Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2016 09:57 - Колкото по-мрачен е живота, толкова по-красива е статистиката
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 281 Коментари: 0 Гласове:
0



 Обслужващите интересите на буржоазната държава Росстат продължава вярно да изпълнява поръчаната му работа по заблуждаване на руския народ с лъжлива статистика. Сега Росстат се опитва да направи така, че да се окаже, че у нас през първата половина на 2016 года числото на бедните (тези у които дохода е по-нисък от минимума) се е снизил на 1,38%  в годишно изражение и е съставило "само" 21,4 милиона човека!

20 милионa — това e всичко! И ние трябва да сме много щастливи! А това че зад тези цифри стоят хора — деца! Ето я истинската цена на либералната мантра за "плачещите деца"! Както работата отива до конкретни деца, така и буржоазията и нейната пропаганда сизатваря очите и ушите, нищо не виждайки. Но за абстрактните деца тя говори!

Но това не е всичко. Оказва се че през второто полугодие на 2016 година "ръстът на народното благосъстояние продължава да расте с рекордни темпове" и "бедните ще станат още по-малко!" Това при непрекъснат ръст на цените, опустели магазини и тотални съкращения?

Съгласно данни на Росстат, през второто полугодие на 2016 година численоста на бедните се съкратила на 15,38% в сравнение с първото полугодие — до 19,8 милиона човека (13,5%). Росстат също така победно отчита за смешен ръст на минимума — в сравнение с първото полугодие той се е увеличил за трудоспособното население с 1,84%, пенсионерите — 1,72%, децата — 1,9%.

Главното е от стола да не паднеш, когато четеш такава статистика. Ако се вярва на Ростат, с всеки месец народа у нас живе все по-добре и по-добре. Така е добре, че няма накъде! Само че трудещите се маси тези "подобрения" не виждат. А вместо това виждат растяща нищета и безработица, от една страна, и растящо богатство на управляващата класа от друга.

Всъщност ние днес наблюдаваме световна криза на капитализма. А това означава, че никакъв икономически ръст вече няма да има! Няма да има утре, в други ден, след година, след две, акои и занапред царства капитализма. Но Ростат се опитва да ни убеди нас в обратното, че съвсем скоро този икономически ръст ще започне, само трябва да почакаме. Този икономически ръст (що за животно е това, интересно? отдавна не сме го виждали ето, вече три десетилетия!) а той стои пред вратани и аха да влезе. Остава да потърпим съвсем малко — до края на годината. А ако не започне икономическия ръст в края на годината, то буржоазията, няма да и мигне окото, ще пренесе тази дата с друга. (Помните, как Елцин се кълнеше че ще легне на релсите?  А легнали…) Да обръщат гръб са свикнали. А Росстат това е "научен" орган на буржоазната лъжа, която трябва да придаде на лъжата солиден вид, осигурявайки и нужните цифри.

И не e беда, чe у нас в 2016 година кризисните явления се усилват — безработица, инфлация, ръст на цените, обедняване на населението. Всичко това се чувства от всеки работник в Русия. Но буржоазията, ползвайки Росстат и средствата за масова информация, продължава да ни рисува красиви и лъжливи картинки, никак не свързани с действителността. И колкото по-дълбоки ще са кризисните явления, толкова по-беден ще става народа, толкова по фантастически и лъжливи статистически отчети ще публикуваа угодния Росстат.

Алексей Живцов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1690573
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930