фигури във властта, предпочитайки само добре дресирани за много години и напълно предсказуеми актьори, от които не се налага да се очакват неприятности.

Приведените от Центризбиркома цифри показват и друго — това, че надеждите на либералите на благосклонноста на руските избиратели са се оказали пусти. На либералната идея в страната вече не вярва никой — нито под прикритието на буржоазния патриотизъм, нито под ширмата на социалната демагогия. Пределът на либералите в Русия — това са 2%, и на повече те не могат да разчитат — влакът замина, трудовия народ на Русия научен от горчивия опит, да вярва на либералните приказки повече не иска.

Но най- главното от преминалите избори — крайно ниската избирателна активност.

В Москва на изборите към 18:00 са гласували 28,62% от избирателите (в 2011 година 50,1%).

В Санкт-Петербург към 17:00 до участъците са отишли 16,1% избиратели (в 2011 година към 18:00 са били 38,65%).

Активността по Русия (19:00) — 39,37%[2].

При това, цифрите явно са манипулирани, защото те значително се увеличават за последните часове от гласуването, а многогодишните наблюдения показват, че във втората половина на деня на гласуванията активността на избирателите винаги рязко пада, а тук тя нараства!

Това, че е имало преписвания на резултатите, доказват и противоречията в заявленията на официалните лица. Например, по Москва замглавата на ЦИК Николай Булаев заявил, че 33% от гласувалите била достигната още в 15:00[3], макар че после председателя на ЦИК Елла Памфилова съобщила[4], че даже към 17:00 на избирателните участъци в столицата са дошли 20% от избирателите! И дори в 18.00 казаната от Булаев цифра(28,62%) е ниска.

Докато се писаха тези редове, ЦИК решил преиграе цифрите по Русия — видно, те се оказали много големи манипулатори и сега Памфилова казала 47,81% при обработени 93% от протоколите.[5]

И смях, и грях! 3 % от обработените протоколи добавили едва ли не 10%? Съвсем за глупаци ли ни вземаха? 

И на никого не му ежал така да луже народа в очите, когато всичко виждат, че избирателните участъци в цялата страна пустеят, че в тях почти никой не влязъл!

Но нищо удивително тук  — това всчико са тези чуровските "146%"!

Самият този факт, неопровержимо доказва, защо действащата буржоазна власт така се бои  — парламентарните избори се провалиха!

Трудeщите се в Русия не решиха да участват в поредното политическо шоу, разбирайки, че всичко това е едно голямо унижение, че никого те не избират и всичко отдавна е решено без тях. При това те не са разбрали това от някаква "комунистическа пропаганда" (тук РП в своите материали изразил това, което трудещите се в Русия сами осъзнавали), а от собствения си политически опит в последните десетилетия — самата буржоазна власт ги е научила на ум-разум!

Tя наивно си мислеше, че може да обърква народа безкрайно, само че живота е показал, че всичко има предел. Рубиконът е достигнат, народът е лишил властта от доверие, и това е началото на нейния край.

Това, че тя още се опитва да се съпротивява, да се прави, че нищо не е станало, че изборите са се състояли и може да се продължи да се живее по-старому — всичко това вече няма значение. По-предишниму вече няма да е така. Легитимност няма, и не можеш да я нарисуваш, като цифрите на отдадените гласове или цифрите от резултатите. Хартията ще издържи, но народа не може.

Главното е очевидно — трудещите се в Русия повече не вярват на буржоазния парламентаризъм! Те не вярват на действащата власт! Не вярват на партиите-лъжци! Не вярват на техните обещания!

Дори нарисуваните от властта цифри 39% (ах, пардон, 47%!) означават, че 61% (или 53%), означават, че болшинството население на Русия, категорично не одобряват проводимата в страната политика!

Да се изведе народа на избори се оказало невъзможно! Не помогнаха и призивите на нашия "високорейтингов" Президент на РФ! Ето ти и "авторитета", "лидера на нацията" и "гаранта на конституцията"! И той, както се вижда е "чуровски" — надут! Защото народа не чува и не вижда този гарант!

Не отидоха на изборите даже московчаните, които винаги са се считали за най-дребнобуржоазни в страната. Може да си представите, каква е реалната ситуация в регионите — там, навярно, въобще са отишли само тези, които са ги завели насила. (Ну да, Чечня — 72,16%, съобщава ЦИК. Под дулото на автоматите няма как да не гласуваш!). А ЦИК не информира обществеността за най-малко гласувалите в регионите, видимо, защото не е решил с колко именно да излъже.

Какво означава това? Че вътре в страната, в народните маси са жизнено необходими изменения, които да подобрят тяхното материално положение, неизбежно ще узрява нова власт — истинска, работническа, облечена с пълното доверие на народа и на която ще се подчинява безоуговорно. И тази нова работническа власт рано или късно ще се появи. Защото изход от създалата се ситуация няма, когато трудовия народ е залостен в ъгъла, когато не помагат обръщения към депутати, правителство и президент. И тогава у народа остава само един единствен способ да преживее — когато реши своите проблеми сам.

С.Агапченко

[1] https://news.mail.ru/politics/27160723/

[2] http://www.rbc.ru/politics/18/09/2016/57debade9a79472dc621d336?utm_source=newsmail&utm_medium=news&utm_campaign=news_mail1

[3] https://news.mail.ru/politics/27154517/

[4] http://www.rbc.ru/politics/18/09/2016/57debade9a79472dc621d336?utm_source=newsmail&utm_medium=news&utm_campaign=news_mail1

[5] https://news.mail.ru/politics/27162068/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680701
Постинги: 2369
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930