Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2016 16:23 - Характер на следсталинския СССР
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 595 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Какъв е бил СССР след смъртта на Сталин? Имало ли е диктатура на пролетариата, явявал ли се е интернационален, независимо от контрареволюционните процеси, явявал ли се е въобще социалистически, както твърдят различните пропагандисти?

Словата на Мао Цзедун, великия революционер. Ще станат разбираеми, за което така критично се възпрема маоизма от леваците. По- нататък ще има цитати от различни политически деятели, в това число съветски. За да може нашите пропагандисти да попробват да се занимават с политика!

«Поведението на кликата на съветските ревизионисти-ренегати начело с Брежнев зад пределите на страната на политика на агресия и експанзия се явява неизбежен резултат от всестранната реставрация на капитализма вътре в страната и в пълна степен разкрива реакционната природа на тази клика. Наследила скъпите дрехи на царя, тя предприе фашистска въоръжена окупация на Чехословакия, превръщайки редица източноевропейски страни и Монголската Народна Република в свои колонии, проведе военна и икономическа експанзия в районите на Азия, Африка и Латинска Америка, хранейки луд, алчен стремеж да се създаде социал-колониална империя, много по-голяма от царската Руска империя. Гнусните агресивни престъпления на новите царе – главатарите на съветските ревизионисти предизвикали рязък протест от страна на народите от целия свят, в това число и съветския народ. Ние сме уверени, че притежаващия славни революционни традиции пролетариат и широките народни маси на Съветския Съюз – родината на великия ленинизъм –ще се надигнат и свалят реакционното господство на шепата съветски ревизионисти-ренегати, ще свалят новите царе и възстановят диктатурата на пролетариата». (Превод от "Женмин жибао": Народна армия непобедима [1])

Цитираме: политика на агресия и експанзия (интернационализъм?), всестранна реставрация на капитализма (60-те години!), икономическа и военна експанзия, призиви към възстановяване диктатурата на пролетариата (подразбира се, че диктатурта наа пролетариата е била свалена). Това са думи на марксиста Мао!

"Й. В. Сталин умря през 1953 година. Три години по-късно ръководството на КПСС разгърна на ⅩⅩ конгрес на КПСС широка кампания против Сталин; а след осем години, на ⅩⅩⅡ конгрес на КПСС, тя отново разгърна широка кампания против Сталина, при това изкарало тялото му от Мавзолея и го предало на изгаряне. Разгърнатите едни след други  широки антисталински кампании, ръководството на КПСС преследва цел да изкорени влиянието на този велик пролетарски революционер на съветския народ и народите по целия свят, сваляйки марксизма-ленинизма, който в своето време защитил и развил Сталин, и да открият за себе си път към всестранно провеждане на своята ревизионистска линия. Ревизионистската линия на ръководството на КПСС води своето начало именно от ⅩⅩ конгрес на КПСС, а на ⅩⅩⅡ конгрес тя се оформила, като задължителна система. Вижда се все повече и повече очевидното, че ревизията на ръководителите на КПСС марксистско-ленинското учение за империализма, за войните и мира, за пролетарските революции и диктатурата на пролетариата, за революциите в колониите и полуколониите, за пролетарските партий и т. н. – са неразривно свързани с пълното отричане на Сталин…

Хршчов е казвал: «Ох, как добре щеше да бъде, ако Сталин беше умрял преди десет години!». Както е известно, Сталин е умрял през 1953 година. Ако беше умрял десет години по-рано значи през 1943 година, или тогава когато Съветския Союз започнал контранастъплението във Великата Отечественна война. Кой е очаквал по това време смъртта на Сталин? Хитлер!» («Към въпроса за Сталин»)[2]

Китайските комунисти обвиняват съветските ревизионисти не повече не по-малко в убийство и покриване на следите от престъпление и намекват на империалистическия характер на следсталинската държава! Хрушчов също так го обвиняват в пропаганда на пораженчество на СССР!

И къде тук са диктатурата на пролетариата и интернационализма?

П. Балаев, А. Китаев

[1]http://library.maoism.ru/zh1969.htm

[2]http://library.maoism.ru/Great_Polemic/Stalin_1963-09-13.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1682815
Постинги: 2369
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930