Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2017 15:26 - Нов грабеж на трудовия народ-налог на отдих
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Слухoве, активно обсъждани в СМИ преди две години, получиха, накрая, реално потвърждение. Буржоазната власт в Русия започва широко да използва нова, измислена от нея форма на ограбване на трудещите се в Русия — т. н. «курортна такса», под която се подразбира още един налог, заплащан от гражданите на страната, сега на отдих. Официално той се именува «налог за ползване на туристическа инфраструктура».

Съответният закон напълно поддържан от правителството на РФ и ще встъпи в сила от 1 януари 2018 година. Представителите на буржоазната власт убеждават трудещите се че налога на отдих се въвежда временно, само за 5 години — до 31 декември 2022 година. Но четвърт век при капитализма, ние отлично знаем, че временния грабеж на народа за буржоазията винаги става постоянен, а и се развива— усилва се както в количественно, така и в качествено отношение.

В правителството казват че «курортния сбор е въведен, като експеримент», а след неговото завършване или след 2022 година, ще бъде прието решение «да се разпространи ли в цяла Русия или напълно ще се откажем» от този налог.

Но какво означава това буржоазно говорене? Че ако днес всеки работник, реши да отиде със своето семейство в Крим, Алтайския, Краснодарския или Ставрополския край, ще заплати минимум 100 рубли за всеки член от своето семейство, а после ще му се наложи да плаща този налог за отдих във всяко място от Русия, даже в своя собствен апартамент! Работническият човек ще започне да плаща за своето право да почива въобще!

С класова гледна точка буржоазията — класата на експлоататорите и паразитите това е напълно нормална мярка. Как тези работяги смеят да почиват? Те са длъжни да не спират, да заработват с пот на лицето своята добавена стойност на нас, капиталистите. А те? Няма да позволим! Или ще позволим, но даже отпочиващи, пак ще ни напълнят джобовете!

Налогът на отдих е пряко покушение от буржоазната власт на едно от важните граждански  права на трудещите се граждани в Русия — на правото на отдих (виж чл. 37 ал.5 от Конституцията на РФ)! Основният закон на РФ все повече се превръща във безполезна хартия, не гарантирайки на простите граждани на Русия нищо — нито политически, нито граждански свободи.

Налогът на отдих — това е ново настъпление на реакцията в страната,  още едно ограничение на буржоазната демокрация, тази която така възпяваха в Перестройката либералите, радетели за капитализъм и частна собственост. Това е засилване на фашизма в Русия, изразяващ стремежа на едрия капитал да вземе от трудещите се в страната последната копейка и да задуши в тях всяка мисъл за свобода.

Само че нищо няма да се получи. Сблъсъкът на трудещите се маси в Русия с правителството на капиталистите, открито поставили се против целия народ на страната е неизбежно и близко. Не е възможно да живееш, когато не ти позволяват даже да дишаш. Ту искаш не искаш ще трябва да разкъсаш зъбите на тези, които си мислят, че са пъпа на земята.

С.Агапченко




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688812
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930