Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2017 12:00 - В Русия ще приемат данък смърт
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 314 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В Русия искат да въведат налог на смъртежемесечен платеж, който според думите на нашата буржоазна власт, «ще осигури на всиеки руснак достойно погребение». (Звучи не много подбрано, меко казано.)

Инициативата се съдържа в проект на закон «За погребение и погребално дело», подготвен от Министерството на строителството на РФ. Предполага се че вноските от гражданите ще се вземат на принципа на задължително застраховане на смърт. Платежите ще се вземат от заплатите на работника заедно с други отчисления. Парите ще се натрупват на специална сметка и при необходимост ще покриват всички разходи за погребение в рамките на гарантиран списък от услуги. Така гражданина няма да «пести за погребение» при живота си, защото за него това централизирано ще направи държавата.

Защо е така е напълно ясно. Още повече, че практиката на задължително застраховане при смърт и загуба на трудоспособност (за пролетария това също е равносилно на смърт) отдавна се издават от банките при даване на кредити. На «погребални пари» руския пролетарии дава солидна сума, процентите от които отиват на това, да се поддържа «отечествения производител» в случай на преждевременна смърт на наетата работна сила. Продължителността на живота на работника става кратка и буржоазията се старае да ввеме от работника повече кръв за това време, докато той е жив.

В проекта на Минстрой РФ има още редица инициативи. В частност, да се въведе регистър на акредитирани ритуални агентства, да се утвърдят правила за извършване на дейност на погребалните агенции, да се направи достъпно резервирането на места на горбищата, чрез интернет (sic!). Или пазара на ритуалните услуги да се дадат на  «свои» фирми, свързано с крупния капитал. А дребния бизнес от този пазар ще го изхвърлят.

До 1 декември 2017 година правителството на РФ трябва да се доработва законопроекта и да се внесе в Държавната Дума. Официалният текст на документа засега не е публикуван.

Алексей Живцов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679031
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930