Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2017 14:33 - Най-после се сетиха!
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
0



 Интернет-вестника на ФНПР «Солидарност» съобщи[1] днес, че до някои от нейните регионални профсъюзни лидери разбраха това, което повече от сто години говорят комунистите — че за буржоазната власт «сътрудничеството на класите» и в дадения случай «социалното» партньорство», за което така много говориха в последните години, е фикция, само един от способитеда се заблуди трудещото население и да се отвлече то от всякакви протестни действия против наглата политика на работодателите-капиталисти.

«Власттa иска да слуша само своя глас, не желае да се обръща внимание на проблемите на искащите срочна намеса. Социалното партньорство у нас е само на книга.», — думи казани от председателя на Ивановското областно обединение на организацията на профсъюзите Александър Мирски, които представителите на местната Ивановска власт не пожелали даже да слушат на специално заседание, посветено на реализацията на държавната програма «Съдействие за заетостта на населението в Ивановска област» в 2016 година и задачите в сферата на труда и заетостта за 2017 година.

Ивановските профсъюзи провели независимо изследване на регионалния пазар на труда и получили цифри, които сериозно се разминават с красивите официални данни, удовлетворяващи буржоазната власт в Ивановска област. В частност се оказало, че данните по безработицата били занижени в 4,5 пъти! А нивото на заработените заплати в областта у работниците даже не достигащи до 14 хил. рубли, а служещите — до 15 хил. рубли. Че там, където действително плащат по 14-15 хил. рубли, работодателите се стараят да приемат на работа не местните ивановски трудещи се, а мигранти, които за тези пари ги принуждават да работят по 12-14 часа на ден!

Всичко това местното чиновничество да слуша не пожелало, и думата на Мирски на заседанието не дали, макар и обещали — защото именно на това вступление Ивановското профобединение и готвило своите цифри. Но тъй като профсъюзниците се оказали много честни, отколкото искали представителите на местната буржоазия, то се наложило да излезят от заседанието.

Мирски е разстроен — неговите илюзии се изпарили. Той според своята политическа наивност, видимо,  приемал думите на буржоазната власт за «социално партньорство» сериозно. А какво се оказало! «Партньорството» буржоазията разбира само като пълно съгласие със своите класови интереси, а всяко предложение да пожертва в името на «социалния мир», като покушение на своето господство.

Местните профсъюзи, дълги години верно служиха на буржоазната власт в Русия, така се обидили на губернатора П. Конков, че ще изкажат какво мислят в съответно писмо и даже са готови за  «провеждането на колективни действия».

Последното е много добре: трябва да се разбере, че буржоазната власт никога и не е смятала да отстоява интересите на трудещите се в Русия и мисли само за капиталистите. Гледайки от това профсъюзно разбиране ще имат смисъл и за ивановските трудещи се.

Степан Семенов

[1] http://www.solidarnost.org/news/Ivanovskie_profsoyuzy_obvinili_vlast__v_narushenii_printsipov_sotspartenrstva_.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1681679
Постинги: 2369
Коментари: 325
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930