Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 12:39 - Работниците от Ханческото мосторождение подкрепят своите стачкуващи другари
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 228 Коментари: 0 Гласове:
0 Към своите стачкуващи другари в проекта Ямал-СПГ, за който РП-Информ писа в статията «Стачка на обектите на Ямал-СПГ», се присъединили работниците от Ханчейското месторождение.

На 16.11.2016 г. те също обявили стачка във връзка с неизплатени работни заплати от работодателя — компанията «Проминдустрия».

Работницте ще стоят до последно — докато ръководството на компанията не се разплати с тях до последно.

Но у стачкуващите работници има всички основания да повдигнат и други искания към своите работодатели, защото спирането на работа е станало фактически по тяхна вина — по вина на капиталистите. Защото именно жадността и незспълнените от буржоазията свои договорени задължения довели до това, конфликта между работници и техните наемодатели да се задълбочат до предел, че да се стигне до стачка. Затова работниците, принудени да отидат до тази крайна мярка, искайки от своите работодатели също:

  1. процент за ползване на чужди парични средства в течение на целия период на просрочка на задълженията по тяхната работна заплата
  2. и пълно заплащане за тези дни, в течение на които те са били принудени да стачкуват, отказвайки се да ходят на работа.

На работниците по проекта Ямал-СПГ тези пари няма да бъдат излишни, защото работят в условия на свръхниски (екстремални температури), всъщност за копейки!

А отчитайки факта, че те са недостатъчно осигурени със съответни специални дрехи, в резултат на което замръзвания на обекта Ямал-СПГ се случват често, не говорейки за простудни заболявания, а медицинска помощ там фактически отсъства и работниците нерядко след такива работи, по-скоро напомнящи каторга, остават за цял живот инвалиди, че дават своето здраве за чужди милиони, от които нито те, нито техните деца няма да получат и копейки нито днес, нито в бъдеще, работниците в проекта Ямал-СПГ имат пълно право да искат от експлоатиращите капиталистически паразити макар и някакво възмездие за цялата тази вреда, която наноси на здравето им работата по проекта.

Пожелаваме успех на стачкуващите работници в Ямал-СПГ в тяхната справедлива борба за своите трудови права!

Ние се надяваме, че към стачкуващите скоро ще се присъединят работници и от други организаций по проекта, както това са направили работниците от Ханчейското месторождение, защото положението у работниците на Ямал-СПГ е аналогично или малко по-добро. Защото за да стигне до победа над тези, които угнетяват, работническата  класа може само, действайки заедно, сплотявайки се в своята борба против капиталистите в единен мощен юмрук, способен така да удари по олигархата, че да му се завие свят.

Рабкор с Ямал-СПГ
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 557691
Постинги: 1224
Коментари: 155
Гласове: 280
Календар
«  Март, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031