Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2016 10:12 - Милиардерите са се увеличили
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове:
0



 Големите анализаторски структури на капиталистическия свят внимателно следят всичко ставащо в средите на господстващата класа. На-вече те се интересуват от състоянието и благополучието на капиталистическите елити — как  се справя в съвременните условия и каква и е числеността. Последният показател за последно в човешката история на експлоататорската буржоазна класа е много важен — той фактически дава оценка на цялата проводима от тях политика, добра за разцвета на класата или лоша, трябва ли да се държи в това русло или следва да се търсят нови пътища на обогатяване и ограбване на трудещото се световно население, представляващо по най-скромни сметки 99% от населението на земното кълбо.

Последнoто такова свидетелство — резултат от съвместно изследване, проведено от банка UBS и аудиторската компания PricewaterhouseCoopers — доказало, че "елита" на капиталистическия свят действа съвършенно правилно: числеността на най-богатите хора на планетата —  доларовите милиардери — за 2015 година се е увеличил с 50 човека и сега представлява 1397 човека. Такава нищожна шепа хора разполага с капитал от 5,1 трлн. долара и фактически държи под своий контрол цялото трудещо се население на Земята — почти 7,5 милиарда човека. От капиталистическия Олимп са слезли 160 милиардера, но пък са дошли 210 нови.

Най-много нови "световни властелини" се появили в Азия — 113, докато в стара капиталистическа Европа само 12, а в САЩ и още по-малкосамо 5 милиардера. Тези цифри са напълно логични и закономерни — защото именно в колониите степента на експлоатация на работническата класа е значително по-висока.  Но изследванията показват и друго — степента на напускането на тази класация. Явно "азиатците" бързо се обогатяват и бързо губят своите капитали, нямащи многогодишен исторически опит на експлоатация на пролетариата, който се отличава от техните по-цивилизовани събратя по класа.

Естествено, чe проведените изследвания не касаят источниците на произход на тези гигантски капитали, а и буржоазните анализатори не са се замислили да изучат важния въпрос — а колко милиона хора е нужно да се ограбят от новопоявилите се шампиони по експлоатация, колко хора са лишени от последен къшей хляб и изритани на улицата, че да се добереш до този капиталистически Олимп? Такива въпроси те се боят да поставят, защото в противен случай ще стане ясно, че зад красивите цифри на капиталистическите "победи" стои мръсен, подъл и кървав път на ръст на капитала, който мели със своите безжалостни капиталистически мелници милиарди хора на нашата земя.

На нас ни е ясно едно, че когато на кантара от едната страна стои експлоататорския разцвет на 1397 човека, а на другата — щастието и свободата на 7,5 милиарда хора, заработващи честно, със своя труд, особено да се избира не трябва, защото отговора е очевиден: шеапа капиталистически гниди, издеваващи се над целия свят е  необходимо да бъде унищожена заедно със своя капитализъм — такива са жизнените интереси на цялото човечество.

С.Агапченко




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1658919
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031