Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2017 13:05 - Капитализмът възражда експлоатацията на децата
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове:
0



Представителите на ЛДПР внесли в Държавната Дума законопроект, http://nsn.fm/society/podrostkam-mogut-razreshit-zanimatsya-predprinimatelskoy-deyatelnostyu-s-14-let.html даващ право на децата от 14 годишни да се занимават с предприемаческа дейност с разрешение от родителите. Сега децата на 14 години ще могат да регистрират свое ИП и да се занимават с бизнес. Официалното обяснение на властите — да се заставят да плащат данъци младежите, занимаващи се с бизнес в интернет. 

«Ние виждаме днес огромно количество млади предприемачи на възраст от 14 до 18 години, които водят свой бизнес в интернет. Това е огромен пазар (!), който ежегодно като минимум се удвоява. Тези хора фактически работят извън закона, защото пари те получават в биткойни, чрез електронни портфейли. Те не плащат данъци, нямат никаква отговорност нито пред потребителите на тези услуги, нито на тези, които тези услуги оказват. За да изправят тази сива схема, от 14 годишните трябва да се обучават, какво е необходимо да се води в предпринимателската деятелност само в рамките на действащото законодателство: задължително да се регистрират, да плащат данъци. Тук задачата е именно в това», — говори автора на законопроекта, депутата от партията ЛДПР Андрей Свинцов.

Крупната буржоазия намерила още един потенциален източник на доход, на който тя може да сложи ръка. И действащия закон не се явява препятствие, когато става въпрос за интересите на крупния бизнес: ако трябва да се променя закона и да се разреши на непълнолетните да направят ИП (сега занимават се с бизнес може само от 18 години, т.е. само след достигане на пълнолетие и да се придобие пълна правоспособност), то ще променим закона, това не е проблем.

Ето я прехвалената буржоазна законност! Законите ги «рисуваме» такива, каквито са изгодни за крупната буржоазия и им носят повече печалби.

Но само интернет ли се явява цел на този законопроект? Едва ли. Ние прекрасно знаем, че правдата за буржоазията не говори нищо. Тя винаги се старае да замаскира своите истински цели. Всъщност в новия законопроект не се говори, че сферата на неговата дейност ще бъде ограничена само до един интернет. Значи може да се използва широко и за други цели. А какви са тези цели? Тук се открива огромно поле за деятелност, свързано с детския труд.

Фактически, законодателната инициатива на ЛДПР легализира експлоатацията на детския труд. Ако стане закон, ще се даде възможност на капиталистите да извършват законни основания да експлоатират подрастващите, започвайки от 14 годишна възраст. Например, ще сключват с тях договори за изпълнение определени работи. Буржоазията спи и вижда, как да застави да работят децата на работниците. Руската империя активно експлоатирала детския труд — той е по-евтин в сравнение с труда на възрастния работник и носи по-голяма печалба. Всеки буржоа мечтае да възстанови тези «славни времена». Или да даде на непълнолетните кредити, като предприемачи, под високи проценти, за да може после тези кредити да ги разхвърли на неговите родители. Тук е прекия интерес на банковия капитал — той получава нов способ да вземе пари и да накарат да се работи за него милиони.

Още един проблем, който руската буржоазия се стреми да реши с този закон — това е съкращаването в страната на слоя дребни буржоа. Изпитвайки силен натиск от страна на крупната монополистическа буржоазия и нейната държавна машина, дребната буржоазия днес масово се разорява и пролетаризира, редиците и стремително редеят, попълвайки се само с нищожна част от пролетарии и служещи, неизживели още в себе си наивните дребнобуржоазни илюзии за това, че със «свое дело» може да се достигне до свобода, да се решат, накрая, своите материални проблеми. Затова пред едрата буржоазия в РФ стои въпроса, как числено да увеличи количеството на дребната буржоазия, защото тя се явява важна опора на капиталистическите отношения в нашата страна. Вземи тази опора и капитализма ще загуби всякаква ценност в очите на голяма част от населението на страната, оставяйки едни минуси и нито един плюс. Така и до революцията ще е по-близо. Ето и буржоазните законодатели не се свинят да предложат решение — да увеличат слоя на дребните стопани за сметка на подрастващите, внушавайки им че плесенясалия и разобличен от самия живот мит за «широките възможности при капитализма, се откриват за всеки старателно работещ» .

Алексей Живцов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688041
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930