Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2017 09:40 - Евросъюзът се бори с бедността
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 317 Коментари: 0 Гласове:
0



Европейският съюз е приел стратегически план за сътрудничество с развиващите се страни. Неговата официална цел  — изкореняване на световната бедност. Така също Съвета на ЕС не забравил да напомни, че «Европа се явява световен лидер в политиката на развитие, голям световен донор на официалната помощ с цел развитие.»

Красиви думи. Велика цел. А на дело? На дело все тази чисто колониална политика на ограбване на тези самите развиващи се страни, прикривайки се за декорация на разсъждения за «изкореняване на бедността».

Единствените на когото помагат да се развиват от подобна «помощ» на ЕС — това е самия Евросъюз, а по-точно неговите ключови държави — Англия, Франция и Германия, отчитайки под «развитие» обогатяване на крупните монополи на тези страни. Бедността в развиващите се страни, а и в болшинството страни самого Евросоюза — е пряко следствие от политиката на големите от ЕС и САЩ, това е резултат от преследването на големите печалби, заради които те са готови да разорят всеки и всички.

В този «стратегически план за сътрудичество с развиващите се страни» — разбирай план за техния грабеж — се казва, че планираната стратегия съчетава «традиционна помощ» с някакви «инновационни форми на финансиране». Видимо, старите методи на икономическо робство са перестанали да дават желани за империалистите резултати, измислени са някакви нови методи, за да може процеса на ограбване на развиващите се страни да бъде по- интензивен и ефективен. Това значи, че поредната стратегия «борба с бедността» ще доведе до по-голяма бедност в развиващите се страни, още по голяма армия от бедни и гладни, а европейските монополи ще станат още по-богати.

Подобно решение от капиталистите в ЕС не е удивително. Световната капиталистическа система се къса по шевовете. Европа, като един от нейните ключови елементи, за пореден път иска да реши своите проблеми за сметка на другите — бедните световни страни.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680007
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930