Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2016 04:18 - Развалена храна-за пари
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Капитализмът, агонизирайки, не престава да ни удивлява. Това, че иска да вземе пари от всичко, което попада под ръката му и което се търси от трудещото се население, това отдавна е известно. Но това, че капиталистите са измислили да продават развалена храна, която преди са предпочитали да унищожават, но хранителните продукти в никакъв случай да не се дават на бедните, не помагайки на гладните — това можеше да се види само в най-кошмарните сънища. Но, увы, това е реалност на прехвалената цивилизована Европа, която действащата буржоазна власт  в Русия през цялото време ни поставя нас за пример. Много се надяваме, че това откровенно безобразие е унижаващо човека, в Русия все пак няма да се появи. Но, отчитайки ловкостта на руските олигарси, и това, че в нашата страна, която стотици години не можеше да се избави от глада, когато от недояждане умирали милиони селяни, днес унищожава напълно доброкачественни продукти, вместо да ги отдаде на "социално незащитените слоеве от населението", както днес засрамено наричат бедните нашата буржоазна власт, всичко може да стане. Възможно е и у нас в Русия ние да видим това позорно европейско изобретение.

Във Великобритания, в гр. Падси се е открил първия супермаркет, където се продават продукти, изхвърлени от другите супермаркети и прочие капиталистически предприятия.

Цена предлагаените за продажба "стоки" няма — предприемчивия стопанин на магазина някой си  Адам Смит, един от активистите на организацията Real Junk Food Project (проект "Реални хранителни остатъци") разчита на съзнателността и съвестта на купувачите — колкото сами дадат. Буржоазната преса го хвали, защото инициативата се оказала прекрасна, че това е едва ли не благотворителност, която помогнала на "представителите на малоимущните слоеве от населението да придобият достатъчно широк спектър от продукти". Стопанинът е много щастлив — бизнесът по ограбване на народа  му влязъл в съзнанието и той тутакси се размечтал да открие подобни супермаркети във всеки град на кралството.

image

Неговата организация отива още по-далеч — той планира на базата на тези продукти да организира лафки и даже да ги доставя в училищата, където децата на бедните да обядват с тях. Британската държава, приема това за "добре" — каква икономия! Не трябва вече да се разходва толкова ценните фунтове стерлинги за изхранването на всякаква нищета! Те и така се хранят с боклук, а сега ще подадем този боклук в красива опаковка, като милост на буржоазната държава, като социални блага за най-бедните граждани на страната.

Действително изгодно, какво да се каже! Преди с хранителните отходи свинете хранехме (а в СССР ги хранехме даже с печен хляб!), а днес хората, а и това унижение го представяме за "социално благо". Ето ви и "социалната държава", последния писък на "народолюбивия" капитализъм!

Но ако си мислите, че това се твори само в Англия, то вие грешите. Англия  не се явява пионер в това начинание. Пионери тук са скандинавските страни — те самите, където е "скандинавския социализъм". Там това позорище, унижаващо човека до ниво на последно нищожно животно е поставено на широко. В частност, в Дания на това "социално благо" за пари се разходват цели 25% от всички хранителни отходи в страната!

Да се възмущавам и говоря по този повод повече не искам. И така всичко е ясно — капитализма, умирайки, загнивайки, и отравяйки всичко около продуктите на своето разложение. Затова да се избавим от него — задача № 1 на всеки работник и всеки трудещ се човек, ако иска той да живее, като човек.

А. Танаян

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659884
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031