Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2016 21:27 - Защо българската буржоазия допусна до властто т. н. "социалисти"
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 1172 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В България на изборите за президент победил кандидата от Българската социалистическа партия (БСП) Румен Радев.

Въобще това трябва да ни прикове вниманието. Сами помислете.

България – буржоазна страна. Следователно, цялата власт се намира в ръцете на капиталистическата класа.

И изведнъж на изборите побеждава кандидата от «социалистическата» партия. От партия, която (ако съдим по името) ще строи социализъм. Или – да отмени частната собственост, конценрира средствата за производство. Вземайки от капиталистите всичко, което те са присвоили, откраднали от трудовия народ: банки, земя, полезни  изкопаеми, заводи, фабрики, железопътни линии, летища, пристанища – и всичко това да се върне на трудовия народ, който единствен има право да владее  богатствата на страната.

Получава се – българската буржоазия, притежаваща цялата пълна държавна власт, със здрав ум и твърда памет – спокойно дала да победи «социалистически» президент, който се кани да и вземе нейната собственост?

Нима? Как така капиталистите така леко ще изпуснат награбеното? Как така леко се съгласяват на собственна гибел като класа?  Може ли да се вярва, че съвременните български капиталисти (а това са идейните наследници на тези български фашисти, които лизали подметките на Хитлер и борбата с комунизма провъзгласили за «важна държавна задача») – сега изведнъж без всякакво изразяване допускат да победи ненавистния ни комунизъм?

Ясно, чe тук нещо не е наред. Всеки човек, малко знаещ за класовата борба ще разбере – не може буржоазията така да постъпва. Не може тя да допусне победа на истински социалисти (или – комунисти). Тя не е враг на себе си и смъртен договор сама себе си няма да подпише. И ако тя е допуснала победа на тези «социалисти» — станали те социалисти само по име, а иначе не са никакви социалисти. И допуснала буржоазията тяхната победа на изборите поради собственна цел. И съвсем не от грижа за благото на трудовия народ – а само за грижа за своето собствено благо. Или, иначе казано – победата на т. н. български «социалисти» е победа на българската буржоазия.

Но така ли е. Българската Социалистическа партия (БСП), независимо от своето име, няма нищо общо със социализма.  Името «социалистическа» тя носи с една единственна цел – с цел да заблуди трудещите се.

Българската БСП – това е подобие на нашата КПРФ. Българските бспари — такива агенти на буржоазията в българското работническо движение, както и нашите кпрфници — агенти на буржоазията в руското работническо движение.

Задачата на КПРФ – да заблуди руските трудещи се с «лява» риторика, а името «комунистическа», за да спира борбата, или да я насочва в удобно за буржоазията русло.

Такава е и задачата на БСП. Тя трябва да създаде у българските трудещи се впечатление, че в България действително има «социалистическа» партия, която се бориза техните интереси. Тя е нужна за това да получи доверието на българските труженици, да придобие сред тях влияние.  И  след това да се ползва с влияние над работниците – да употребява тяхното доверие в интерес на капитала. Да удържат тяхната класова борба, да ги склоняват към  «класово сътрудничество» с буржоазията, да приемат  властта на капитала. Да убеждават, че не е нужно да се стремят към смяна на съществуващия строй, че капитализма не е нужно да се унищожава – а трябва просто дмалко да се подобри.

Но най-подлото е че тези предатели имат наглостта да обявят себе си за наследници на Българската работническа социал-демократическа партия (по късно – комунистическа), която е била създадена в 1903 година. Също както голямата наглост от страна на КПРФ – да обяви себе си за наследница на партията на болшевиките. Както нашите кпрф-ници нямат и най-малки права да обявяват себе си за наследници на болшевиките — така и българските бспари са се продали на българската буржоазия, нямащи ни най-малко право да се обявяват за наследници на славната българска работническа социал-демократическа партия.

Българската работническа социал-демократическа партия била известна на целия свят със своята твърда пролетарска позиция и верността към марксизма.

По време на Първата световна война, когато европейските социал-демократи масово преминали на страната на буржоазията и европейската социал-демокрация все повече се превръщала в слуга на капитала – в това време на повсеместно ренегатство само българската работническа социал-демократическа партия  безуговорно поддържала руските социал-демократи, болшевиките-ленинци. Българските комунисти заявили своята пълна солидарност с болшевиките. Те подтвърдили, че главната задача на  комунистите в онзи момент е идейна – борба за марксизъм, за борба против всякакви изкривявания на марксистката идеология. И те доказали своята позиция не с думи, а с дела – решително изхвърлили от своите редици всички извратени,изгнили, дребнобуржоазни елементи, които склонявали партията към  отказ от революционна борба, към примирение с буржоазията.

