Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2017 11:42 - Няма грешка-законът работи за максимална печалба
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове:
0



На 1 април в Псковев т. н. «хайд-парк» в града се състоял митинг на овощарите против повишаването на кадастровата стойност на земеделските участъци и ръста на поземления налог. Участвали в него около 250 човека.

Псковските овощари са възмутени от проведената през  2016 година оценка на кадастровата стойност на техните земеделски участъци, от които се взема поземления налог, като предполагат тази оценка за грешна, справедливо твърдейки, че рязкото повишаване на кадастровата стойност ще доведе до ликвидация на овощарските организации, които няма да могат да платят налога на земята за  общо ползване.

Приета била резолюция, в която овощарите поискали да се изправят грешките в оценките на селскостопанските овощарски земи в Псковска област.

Браво на псковските овощари, защото не мълчат, а са излезли за защита на своите права! Но ето в какво се изразява тяхнта грешка, защото тук другари овощари няма грешка.

На Руските олигарси са им нужни максимални печалби. Затова те карат своята държава внимателно да се оглежда в различните страни и да търси всякакви способи за грабеж на трудещите се, всякакви поводи за увеличение на цени, всякакви ъгли от обществения живот, в които са се притаили «неотчетени» пари, които държавата трябва да вземе по законен начин.

Именно това и става с кадастралната оценка на земите на овощарските организации. Законите за земята ясно не разделят земите за селск стопанство и вилните. Това позволява на местните власти да провеждат оценка на вилните участъци на основание типови инструкции, които се разработват в областния кадастър и се утвърждават от ръководствоото на областта или града. А инструкцията се пише така, както са казали едрите капиталисти, имащи интереси в тази Псковска област.

С помощa нa кадастралната оценки трудещите се ограбват два пъти: чрез повишаване на данъка за земята и чрез конфискация на земята с общо ползване под предлог изменение на техния статут. С други думи, отначало от обикновените виладжии се вземат последните копейки, след което се прави преоценка на земята и се вдигат данъци, цени за комунални услуги и енергоносители, подведени към вилите. И така докато принудят човека икономически да вдигне или продаде своя участък на безценица.

Ако вилните земи срочно потрябват на някой олигарх, то местния кадастър оперативно преоценява тези земи, занася ги в категория на държавни или земи със специално предназначение. На виладжиите им се дава решението на областния съвет и се предлага смехотворна компенсация или гола земя на неудобно място или на бивше бунище. Бунтът на възмутените граждани се потиска с цялата мощ на ОМОН и други картели. Жалбите до президента и губернатора ефект не дават, защото и единия и другия са назначени на своите постове от олигархията не да оправят спешните поръчки.

По единично за своята земя овощарите не могат да се борят. Съхраняването на вилния участък – не е отделно и изолирано дело. То трябва да влезе, като част в общия масов протест на работническата класа и всички въобще трудещи се против настъпващия в страната фашизъм за своите права и свободи. Друг път пред овощарите няма.

С. Осипов

Источник: http://www.interfax.ru/russia/556383




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1692038
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930