Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2017 22:03 - Капиталистическа "ефективност" във Франция
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Буржоазната пропаганда в РФ постоянно ни показва западна Европа като образец за «нормален капитализъм», към който ние бавно, но вярно се движим. Само да потърпим още десетина години, драги руски граждани и ние с вас също ще заживеем, както те там, на запад. Но как живее западна Европа всъщност? Правдива информация за живота на западноевропейския пролетариат е крайно малка. Ако свалим розовите очила и отхвърлим наложените от буржоазните СМИ стереотипи, то картината се получава съвсем не такава красива, каквато ни я рисуват СМИ. Положението на европейския пролетариат, всъщност с нищо не се отличава от положение с това на руския пролетариат. И проблемите у него са точно такива, както и тук в Русия. Капитализмът навсякъде е еднакъв. У него може да бъде различна формата, но класовата същност винаги е една.

Ето пример с Франция,. В Париж на 10 юли 2017 година имало силни дъждове. Това довело до затварянето на 15 станции на парижкото метро. Те се оказали наводнени. Причината, както и у нас в Русия — френските капиталисти не искат да харчат за отходна канализация. В Париж няма нормална разделна канализация, каквато е имало в СССР, независимо от това, че тя по-добре от всичко защитава града от потоците дъждовна вода, отправяйки я пряко в реките. Като поройна канализация там се използва канализация, построена още от древните римляни (!), само малко «модернизирана» с отчитане на съвременните нужди. Но работи, както се вижда тя лошо. Но според мнението на френските буржоазни власти, за простите хора става. Евтино и просто. Не трябва да се дават огромни средства. Главното е грамадните печалби на френската буржоазия да останат цели и съхранени.

Ето и страдат парижските трудещи се точно така, както и трудовия народ на всички други капиталистически страни, в това число и у нас в Русия. Затова за буржоата даже копейката, похарчена за народа — това са ненужни, вредни издръжки. Това е «неефективно»! И колкото по-богата става буржоазията, толкова по-жадна става, вземайки от народа последния грош.

Говорят понякога, че «в Русия капитализма е неправилен», но капитализма е «неправилен», в смисъл идиотски, безумен, варварски,  не само в Русия, той навсякъде е такъв! Това се доказва от милионите всекидневни факти в  капиталистическите страни от света. Навсякъде той организира живота на обществото въпреки интересите на болшинството негови граждани. Навсякъде той заставя голяма част от народа да балансира на границата на преживяване, осигурявайки милиардни печалби на жалка и нищожна част от олигарси. Докато работническата класа вярва в това, че  съществува «правилен капитализъм», той ще бедства. Не може капитализма да е правилен и добър за работещия човек! Защото той ежедневно и ежечасно води против него война, отбирайки труда, парите и здравето на работещия. И колкото по-бързо работническата класа си спомни, че той се намира в състояние на непрекъсната война с капитала, че у него друг път, освен победа в него няма, толкова по-бързо човечеството ще встъпи на нова степен от своето развитие, с което ще започне неговата истинска история — без войни, насилия, неравенство, нищета и ненавист между милиони и милиарди от тези, които със своя труд създават цялото обществено богатство.

Алексей Живцов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1645982
Постинги: 2311
Коментари: 321
Гласове: 464
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031