Така постъпвала славната БРСДП. А какво са направили съвременните български «социалисти», които без всякакъв срам спекулират с нейното име, обявяват себе си за наследници?

Те започнали с това, че през 90-тегодини на учредителния конгрес на своята «социалистическа» партия официално се отрекли от марксизма!

Фактически – дали да се разбере, че ще служат не на работническата класа, а на буржоазията.  Защото ако партията се откаже от марксизма, от идеологията на пролетариата – значи, тя принема буржоазна идеология. Значи и служи на буржоазията.

Българските комунисти с първите стъпки открито и пряко провъзгласили своята цел – социалистическа революция. В 1923 година те вдигнали възстание против фашистския режим. След това, възстанието било зверски удавено, а фашистската власт стоварила на българските комунисти свирепи преследвания — по призива на БРСДП и под нейното ръководство в България била започната широка партизанска борба. След встъпването на България във войната на страната на Хитлер БРСДП усилила партизанската борба. Партизаните-комунисти препятствали хитлеристите да събират и отправят на Източния фронт продукти и гориво, взривявали железопътни линии, мостове, стреляли по фашистските ешелони, убивайки фашистските офицери и техните български прислуги. БРСДП активно сътрудничала със съветското разузнаване, чрез своите хора, заемащи висши длъжности в армията (например, генерал Заимов) – добил се с ценни сведения  за плановете на хитлеристите и предавайки ги на съветското военно ръководство. БРСДП водила активна пропаганда сред населението, разобличавала лъжите на фашистката пропаганда за това, че Червената армия е «окончателно разгромена», казвали на българите истината за войната, укрепвали вярата в близката победа на Съветския Съюз над фашистските чудовища. В 1944 година с приближаването на победоносната Червена Армия към границите на България – БРСДП призовавала към обединение на всички антифашистски сили за обща освободителна война, за пълно сваляне на фашистката власт и изгонване от страната на хитлеристката армия. Партизанските отряди слезли от планините и  се свързали със съветската  армия. Българските комунисти застанали начело на освободителната война. На  Девети септември 1944 година освободителната война завършила с победа за народа – последните остатъци от хитлеристките армии и техните български помощници спешно избягали от страната.

Такава е героичната история на БРСДП. Както виждаме, тя е била истински бойна революционна партия.

А в какво днес се отличава нейната т. н. «наследница», БСП?

Тези «наследници» не само се боят даже да заекнат за социалистическа революция и диктатура на пролетариата – но те нито един път, никъде и никога даже не упоминават въпроса за собствеността на средствата за производства!

«Собствеността на средствата за производства» – това понятие е ключово за социализма – напълно отсъства в речника на тези «социалисти»! У кпрфниците в програмата за национализацията на суровинните отрасли е  записано, а у българските социалисти няма нищо! Тези «социалисти» даже и не знаят за такива крещащи думи – толкова са малки, благонамерени и лоялни към буржоазния строй!

Вместо това у тях е пълно с гладки и сладки фрази, като «българската демокрация е болна и трябва да я лекуваме», че «у българските политици трябва да има отговорност пред страната», че между тях трябва да има «необходими единство и партньорство», че е дошло време за «социална държава». И тем подобно.

И ако от такива думи, като «собственост на средства за производство» буржоазията става нервна – то по-горе изказаните пусти фразички нея въобще не я безпокоят. Тя даже сама ги взема на въоръжение. Кой от буржоазните политици няма да трепне от тези фрази!

***

Ето такива са тези «социалисти» — БСП.

И ето сега българската буржоазия допуснала до победа тази партия на изборите .

Пита се  – с каква цел? Целта е само една – да дискредитира социалистическите идеи.

                                                                           ***

В последните години трудовия народ в България прозрял. Той разбрал,  какво е това пазарен рай, който му обещали. Той разбрал, каква цена му предлагат да плати за своята наивност и доверчивост.

Цената се оказа страшна – разорение на страната, обедняване на народа, унищожаване на промишлеността, фактическа загуба на национален суверенитет, пълна зависимост от ЕС и НАТО, роля на разменна монета в игрите на империалистическите държави, грубо унищожаване на национално достойнство.

Народът на България повече не може да понесе такова положение. Чувства протеста и гнева зреят в него с всеки ден. Той все по-отчетливо възприема периода на социализма, като тържество на справедливост, време на разцвет и щастие. Все по- силно в себе си чувства отвращение към капиталистическата съвременост.

Българската буржоазия видяла, че социалистическите идеи се ползват с все по-голяма симпатия от масите. Естествено тя мисли – как тези идеи да ги  дискредитира. И измислила – като доведе на власт псведосоциалистическата БСП.

