Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01 12:00 - "Поздравление" от патриарха за Рождеството
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 139 Коментари: 0 Гласове:
0Патриархът на 7 поздравил https://rg.ru/2017/01/06/patriarh-kirill-pozdravil-veruiushchih-s-rozhdestvom.html руснаците с Рождество христово. В своето поздравление Гундяев се спря и на темата за социалното разслоение и така, православното магаре не изпуснал възможността да ритне мъртвия лъв – съветската държава. Видно, мирише на пържено за властимащите и срочно се изисква "ухажване": и материална, и духовна.

Ето какво казва другаря Ленин в своята знаменита работа «Социализъм и религия» по този повод:

«Религията е един от  видвете духовен гнет, лежаща навсякъде на народните маси, заробени от вечна работа за други, нужда и самота. Безсилието на експлоатираните класи в борба с експлоататорите неизбежно поражда вяра в хубав задгробен живот, както безсилието на дивака в борбата с природата поражда вяра в бог, шаманство, чудеса и т. н. Този, който цял живот работи и се нуждае, религията го учи на смирение и търпение в земния живот, утешавайки го с надежда на небесна награда».

В своето интервю https://lenta.ru/news/2018/01/07/kirill/ за държавния телеканал патриарха говорил: «Още един път искам за кажа, че богатите и бедните винаги ще ги има. Но много е важно, разликата да се съкращава». И уж социализма този проблем няма да го реши. Затова най-добре е да се откажем от класова борба, слушайки стопаните, да не роптаят, да се молят и да се задоволяват само с толкова, колкото им е дала буржоазията и държавата. Такова е посланието на това «поздравление». Или-у вас, роби, рабска е душата, трябва да сте доволни и не си мечтайте за нещо повече.

Но защо тогава болшинството хора носталгират по СССР, защо стихийно желаят да се върне? Защото Съветския Съюз – първата в света държава, където пролетариата е бил във властта, където цялата собственост е принадлежала на трудовия народ. Частната собственост на средствата за производство – основа на всяко угнетение и експлоатация била унищожена и на нейно място била провъзгласена обществена собственост. Бил напълно построен социализма – първата фаза на комунистическото общество и с ударни темпове вървяло успешно строителство на комунизма.

Да видим член четири на Сталинската конституция:

«Икономическа основа на СССР е социалистическата система на стопанство и социалистическа собственост на оръдия и средства за производства, утвърдили се в резултат на ликвидация на капиталистическата система на стопанство, отмяна на частна собственост на оръдия и средства за производство и унищожаване на експлоатация от човек на човек».

Земя, недра, вода, гори, заводи и фабрики, мини и рудници, железопътен, воден и прочие транспорт, банки били наши, народни – всенародно достояние. Своето управление на народното стопанство съветските хора осъществявали чрез органите на пролетарска диктатура: Върховен Съвет, Съвет на депутати, чрез партия, профсъюзи, комсомол и пр. Частниците, които експлоатирали чужд труд и получавали от това печалба в СССР не съществували. Вместо тях от политическата надстройка били изключени тези елементи, които им служили: полиция, църква, армия от стар образец и прочие общественни институти от епохата на капитализма…

Нямало в СССР Гундяеви-паразити, живеещи за сметка на собствено обогатяване. Нямаo e олигархат- жадно нахвърлящ се на всяка копейка на трудовия народ, за да я присвои за себе си. И в това е главната причина за ненавистта у грабителите на съветското народно наследство. В условия на социализъм те са лишени от права на обогатяване за сметка на другите, лишени са от възможност да експлоатират за максимална печалба работници и селяни.

Да се удивляваме от подобни изказвания от ЗАО РПЦ не трябва. Задачата на поповете във всички религий винаги е била една – вярно да служат на тези, които паразитират на другите така, както и те самите. Това е едно класово поле. Само че грабят поповете народа особено, «по-божие». «Свещи, купени не от нашата църква, богу не угодни» – това не сме го измислили, то е факт от реалната практика на РПЦ, известна вече в цялата страна. Попове-капиталисти – ето кои са днес т. н. «служители на РПЦ». А самата РПЦ – примитивна капиталистическа монополия, нещо, като СМИ, използваща за най-успешно ограбване с най-древни форми на заблуда на трудещите се маси.

Религията е възникнала в древния свят, когато хората още не могли да познаят обективните закони на природата и обществото, не могли да обяснят процесите, произтичащи около тях. Но с развитието на науката религиозния светоглед започнал да сдава своите позиции, а на негово място постепенно идвал научния светоглед, защото без такъв светоглед е невъзможно по-нататъшното развитие на човечеството, в това число неговото икономическо развитие. Мрежовият телефон и интернет с молитва не мжеш да създадеш, тук са нужни огромни знания от обективните закони на реалния свят, които да владеят милиони хора.  Но от друга страна, този научен светоглед на милиони става опасно за тези, които са привикнали да живят за сметка на чужд труд и засега още господстват в обществото – за капиталистите и техните верни слуги, защото това позволява не само да се предвижи напред икономиката, но и да се измени самото човешко общество, да се направи то комфортно за живот на тези, които се трудят. За да не се допусне това, капиталистите се обърнали към поповете, за да може те да им помогнат в удържането на масите в капиталистическо робство. Във всички времена реакционните класи са се обръщали към църквата за помощ при укрепване на своята власт и възможност да присвояват чужд труд, борейки се с научния светоглед. Попoвете винаги отстоявали такава картина на света, която отрича материалния произход на битието и възможността за развитие и това е много удобно за експлоататорите, защото това е такъв светоглед – идеалистичен, отдалечаващ пролетарските маси от политиката, вселявайки им неверие в своите сили и разпространявайки илюзии за невъзможност да се измени съществуващото положение на нещата.

Днес новата криза на свръхпроизводство принуждава работниците да се борят за своите права, защото техния живот става непоносим и получаваните заплати не им стигат дори за храна. Но да се води борба с религиозен, идеалистичен светоглед  е невъзможно, защото това не дава възможност на човек да се изправи. С такъв светоглед, когато си убеден, че от теб нищо не зависи, а всичко се решава някъде незнайно къде, нищо няма да постигнеш. С такова разбиране на живота участта е само една – да бъдеш вечен роб на наглите, жадни и безпринципни хора, които използват твоите илюзии за собствено лично обогатяване.

За да победиш угнетяващите, националните предатели и паразити е нужно добре да виждаш и разбираш живота около себе си, да збираш главното: че живота напълно зависи от твоите собствени усилия, от колективните усилия на такива трудещи се хора, като теб самия.

Тогава никой капиталист няма да посмее да не изпълни на време заплатата или да уволни работника, отлично знаейки, че той с нищо не може да нахрани семейството си. Тогава въобще не трябва да има капиталисти, защото на тях съзнателни работници не им трябват. На капиталистите при днешното ниво на развитие на техника и технологии, поповете са им нужни да пъхат тояга в  колелото на икономиката и цялото човешко общество.

Работниците сами прекрасно могат да управляват своята страна, както те отлично това са го правили в сталинския СССР, която днешната оскъдна, безправна и зависима от западния капитал капиталистическа Русия нищо не може да направи.

Товарищ Василий
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 360177
Постинги: 945
Коментари: 116
Гласове: 187
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31