Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2017 12:00 - Властите в Питер се страхуват от диктатурата на пролетариата
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

«В Петербург вече няма улица на Пролетарската Диктатура. Върнали и старото историческо име — Лафонска — в чест на Софи де Лафон- една от първите началнички на Смоленския институт на благородните девици.» — съобщил https://vk.com/typepetersburg?w=wall-93689446_10472 вчера обществения ВК «Типичний Питер».

Разговорите за това се провеждали в градската администрация още от май миналата година и ето накрая решили! Сега питерското кметство може да спи спокойно — призракът на диктатурата на пролетариата няма да им се пречи пред очите.

Работата е в това, че тя се намира в Централния район на Петербург и преминава покрай зданието на градската администрация и ЗакСа на Ленобласт. Всеки път отивайки на работа в Смолни, чиновническите слуги на буржозията трябва да преминават от тук и да си спомнят, че имало и такива времена, когато те са работили за благото на трудовия народ, а не са паразитирали на труда на милионите.

Ясна е постановката- тези мисли не давали на питерската администрация да спи спокойно. Търпяла, търпяла и ето решила да свърши със своя страх — преименувала и то приемливо. Например решила да и върне предишното име, което тя носила до 1952 г, когато съветския трудов народ е нарекъл гордо — «Улица на Пролетарската диктатура». Още повече, че тази безпокойна улица носи името на човек, който в страната никой не знае и да помни не желае — някаква дрипава началничка на Смолния институт на благородните девици, а още и французойка. Последното даже е много полезно за днешната трудеща се маса в Питер — да  забравят своята култура и да се кланят на европейците, които ги научили на ум и разум, изкарали ги от съветското блато  и комунистическото невежество.

Ето колко е смешно всичко това, господа капиталисти! Само че вече е понятно, колко много се страхувате от своя народ, като водите война даже с неговата историческа памет, предполагайки, че това може да защити вашата класа от неизбежната участ, дадена ви от самата история, от цялото развитие на вашия собствен капитализъм. На пролетариата не му е до това по каква улица ще върви. А че рано или късно вие ще трябва да си ходдите. И вие това самите прекрасно знаете. Само че се опитвате с такива преименувания да се самоуспокоите.

Само че няма да се получи. Революционната вълна в страната вече се надига. И те ще ви измете с вашите имена, ще върне улиците и градовете в Русия  на тези имена, които им е дала революционната работническа класа.

С.Агапченко




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1658911
Постинги: 2346
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031