(В това, че Румен Радев влиза във властта именно от името на буржоазията е напълно съзнателно и целенасочено, няма никакви съмнения. По извадка от всички гласували за Радев само 40% се обявили за «леви», а 60% за «десни» — или явяващи се представители на едрата буржоазия).

Буржоазията е разчела вярно. Защото никой не може да опозори социалистическите идеи по-добре от самата БСП. Ако тези «социалисти» — напълно лоялни на бъллгарския капитал, ако те до сега даже и не са смеели да отидат против неговите интереси — няма да посмеят да отидат и сега, когато у тях имат «свой» президент (и ако у тях  в бъдеще се окаже болшинството в парламента). Значи – за никакво подобряване на положението на трудещите се става въпрос. Защото за да се подобри коренно положението на  трудещите се – трябва именно да се отиде против интересите на капитала – да се отнеме от него награбеното, да се върне в общонародна собственост всичко, което е било  откраднато от народа.  БСП за такова даже и не смее да си помисли. На такова тя няма да отиде. Тя както преди само ще изказва сладки и гладки фрази.

Какво ще стане от това? Икономическото положение на трудещите се няма да се подобри – а обратно, само ще се влошава, защото кризата само ще се усилва. Така народа напълно ще се разочарова от тези «социалисти», които умеят само да лъжат,, презират ги и ненавиждат.

А «десните» само това и чакат – те веднага ще започнат да викат:

— Виждате ли! Социалистите лъжат, че са способни нещо да изменят! Нищо не могат да изменят, обратно, трябва да ги премахнем! Ние винаги сме говорили, че социализма е гибелен за България! Проклети комуняги!  Само дясната идея ще ни спаси! Нация! Духовност! Традиции! Православие!

И работата е направена – след бездарното, безволево, съглашателско, лицемерно управление на тези «социалисти» народа отново ще прегърне «десните». Буржоазията отново ще върне при себе си идейното господство над масите, укрепвайки своята власт, усилвайки гнета и експлоатацията.

***

Всички истински български комунисти трябва решително да се борят с такова развитие на събитията. Те трябва да кажат на масите истината. Да разяснят, че т.н. «социалисти» — не са никакви социалисти, а подли опортюнисте. Не са защитници на работническата класа, а нейни предатели,  слуги на капитала. И ги е довела буржоазията на власт с една единственна цел – отново да заблуди трудещите се, да ги настрои против социализма.

Комунистите трябва да обяснят – каква трябва да бъде партията, която действително се стреми към социализъм, и по-какъв начин тя трябва да ги води.

Такава партия трябва да бъде именно и само партията на работническата класа и да се бори за интересите на работническата класа – а не да се обявява за някаква извънкласова партия «за всички добра и против всичко лошо».

Такава партия трябва да води работниците само и единственно по пътя на който пътя на социализма – път на революционна класова борба, диктатура на пролетариата и отмяна на частната собственост на средствата за производство. А не да заблуждава за «отговорността на политиците» — защото когато у нас на власт е буржоазията, то и на децата е ясно, че буржоазията пред трудещите се никога няма да отговаря.

Само такава партия трябва да създе българската работническа класа. Само на такава партия той трябва да вярва и да върви след нея.

А всякакви буржоазни измислици, като БСП, трудещите се в България не трябва да вярват. За нея само презрение и насмешка. И — безпощадно разобличаване на нейната предателска същност.

За «подвига» на новите стопани на България

Тук ще дадем информация за някои заблуди и издевателства, които извършила българската буржоазия над народа, идвайки на власт.

***

Новата българска буржоазия се оказала такава отвратителна, подла и цинична, както и нашата.

Осквернение на Мавзолея

Своят открит поход против социализма бе започнат с оскверняване  Мавзолея на Георги Димитров. Тълпата от погромчици рушила Мавзоля, радвала се на антикомунистически надписи подигравайки се над тялото на Димитров. След това тялото му го махнали от Мавзолея. Така било положено началото на българската Перестройка – заключителния етап от контрареволюциите,  обхванали политическата власт на формиращата се класа на новата буржоазия.

Завладявайки власта, новите господари на България веднага поднесли на трудовия народ такива сюрпризи, от които той и до сега не може да се опомни.

Реституция

Първо – реституция. Или връщане на собствеността на наследниците на предишните дореволюционни собственици. Oт тази «реституция» някои потомци експроприрани от богатите и аристократите мечтали, да се оближат,  още в годините на съветската власт. Всички се надявали, че като се извърши контрареволюцията, ще рухне социализма – и тогава… И новата буржоазна власт ще изпълни мечтите на тези небъдници. Българските граждани имали «щаститео» да наблюдават, как техните съотечественници за един миг ставали собственици на домове, земи, фабрики, заводии капитали – не  защото са по-добри, умни и трудолюбиви от другите, а защптп техните предци до революцияъа принадлежали към богатите и знатни.

