Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2017 12:00 - Ситият на гладния не е другар
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 307 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В последните години буржоазните СМИ систематично пишат за псевдонаучната теория за «ползата от глада». Ще приведем примери:

На 9 декември 2016 година, статиятта http://www.newsler.ru/science/2016/12/09/uchenyie:-golodanie-uluchshaet-rabotu-mozga «Учените: Гладуването подобрява работа на мозъка»:

«малко гладуване може да подобри мозъчната функция»,

«гладуването позволява да си почине нервната система и да се икономиса енергия»,

«чувството на глад има хормонална природа и в далечното минало е било призвано да осигури организма с необходима за живот енергия. Днес гладуването може да не бъде свързан ас реалната потребност на организма от храна».

Всички тези абсурдни твърдения се «подлагат» на писанията на някакви «специалисти от Института за изследване на стареенето Бак (САЩ)».

Извод: недохранването – полезно за здравето, позволява да си отпочине мозъка, чувството на глад – не е свързано с потребността от храна, организма на човека лъже сам себе си.

18 януари 2017 година статия https://rg.ru/2017/01/18/uchenye-umerennoe-golodanie-mozhet-prodlit-zhizn-v-poltora-raza.html «Учени: Умереното гладуване може да удължи живота до 50% »:

«глaдуването, действително, може да бъде лечебно и съществено да удължи живота»,

«намаляването на потребяваните калорий с 30-40 % може да увеличи продължителността на живота»,

«чрез намаляване потреблението на калорий може да се увеличи продължителността и качеството на живот на човека».

Всички цитати са на някакви «американски учени.

Извод: недояждането – полезно за здравето, удължава и подобрява живота.

19 януари 2017 година статията «Учените обяснили, защо е полезно гладуването»:

«умереното гладуване оказва положителен ефект на здравето, а именно способства за нормализацията на работата на сърцето. Освен това, ограничaвайки се от храна и стоейки на рационална диета, човек  намалява риска от поява на ракови заболявания».

Всичко това се опира на «американски диетолози».

Извод: недояждането – полезно за здравето, подобрява работата на сърцето, защитава от ракови заболявания.

1 май 2017 година https://russian.rt.com/science/article/385065-uchenye-preryvistoe-golodaniye статията «Науката за недояждането: учени изяснили, как гладуването удължава живота». В статията се твърди, че за удължаване на живота е нужно не ежедневно да се консумират качественни продукти, а «да се води в своето седмично разписание 2—3 гладни дена». В «не гладните» дни също може да се яде, но малко, т.к., не е важна калорийността (енергетическата ценост) на храната, а е важно само правилното съотношение на белтъците, мазнините и въглехидратите. Всичко това  е цитирано от някакви «японски учени».

Суть: недoяждането с периодическо гладуване е полезно за здравето, продължава живота.

13 септември 2017 година статиятаhttps://news.mail.ru/society/30985496/?frommail=10 «Изяснено е неочаквано последствие от гладуването»:

«Гладуването предизвиква интензивно растене на косите»,

«гладуването е ефективно за удължаване на живота».

Всичко това опирайки се на «бразилски учени», «експерти», «учени».

Предполагате, че това е случайност, че руската буржоазия изведнъж се е загрижила за темата «полезност» при гладуването? Не. Това е опит да оправдае своята антинародна вътрешна политика, пряко и закономерно следствие от което се явява прогресиращото обедняване на трудещите се маси и откровеното недояждане на милиони хора, вече преминало в системно недояждане.

Така на фона на постоянно растящите цени на  хранителни продукти и други стоки, ръста на безработицата, задръжките и неизплащането на заплатите, намаляването на тяхното реално съдържание буржоазията с помоща на СМИ се опитва да внуши на трудещите се маси мисълта за това, че тяхното бедствено положение, гладуването и полугладното съществуване – е даже добре!  Защото, колкото по-малко ядеш – толкова ще си по-здрав! А ако е «полезно» да се яде по-малко, то и да се бориш за подобряване на храненето, за подобряване на своя живот за трудещия се човек няма смисъл – защото и така е «по-добре»!

Буржоазията в своето бърборене и позоваване на своята продажна «наука» се опитва идейно да обезоръжи работническата класа, за да не се бори за подобряването на своето материално положение, а в същото време самата тя не гладува, а за сметка на това постоянно и все повече усилвайки ограбването на пролетариите и увеличава своя достатък, своята възможност «красиво да живее», хранейки се с черен хайвер и стриди, но едва ли не със  славейкови езици (блюдото на римските империатори, от разкош и глупост, вече не знаещи какво да ядат и какво да измислят, нещо «елитно», недостъпно за другите)! На капиталистите жизнено е необходимо гладното съществуване на работническата маса — защото само използвайки глада като камшик, те могат да ги управляват, да ги заставят да работят за тях, отдавайки им всички лодове от своя труд.

Олег Павлов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659614
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031