Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2017 22:33 - Честит ден на разединението! За "Денят на Русия"
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове:
0



На 12 юни 1990 година на първия конгрес на народните депутати на СССР била приета декларация за държавен суверенитет на РСФСР. На този ден от тогава и до днес се  отбелязва от властта, като «празник».

А какъп празник е всъщност?

Защото декларацията за суверенитет означавала, че РСФСР се отделя от другите народи на Съветския Съюз. Именно затова се радва руската власт — на Разединение?

Повод за празника, пряко да кажем, не е много подобаващ.

А и цялата история на постсъветска капиталистическа Русия не блести с дати, с които може да се гордеем.

Съдете сами. Ако 25 октомври (7 ноември) е влязла в историята, като Ден на Великата Октомврийска Социалистическа революция, който се празнува от целия народ, като ден на освобождение на човечеството от оковите на наемно робство, то буржоазната класа дошла в края на 80-те — началото на 90-те г. в Русия на власт, такъв действително всенароден празник няма.

Руската буржоазия, унищожила Съветския Съюз и реставрирала капитализма, не празнува всенародните съветски празници, в това число и 7 ноември, а всяка година на този ден тихо замълчава, усилено стараейки се нищо да не се забележи. А ако все пак празнува, то това е съвършено на друга тема — «Ден на Русия», «Ден на освобождение от полското иго» и т.н. — или нещо, откровено изсмукано от палците и не интересуващо се от никого, освен от самата себе си.

А и празнуват те и то как? Не пряко казват на народа, че, деня на унищожаването но СССР е велико достижение на човечеството, ура, граждани! Но не- руската буржоазия, а и буржоазията в бившите съветски републики и техните марионетни правителства отлично разбират, че от това никой няма да се радва, защото хората отлично разбират, че унищожаването на СССР – това не е достижение, а национален позор, и няма за какво да се хвалят. Затова темата за суверенитета се стараят на 12 юни особено до не повдигат, а и въобще избягват да разсъждават на исторически теми, защото не дай бог народа да не се замисли, а какво ги кара да мислят така? Буржоазната власт усилено се старае да превърне този ден в обикновено за  себе си шоу, традиционна декорация, която да скрие всички гниещи язви на своя капитализъм. Или тип народа иска да ходи на концерти в този ден, да пие бира, никой да не се възмущава и всички да са доволни от живота. Значи всичко е добре, и по-добро не може да се измисли.

Само граждани по улиците в този ден се разхождат, а радост у хората няма. Голяма част от населението в Русия, ако ги попиташ що за празник е това, нищо няма да ви кажат. Няма за тях сега празници, защото в затвор не можеш да празнуваш.

Ще празнуваме, когато Деня на Разединение се превърне в Ден на Ново Обединение. Тогава милиони ще излязат на улицата, от душа и ще се радват от сърце, а буржоазията –тя няма да съществува.

Р., А.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691198
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930