Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2017 10:13 - Биенето в полицията в РФ е системно
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 6 август 2010 година Дмитрий Медведев предложил http://www.rbc.ru/society/19/08/2010/5703dd369a79470ab5024035 да се преименува милицията в полиция. По мнението на Медведев, названието «милиция», въведено след Октомврийската революция в 1917 г., подчертавала народния характер на правоохранителните органи, и че «това, всъщност са отряди в пагони», докато полицията се асоциира с професионални хора, «които работят ефективно, честно, всеотдайно». И ето от февруари 2011, «стражарите на порядките» в буржоазна Русия носят печално известното в историята на нашата страна име «полиция».

Но какви на практика са тези  «професионали» за руските трудещи се вече е добре известно — всички тези царски жандарми и картели, угнетяващи народа и издевателстващи над хората. Историята в един от отделите на полицията в Казан, където полицаите пребили  до смърт подозиран с бутилка от шампанско, станала притча по езиците. Руските власти традиционно обещали да не се допуска в бъдеще подобно нещо. Но ето съвсем свеж факт от този род.

На 24 май 2017 г. в Заокски район на Тулска област сътрудниците на полицията, разполагайки с информация за възможна съпричастност с един от местните жители към извършване на сериозно престъпление, арестували го и доставили  в полицейския отдел от където се опитали да изтръгнат признателни показания. Когато задържания отказал (не е факт, че той въобще е виновен!), участъковия полицай «заедно с неустановени лица» (така пишат СМИ цитирайки полицейското началство!) «пускат електрически ток с помощта на електрошок». (Действително «професионална»! Не се изплашили пред трудностите и «ефективно» се справили с поставената задача.) Не издържал подозирания под диктата на «честните» полицаи написал признателни показания.

Може това да са единични случаи? Уви! В капиталистическа Русия подобно отдавна е станало система. Интернет буквално е завален с факти, по-големи и малки, където хората, попаднали в полицейските участъци, в това число за малко провинение, а и само по подозрение разказват, как «професионално» са работили с тях тези картели, в пълна мярка на оправдаващото название, което им дал народа още по времето на Великата Отечествена война на окупираните от фашистите територии на СССР — полицаи. Методите им действително не много се отличават от гестаповците.

Практиката на използване на насилие по отношение на подозирани в извършване на престъпления, или просто задържани за извършване на малко административно нарушение за полицията в буржоазните страни е  закономерност.  Защото основната функция на тези държавни структури е защитата интересите на буржоазната класа, нейната собственост и правото да граби трудовия народ. От тук и терора против пролетариата и потискането на всяко народно недоволство с всякакви способи, до най- цинични и безжалостни. Защото главната задача на полицията (както и на останалите силовици в буржоазната държава) — е да удави народа, да го заблуди, не давайки на народа да се възмущава и да сваля от власт паразитите и експлоататорите.

В едно е прав Дмитрий Анатолиевич- след Великата Октомврийска Социалистическа революция, освободилата се от гнета на самодържеца и капитала, трудов народ изхвърлил всички ненавистни картелни органи на царската феодално-буржоазна държава. И създал за защита на завоеванията на Октомври своята милиция, названието на което «подчертавало народния характер на правоохранителните органи»!  Това са били действително «дружинки в пагони», или е самия народ, защитаващ своите народни интереси от всякакви мерзавци, опитващи се да му пречат да строи новото справедливо общество и стремящи се отново да го поробят.

J.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1682819
Постинги: 2369
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930