Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2017 12:00 - "Кажи ми кой ти е приятел и аз ще ти кажа какъв си..."
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мнимите неовласовци, били неотдавна в Бундестага с показателно покаяние https://www.youtube.com/watch?v=mLLZ3n3k6-o, просто не са в състояние да се представят себе си в друга роля — в ролята на мъртви, не родили се, не съществували на света хора.

Вчера те стояли на трибуната и говорили своите пошлости, очернявайки героичната победа на съветските войници. Но я няма победата при Сталинград, както и много други славни победи на съветските войски за тези младжи-неовласовци, както и за техните родители. Защото тези, по които те днес леят крокодилски сълзи, са дошли за да унищожат, изтрият от лицето на земята съветския народ!

Ето какво се говори в заповедта на генерал Гьопнер:

«Борбата трябва да преследва целта и да превърне в руини днешна Русия и трябва да се извърши с нечувана жестокост».

За какви невиновни въобще може да става въпрос? Може ли да се говори за това, че войниците от армията на агресора-фашист получили незаслужено жесток отпор?

Не! Младежите-неовласовци говорят за войниците, като за безгрижни, заблудили се, наивни хора — те не искали да воюват, а ги заставяли.

Не! Класовите врагове на Съветския Съюз прекрасно знаели какво искат и защо са били в нашата земя. Войниците дошли да изпълняват заповедите на мракобесите на Хитлер, Гьопнер и другите. Те добре се постарали и получили по заслуги от съветския народ. Войниците умирали в лагери. А къде е трябвало да се държат враговете? В дворци и жилищни сгради?!

Неовласовците-мошенници в своето встъпление заявили, че те изучавали архиви. Но това е лъжа! Всеки архивен документ има по времето на неговото създаване: година, число, дата, номер. Особено архивите от военно време. Нищо от това, никаква конкретика никой от тях в своето встъпление не е говорил. Както несъществуващите документи, така и самата реч, която те с такъв трепет четели, били измислени от професионалисти — професионални фалшификатори на историята, професионални провокатори и измамници!

В тaзи реч от трибуната на Бундестага, ние чухме думи за мир. Но какъв мир може да се построи в класово антагонистическо общество, където малко малцинство от брокери на монополистическия капитал безмилостно експлоатира болшинството от трудовия народ? Увеличавайки експлуатацията с всеки ден!

В такова общество мир просто не може да има. Тозио, който решил да говори за мир, утре вече ще го направят виновен за нова война!

Един пример.Катин. Като птица на гнездо Борис на колене се прекланя и полага венци пред монумента на разстреляните полски пленени. Защо се кае за това, че ние — Съветския Съюз — не направили? (Но това е тема за отделна статия.)

Трябва да се отбележи един важен момент днес в Германия. В обществените места, например в банките има монитори, екрани, телевизори. По тех се прожектира документална хроника. И в последните няколко години се показва доволно често хроника от Великата Отечествена война. А по-точно, тези документални събития, където присътва Хитлер. Понякога гласът на коментатора зад кадъра говори с осъдителен тон. Но това е само външната страна на облошката. Ако се вгледате по-внимателно, то не е трудно да се забележи, че в този контекст, всъщност се формира положителен образ на Хитлер. Той е тук, той е там. Тук фюрера е с народа на демонстрация се среща, там той присъства на учения на вермахта, общува със войници. Ту фюрера на почивка и т.н., и т. н. Действително се формира положителен образ на Хитлер!

И трябва да се отбележи, че цялата тази хроника е реставрирана цветно! На нас ни показват подмладения, смел, розов Хитлер! Така, чрез цветната телевизия, Хитлер, като че ли става по-близък до нашето време.

Ще зададем въпрос: защо е така? Как така се е получило?

Отговорът е прост. Днес е епохата на империализма. Съвременните западни страни, влезли в криза, от която не могат да излезят отново се фашизират. Не е изключение и и Германия. Ето защо и ни показват образа на Хитлер, защото ни готвят нов фюрер. Готвят го и в Германия и в Русия.

Но да се върнем към началото на темата.

Защо либерално-фашистките сили са решили да проведат такава подла акция а и с встъпление на младежи неовласовци? Тази година се навършват 75 години от контранастъплението на Червената армия при Сталинград, имаща огромно историческо значение. И които антисъветчиците и техните прислуги за това прекрасно знаят. Затова те и организират акции, подобни на тази в Бундестага, че още един път да пренапишат историята, да я опозорят, изкривят така какти им е удобно, както и за днешните класови цели.

Но те няма да направят това. Да се обърнем към самата Сталинградска битка. Както бе казано по горе тази битка имала огромно значение — Червената армия отнела врага от стратегическата инициатива във войната и преминала в общо настъпление на целия широк фронт от Ленинград до предпланините на Кавказ.

Победата на нашиата войска под Сталинград станала вдъхновяващ пример за всички на фронта от Заполярието до Черно море. Тя вдъхновила всички граждани на нашата огромна страна на нови трудови и военни подвизи. У нашите хора, намиращи се временно на окупираните територии, укрепнала вярата в скорошното освобождение. В резултат нараснало съпротивление на завоевателите.

След това, победата на Червената армия в Сталинградската битка имала голямо международно политическо значение. Паднал международния престиж на Германия. Започнала антифашистка борба в цла Европа и в Азия. Например във Франция разгрома на шеста армия на вермахта била посрещната с ликуване. Увеличила се числеността на партизанските отряди.

И трябва да се отбележи, че и днес Франция е съхранила всички наименования на площади и улици, носещи името Сталинград.

Ускорил разпада на хитлеровата коалиция — от нея се отделила Италия, назряла криза в Румъния, Унгария и други страни-спътници на хитлеровата Германия. А Япония била принудена да се откаже на изток от планове на активни действия против СССР. Турция решила да съхрани неутралитет (а иначе много искала след Сталинград да получи нещо от СССР).

В самата хитлерова Германия гибелта на технически най-подготвените части на вермахта под Сталинград предизвикала ужас и раздразнение, — в страната бил обявен тридневен траур.

imageА Червената Армия от този момент здраво овладяла стратегическата инициатива във войната и започнала да диктува на врага своята воля.

Но най-главното е че тази победа  е била удържана благодарение на обединените усилия на целия многонационален народ на Съветския Съюз. Обединението на устойчивостта на хората в тила с непреклоните бойци и командири на фронта! Затова победата под Сталинград — това е в буквален смисъл победа на целия съветски народ!

Данил Греков. Германия




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688509
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930