Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 12:12 - В Русия се увеличават наказателните дела по антидържавни членове
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 159 Коментари: 0 Гласове:
0



След 1991 година дошлата на власт буржоазия постепенно с хитрост и заблуда лишила бившите съветски граждани от всички тези реални права и свободи, както това: право на отдих и право на труд, безплатно образование, жилище и медицина, свобода на преместване и много други, които бяха когато те живееха в социалистическата държава.

В замяна буржоазията предложила своя свобода — «свободата» на капитализма, свободата на печалбата и нейната класова демокрация. А заедно с капитализма и нейната «демократическа свобода» буржоазията донесе и своя необходим атрибут: непримиримия антагонизъм на двете обществени класи — буржоазията и пролетариата. Този антагонизъм се проявява в класовата борба на пролетариата с буржоазията: първо — за освобождение на всички трудещи се от експлоатация (за унищожаване на класите), второ — за съхранение на своето господство в обществото. При това в тази борба буржоазията използва цялата сила на своята държава, за да задуши пролетариат в стиските на полицейския терор и да не му даде възможност да отхвърли капиталистическото робство.

Именно на поражението в тази борба на пролетариата и всички недоволни от провежданата в интерес на олигархическата буржоазия политика са насочени картелните мерки на наказателното законодателство в Русия. Такъв извод дава анализа на статистическите данни, които неотдавна публикувал http://www.cdep.ru/index.php?id=79&item=2074 Съдебния департамент при Върховния съд на Русия.

Най-разпространения член — 282 от НК (действия, «насочени на подклаждане на ненавист или вражда, по признак на пол, раса, националност, език, произход, отношение към религии, или към принадлежност към каквато и да било социална група»), по-рядко член 280 («призив към екстремистка дейност»). В последните две години активно започнали да се използват част 3 член. 212 («призиви към масови безредици») и член 205.2 («призиви към осъществяване на терористическа дейност и оправдаване на тероризма»).

Именно така буржоазията характеризира действията на работническата класа и всички трудещи се когато те започнат да протестират против своето угнетение, против засилването на монополистическия капитал и да изказва призиви към изменение на политическия курс на страната. Само курс, а не обществен строй, забележете! Но и от това се бои буржоазната държава РФ.

За период от 13 години числото наказания по членове «против държавата» са нараснали в 28 пъти! Ако в 2003 година има 21 наказания, то в 2016 — 588.

Ето я и прословутата «путинска стабилност»! Тези цифри от статистката са неоспоримо свидетелство за това, че олигархията в РФ безумно се бои от своя наближаващ край и с всички сили се стреми да отсрочи това настъпление, все по-често приемайки наказателно постановление за опитите на пролетариата да потърси справедливост от своя безнаказан капитал.

J.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1682152
Постинги: 2369
Коментари: 325
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930