Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2017 10:17 - Ето ти "антимонополна" служба!
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 235 Коментари: 0 Гласове:
0



На 11 май Федералната антимонополна служба (ФАС) публикувала проект за повишаване от 1 юли 2017 година на регулируемите цени на газ от «Газпром» на 4% и транспортните тарифи на газ от независимите производители по магистралния газопровод на «Газпром». В заповедта са разгледани и аналогични повишения на газ и транспортирането му за 2018 г. и 2019 г. — на 3,4% и 3,1% съответно.

Какво е забележителното за работническата класа на Русия от тази, може би чисто икономическа новост?

Първо, че това е немалко повишение на цените на газа за абсолютния монополист «Газпром» се предлага да се направи не от някакъв си там капиталист, а от държавна структура, задачата на която по определение е пряко противоположна — да не усилва монополите (т.е. най-силните и мощни капиталистически предприятия), а напротив — да ги ограничи, да спре техните амбиции и желания ползвайки своето доминиращо (монополно) положение на пазара. «Федералната антимонополна служба» (ФАС) по самата своя същност трябва и е задължена не да играе с монополите, а да се бори с тяхното всевластие и неуеместен стремеж към обогатяхване. А тук се получава, че тя самата бяга в първите редици на верен слуга на монополите, стремящ се да изпълни техните желания още преди те да бъдат изказани публично от собствениците.

Ще напомним, че «Газпром» е само формално държавна корпорация на РФ. На практика тя е толкова държавна, колкото и частна. Голяма част от капитала и принадлежи на частни лица и капиталистически компании, при това в значителна степен още и чуждестранен, в частност американски. Зая тези, които не са в час на делата, ще съобщим, че 27,749 % акциите на тази корпорация владеят крупните  банки на САЩ — Bank of New York, Citibank, J. P. Morgan Chase.

Повишаването на цените на газа и неговото транспортиране, безусловно ще се отрази на ръста на цените на всички стоки в страната и ръста на тарифите на ЖКС, които и така са вече високи. При това на места регионалните подразделения на газоснабдителните компании, безусловно избързват с това запланирано в течение на 3 години почти 11%  увеличение и за руското население и отечествени предприятия то явно ще бъде по-значително — в порядъка на 15% минимум, защото местните капиталисти по малко ще се възползват от случая също да си напълнят джобовете.

Последното ще удари по трудещото се население в страната още и от друга страна. Руските предприятия, и така в болшинството са на командно дишане от «грижливата» политика на антинародната власт в Русия, с повишаването на цените на важното гориво и неговата транспортировка, без които те не могат да функционират, ще започнат повсеместно да се закриват или съкращават своето производство. За милиони работещи в тях хора това ще означава масови уволнения с времето ще се увеличава безработицата и «прелестите», когато шансовете да се намери друга работа ще станат наистина нищожни.

Какво се получава от всичко казано?

А това, че руската буржоазна държава в лицето на своите структури и в частност ФАС, която без съответстващи указания от най-високата власт в страната провежда не просто антинародна, но още и антинационална политика — с всички сили стремейки се да угоди на световната олигархия и най-вече на американската.

Под красивите думи за патриотизъм те разоряват икономиката на страната, унищожават руските предприятия и заставят трудовия народ на Русия да отдава своите последни пари за още по-голямо обогатяване на тези свръхбогати, грабещи и удушаващи народите в целия свят.

На руския народ е нужна друга държава — своя, народна, провеждаща национално-ориентирана политика, която да защитава интересите на всички трудещи се в Русия и да развие икономиката на страната, а не да я убива. Такава държава може да бъде само едно — държава на работническата класа, когато цялата политическа власт в страната ще принадлежи на тези които работят, а не на тези които паразитират.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1674345
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930