Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2017 12:10 - Колко струва в Русия креслото на губернатора
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 360 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 16 октомври свердловския губернатор Евгений Куйвашев и неговия предизборен щаб се отчели [1] за окончателните разходи на изборите за глава на региона, които преминаха на 10 септември.

Съласно предоставените в облизбирком данни, за кампанията победителя е похарчил 51,34 млн рубли, от тях:

  • 48 млн са пожертвования на юридически лица,
  • 2,24 млн внесли физически лица
  • 1 млн. на Куйвашев превела партията «Единна Русия».
  • 10 хил рубли в избирателния фонд пожертвал самия кандидат.

Обща цифра — 51,34 млн руб.

От представените цифри вече може да се направят интересни и много показателни изводи. Както е известно, който плаща, той и «поръчва музиката». Ако плащат «юридически лица», то това са капиталистически предприятия (по разпореждане на своите собственици — капиталисти), значи и ще служи губернатора само на тях, отстоявайки с всички сили и способи техните класови интереси. А интересите на трудещите се него няма да го вълнуват — защото не те са помагали със своите пари в неговото избиране!

Интересна е също така информацията за това, за какво е отишла голяма част от тези средства, т.е. как именно се е финансирал предизборния щаб на губернатора.

Печатни и други агитматериали — за повече от 20 млн рубли, почти 11,5 млн. за телекомпаниите, за провеждане на публични масови мероприятия — още почти 8 млн, останалите средства отишли за разходи на самия предизборен щаб.

За осигуряване на явка на «електората» в областта бил организиран фестивал «Уралски самоцвети», представляващ фактически подкуп на избираетелите във форма на увеселително мероприятие и безплатна лотерия за тези, които са отишли да гласуват. Фестивалът и лотарията се провели в градовете на областта, но не и в регионалния център — Екатеринбург. В малките градове нивото на живот на трудещото се население е ниско и лесно се манипулира, или в крайна сметка е по-евтино. Но и този фестивал глътнал голяма сума — 100 млн рубли [2], които в общата сума на предизборната кампания на губернатора не влезли. Фондът на «Уралските самоцвети» е учреден от Уралската търговско-промишлена палата [3], т.е. от всички тези крупни капиталисти, имащи свои икономически интереси в региона, които и платили предизборната кампания на своя кандидат.

И така: театралната постановка с име «Избори за губернатор на Свердловска област» струвало на трудовия народ на страната (а тези пари, похарчени за избори, са заработени именно от трудовия народ, а не от стопаните-капиталиста), минимум 150 млн. рубли.  А колко още пари са изхарчени от буржоазията на другите кандидати!

Ето я буржоазната демокрация — във всички цветове! Има ли парички — може да искаш да станеш губернатор, или депутат в Думата!

Колко са у нас губераторите? А колко са кметовете и депутатите в Думата? Сумата се получава умопомрачителна!

Въпрос : а защо е на руския народ такава скъпа власт, само на предизборни представления се изсипват милиарди народни рубли и от това населението не може да живее по-добре?

На работницте и всички хора на труда не е нужна буржоазна демокрация и буржоазна власт, а своя власт — власт на работническата класа! Работниците и трудещите се в Русия трябва сами да управляват своята страна, сами без всякакви политически спектакли да избират от своите редици тези, които да изразяват техните интереси и във всеки момент да отзовават тези, които са отишли против техните интереси.

Олег Павлов

[1] https://news.mail.ru/politics/31333634/

[2] https://rupolit.net/itogi-vyborov-gubernatora-sverdlovskoy-oblasti-2017-goda

[3] https://www.znak.com/2017-08-22/fond_uralskie_samocvety_ichet_novuyu_formu_dlya_rozygrysha_prizov_v_den_vyborov




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691058
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930