Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2017 12:00 - "Борбата с корупцията" е също бизнес
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 329 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Както пишат https://regnum.ru/news/accidents/2310719.html буржоазните СМИ, през лятото на 2016 година главата на администрацията на общинското образование в Теренгулския район на Уляновска област Игорь Самойлов и неговия първи заместник Андрей Головко се договорили да съберат и заплатят на «определено лице» определена сума за назначаване на нови по-доходни длъжности. Самойлов много искал да стане заместник на упълномощения по противодействие на корупцията в Уляновска област, а Головко — ръководител на неговия апарат. Но плановете на чиновниците не се състояли. Парите били събрани, «опредленото лице» също. Но сделка по покупка на длъжност не се състояла — след предаването на първата вноска те били арестувани за корупция.

Арестът на тези две лица на дело никак не е свързан с реалната борба против корупцията, а по-скоро просто прехвърляне отговорността на неугодните. Защото към наказателна отговорност за корупция във всяка буржоазна държава, в това число и в РФ, може при желание да се привлече практически всеки чиновник — а малко ли са тези от тях, които ползват своите служебни положения за лични цели. Но наказват за корупция не всички, а само тези, които недостатъчно добре обслужват интересите на управляващия в страната олигархат.

Напълно е възможно, Головко и Самойлов да са се нацелили много на високо, не съгласували се със своите стопани за тази покупка. Ето и решили с този  способ да ги поставят на място. Защото длъжностите, свързани с борба против корупцията не са какви да е длъжности. Това са много доходни и изгодни места, на които всеки иска да се настани. Те са дават само на избрани, особено доверени лица на олигарсите. Чрез тях едрия капитал управлява своя държавен апарат така, както си иска, разгръщайки го така, че да ограби с повече милиарди трудещото се население в страната. Разбира се своите огромни печалби той дели със своите верни слуги в държавния апарат. От тук е и безумното състояние на  «бореца с корупцията», например, широко известния полковник Захарченко, у когото в жилището му при обиск намериха 8 милиарда рубли (!).

Независимо от това, че руските СМИ поднасят този инцидент, като нещо незаконно и противоестествено, търговията с държавни длъжности — това е обикновена практика за умиращия капитализъм (империализъм). Капитализмът се стреми да превърне всичко в стока. При империализма стока стават и държавните длъжности (депутатски, съдийски, прокурорски, губернаторски и т.н., и т.н.). Но да си купят такава стока не могат всички, а само тези, които са близо до монополистическия капитал, които са готови да му служат вярно и преданно. Това и се нарича «срастване на бизнеса и властта», или олигархията. Пресловутата коррупция е неотменима част от това явление, чрез което в това число и се осъществява това срастване.

Що се отнася до «борба с корупцията», това е само форма на лобиране, провеждайки в живот икономическите интереси на капиталистическите монополи, често съвсем не руски, а чуждестранни пред които руската държавна власт стои на колене.

О.С



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659345
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031