Така че българите получили отличен урок и успели да се убедят за всичко, което в съветско време са им говорили за несправедливостта на капиталистическото общество – не «комунистическата пропаганда», а чистата истина.

Откупуване на безплатното висше образование

След това новите стопани на България устроили следния трик.

Слушайте, какво сътворили тези подлеци! Малко им било, че направили безплатното висше образование платено, но решили да отнемат и това безплатно образование от онези българи, които го получили по съветско време, тези които са се учили през социализма!

Te въвели за всички, които получили висше образование при социализма –ДА ЗАПЛАТЯТ ЗА НЕГО!

Тези, които не искат да платят-няма да получават пенсия!!!

Много хора, достинали пенсионна възраст и цял живот честно работили — живели без пенсии по шест, седем, десет години. докато с много лишения не натрупат със своя труд за да платят на българската буржоазия — за висшето образование, което им е дала предишната власт!

Освен грабеж, тук има и особенна подлост, особенна наслада за новите стопани: така те отмъстили на ненавистната им власт, все пак открадвайки от българския народ едно от благото получено от тях – безплатното образование.

Тук се вижда що за мерзавци са българските буржоа. Но това още не е всичко.

Кампания по ненавист против Русия

Новите власти в България си поставили цел: как може по-грубо да плюят в душата на българския народ.

Отдавна, от векове българите изпитват към Русия и руснаците особенни чувства на братство, любв и признателност. Новата българска буржоазия грубо наруга тези чувства. В схватката между западните и руски империалисти тя застана на страната на западните, и в угода на тях поведе против Русия и руснаците истинска компания на ненавист. Българският народ от векове обичал Русия – а сега трябва да я ненавижда. Той от векове виждал в руснаците свои близки братя, защитници и спасители от игото – а сега му внушават, че руснаците са зли врагове.

Отричане на факта на туреското иго

Но днешните български капиталисти на това не са се спрели, а отишли още по-далеч.

Над България пет века тегнело кърваво и безпросветно турско иго. То отначало до край се характеризирало с пълно безправие на поробения български народ и люти зверства от поробителите.

А днес българската буржоазия, угождавайки на ЕС и демонстрирайки своята толерантност – отрича самия факт на турското иго! Даже самия израз — «турско иго» —  от всякъде се маха. И излиза, че няма никакво «турско иго» — а е имало просто «турско присъствие».

Хубаво «присъствие – ако в течение на пет века българския народ постоянно бил подложен на опасност от пълного изтребване! Така могат да  говорят само мерзавци и лицемери – защото само те могат да говорят, че в Рус не е имало монголо-татарско иго – а е имало някакъв «съюз» между Рус и Ордата.

Новата българска власт вече е готова да отиде и по-далеч.

Тя се опитва да изхвърли от училищните програми произведенията на великите български писатели, които правдиво описали ужасите на робството и борбата на българския народ за свобода.

Хайдуците, народните мъстители, които отивали в горите и водили против пороботителите партизанска война, които българския народ е тачил като свои застъпници и пеел песни за тях – сега са обявени едва ли не за обикновенни разбойници. Освен, това националния герой на България – Васил Левски – ще се нарича бунтовник против «законната» туреска власт. А неговото обесване от турците, която до днес се възприема от българите като всенародна трагедия – ще се представя за похвално дело, като справедливо наказание на бунтовника. Тогава и знаменитото Апрелско възстание от 1876 година, славната и трагична страница на българскита история – ще се нарича метеж против законната власт на султана. А зверското потушаване на възстанието ще ни се преподнася като заслужено наказание за метежниците.

Или българската буржоазия съвършенно безпардонно наругала даже над тези, коита представляват за българския народ велика святиня– над подвига на освободителната борба против турското иго и над паметта на героите на тази борба.

***

Така че съвършенно понятно е защо българите все повече ненавиждат своите днешни стопани. 

Виждаме че българската работническа класа има причини да действа по-пролетарски – сплотявайки се в единна организованна сила, създавайки своя работническа партия, за да може под нейно ръководство да се вземе властта и да се сложи край на престъпленията на тези мерзавци.

Оксана Снегирь




Гласувай:
0



1. 1997 - Наистина ли?
28.11.2016 22:52
Социалистическите партии искат "да отмени частната собственост, конценрира средствата за производство. Вземайки от капиталистите всичко, което те са присвоили, откраднали от трудовия народ: банки, земя, полезни изкопаеми, заводи, фабрики, железопътни линии, летища, пристанища"

Мисля, че реалността е друга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659384
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031