Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2017 09:20 - Дефицит на инженери
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 517 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Председателят на Роструд заявил, че в руската промишленост катастрофално не достигат инженери и призовал  да се готват специалисти преимуществено за производството.

Закономерeн резултат от цялата 30-годишна политика на буржоазната власт!  Отначало методично уничщожавайки напредналата съветска наука и образование,  фактически  принуди преподаватели, инженери, или да избягат от страната или да си намерят други професии. Усилено готвили в цялата страна юристи и икономисти. А сега са се хванали за главите: «Няма инженери! Няма кой да ръководи производството!».

Действително никой. И най-главното е че проблема от година на годинастава все по остър и остър, докато не рухне цялата руска икономика. (А този момент наближава, съдейки по динамиката.).

Защото хората с ЕДИзпитно образование с бившито съветско производство и до сега явяващо се материална основа на съвременната руска икономика (буржоазията свое значимо производство да създаде в Русия се оказа неспособна!), не  се справят. Бързо да се подготвят ммного инженери с  необходимо ниво не се получава — за това се изискват десетилетия! Защото е нужно, като минимум да се възстанови съветската система на образование. Съществуващата власт с тази задача не се справя по определение: защото ще струва такава образователна система колосално скъпо, което не е по джоба на капиталистите; и защото да работи над нейното създаване е длъжен целия трудов народ на страната, не няколко десетки лица в правителството. Такаява образователна система се създава с усилието на цялото общество, а не  с разпореждания на хартия.

Това означава, че да се възстанови съветската система на образование, а значи и да се получат истински инженери, способни да съвместяват най-напредналите научни и производственни технологии може само при социализма, когато политическата власт и всички средства за производства ще принадлежат на трудовия народ на Русия.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691908
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930