Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2017 22:00 - Вече и домовете се повреждат
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 656 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В ноща на 18 юни 2017 г. в град Пензе паднала стена на многоквартирно четириетажно жилищи, построено в 1963 г.,  на улица "Ударна" 35. По какви причини се е случило това?

С момента на унищожаване в 1991 година на Съветския Съюз новопоявилата се буржоазия с лъжливи обещания принуди вившите съветски граждани да станат «частни» собственици на квартирите, в които те живеели. Така от една страна, капиталистите свалили от себе си една от най разходната стат от бюджета на своята държава— съдържанието на  жилищно-комуналното стопанство. А от друга страна, вкараха бързо обнищващите се слоеве от работническата класа и трудовия народ на Русия в робска зависимост, прехвърляйки им на плещите задълженията по издръжката на доволно сложната в инженерно отношение и крайно скъпоструваща вътрешна инфраструктура на многоквартирните домове (електромрежи, газово оборудване, тръбопроводи за студена и гореща вода, отопление, канализация, асансьорно оборудване) и вътрешни конструкции.

Преди в Съветския Съюз такива сложни технически съоръжения, като многоквартирните домове са се явявали социалистическа общенародна собственост и са се намирани във владение на съветската работническа класа и целия трудов народ на страната. Труeщите се сами чрез своята държава се грижели за цялата своя общонародна собственост, в това число за многоквартирните жилищни домове. Затова в СССР своевременно и в достататъчен обем се насочвали необходими материални средства за поддържане в добро състояние на всички жилищни обекти и жилищна инфраструктура.

Сега при капитализма, буржоазия,та нагло присваоила си произведената от работническата класа продукция се отказват да финансират ремонта и съдържанието на неговите жилища, фактически ограбвайки пролетарския слои от населението с непоносимо тегло, защото хората просто нямат материална възможност да издържат многоквартирните домове и свързаната с тях комунална инфраструктура в работоспособно, пригодно за нормален човешки живот състояние.

Днес на работещия човек, живеещ в многоквартирен дом, лежи и плащането за съдържанието и ремонта и плащането за комунални услуги във всевъзможни ресурсоснабдяващи организации, и плащане за капитален ремонт на многоквартирния дом на някой си «регионален оператор на фонд за капитален ремонт». Да не говорим за ръоста на цените на всичко! Задавен от гнета на капитала пролетариат вече не знае, на какви цели първо да харчи своята малка заплата. Или да храни и облича своите деца, или да носи голяма част от своите заработени пари на различни кръвопийци, паразитиращи на ЖКС. Способи за изземване на «доброволно-принудителните» пари от трудещите се маси има много. Но не е далеч деня, когато жителите на многоквартирните домове ще плащат и данък за земята, на която стои техния дом. Всичко това в общо и цяло напомня феодална зависимост на крепостен селянин пред своя феодал. Колкото и да плати все ще е малко.

В следствие на това надежден ход за целия жилищен фонд, където живее основно работническия народ, в съвременна Русия няма! Ето и затова се рушат в цялата страна многоквартирните домове, падат покриви и стени.

J.




Гласувай:
0



1. starotomagare - У нас новоизпечените демократи ...
29.06.2017 22:43
У нас новоизпечените демократи заедно с партията майчица дариха ведомствените жилища на пръкналите се нови собственици на предприятия заедно с предприятията които от своя страна почнаха да гонят хората от домовете им и да ги продават за допълнителна печалба.После започнаха да рециклират и предприятията а накрая продадоха и земята под тях
цитирай
2. radostinalassa - ...
30.06.2017 21:33
Трябва да критисувате и сащ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1658985
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031