Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2017 12:00 - Работниците от Лермонтовския ГОК ще затварят шосе
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 188 Коментари: 0 Гласове:
0



Рабочтниците от Лермонтовския минно-обогатителен комбинат (Светлогор, Приморски край), не дочакали обещаната от местната власт финансова помощ при възстановяването на тяхното предприятие уведомили губернатора на Приморски край, че ще извършат крайни мерки, ако в близко време не се намерят пари.

«Помогнете да пуснем комбината» — просят работниците, отлично разбиращи, че неработещия комбинат, който е градообразуващо предприятие на гр. Светлогор, фактически ще унищожи и града. Оставaйки без работа и средства за съществуване, хората ще отиват където им е изгодно — там, където могат да нахранят своите семейства.

Ако парите постъпваха на време, Лермонтовския ГОК щеше да започне работа още в средата на септември — всичко е било подготвено за пускането на предприятието. Оставало само да се закупят необходимите суровини и материали. Но краевата администрация задържала предоставените  за комбината втори транш от субсидии, защото не я устроил този факт, че част от първия транш в размер на 50 млн. рубли, получена в Лермонтовския ГОК през юни отишла за погасяване на дългове по заплати на работници в предприятието. Приморското чиновничество, не заработило в своя живот нито копейка от своя собствен труд казало, че това е «нецелево разходване на отдадените средства»!

Не са чели Маркс местните чиновници, може би! Той на тези паразити щеше да им обясни, че заработените заплати на работниците са част от авансирания капитал, без който е невъзможно получаването на никаква прибавена стойност!

Работниците от Лермонтовския ГОК, за съжаление, с Маркс също не са запознати. Но затова пък със своя класов нюх те отлично разбират, че капиталистите без работниците са нищо. Работниците не смятат да се дадат и са готови да се борят за своя комбинат по-нататък. Ако в близко време краевата администрация не преведе обещаните пари, те са готови да прекратят стратегическото за целия регион шосе Хабаровск – Владивосток.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660956
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031