Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2018 12:20 - За едни плодовете, а за други-корените
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 314 Коментари: 0 Гласове:
0



Съвременна капиталистическа Русия, не се стеснява да показва на трудещото се население на страната своето истинско лице — нагледно демонстрирайки, кой е нужен за стопаните-буржоа, а на кого олигархата, стоящи у властта.

Първият факт, от 1 януари 2018 година у простите трудещи се се увеличи обикновените пенсии на 3,7% и на 4,1% социалните пенсии[1]. Пенсионият фонд на РФ се ращедрил, провеждайки индексация не както е обикновено, от февруари, а с месец по-рано — през януари.

Вторият факт, президента на РФ подписал и утвърдил изменения, касаещи пенсиите на сътрудниците в прокуратурата и следствените ведомства[2], или се загрижил не само за трудещите се, но и за своите верни слуги, задачата на които е здраво да държат в юздите тези самите трудещи се.

Как сега на защитниците на буржоазните закони ще се начислява пенсията?

Ще приведем цитат от текста на новия Федерален закон[3]:

«Пенсиите на прокурори, научни и педагогически работници и членове на техните семейства (има се в предвид научните и педагогически работнически органи и организаций на прокуратура и следствен комитет — Ф.С.), пенсионното осигуряване на които се осъществява в съответствие с настоящия пункт, от 1 февруари 2018 година се изчисляват от длъжностния оклад, доплащания за класен чин, доплащане за продължителност на службата и ежемесечните надбавки към пенсиите, повишени (проиндексирани) по състояние на деня на назначение или преразглеждане на пенсиите»

А закона «За прокуратурата на РФ» член 44[4] позволява на тези силовици, тези които са отработили над 20 години да получат 100% от оклада като за пенсия.

У нашите читатели, вероятно, очите ще има паднат: пенсия = заплата! 99% от трудещото се население на Русия за това може само и да мечтае. Или социализъм в отделно взети учреждения на капиталистическа Русия! Обикновеният народ на страната все повече е принуден да се задоволява с трохите и даже тези негови представители, които едно време, работейки получавайки заплати с пет нули, не могат да разчитат на пенсия около 13-15 хил.р. А тук някакви преференции! Приказни условия, но само за «особено приближени към императора», а не за обикновени смъртни.

Загрижилите се буржоазни СМИ вече преброили средната пенсия на прокурори, научни и педагогически работнически органи и организации на прокуратурата, сътрудници на СКР и членове на техните семейства ще се повишат със 7 000 рубли[5]. Сравнете тази сума с повишениеето на пенсиите с 300 рубли годишно (това е максимума, позволен от руските закони!) за обикновения народ.

По данни на сайта zarplatyinfo.ru, дохода на Генералния прокурор на РФ е около 500 000 рубли в месяц, съответно, пенсията на главния слуга на руския капитал е положена, като минимум 400 хил. рубли, ако не е работил в прокуратурата 20 години. А тъй като той точно толкова е работил, то своите половин милион рубли на месец той ще ги има гарантирани за пенсия. И не само тох, но още и «членовете на неговото семейство», в това число, съдейки по буквата на указания Федерален закон, нямащи към прокуратурата и СКР никакво отношение, освен това, че папа, мама, мъж, сват, брат там работят!

Що се касае до редовите сътрудници на СКР и прокуратурата и прочие буржоазни лакеи, то техните заплати варират в зависимост от регионите и заеманата длъжност от 40 до 80 хил. рубли. Това означава, че пенсия от 30 до 70 хил. рубли им е осигурена. Това също не е малко, като се отчита факта, че даже по буржоазните официални митове средната пенсия на обикновените руснаци съставлява днес 14 329 рубли [1].

Защо е това неравенство? Защо за един — сандвич с черен хайвер на стола всеки ден, а за други — шиш с масло?

Защото у нас е капитализъм, класово общество и частна собственост на средствата за производства, която «господата», които я охраняват, като зеницата на окото си, от тези, които те ежесекундно грабят и угнетяват, у когото вземат и последната копейка, вкарвайки в безизходица нищета. Именно поради това, че у милиони в Русия шиш с масло на масата, единици могат да си позволят за себе си сандвич с черен хайвер. Милиардните състояния на олигарсите и техните верни слуги — държавните чиновници се натрупват тези откраднати от народа с различни способи копейки. Нищетата на милионите трудещи се в Русия — залог за тяхното процветание!

Както писал РП, в Русия върви вътрешно изменение в държавния апарат[6], числото на низовите чиновници в гражданските министерства се съкращават, и за сметка на тях се увеличава числото на силовиците и блюстителите на буржоазния закон и тяхното съдържание.

Защо се прави това?

Защото силовиците и законниците са нужни на капиталистическата върхушка, за да  може и по-нататък да държи в ъгъгла трудовия народ на страната. Прокуратурата и следствения комитет — това са учреждения и надстройки над днешния капиталистически базис в икономиката, и служат на крупния капитал, който и по-нататък желае да процветява за сметка на нищетата и скръбта на милиони прости граждани на Русия. В условия, когато в страната расте недоволството на народа и се чувства полъха на революцията, кой освен росгвардия, полиция, следователи, прокурори, съд и т.н. ще защитава и защитава властта на капиталистите и тяхното право да стоят на шията на трудовия народ? А ще защитават тази власт и това право те само в случай, че са добре нахранени, ако получават от своите господари немалка отплата за предателството на своя народ.

Класовата същност на всички тези законници и полицаи на трудовия народ на Русия с всеки ден става все по ясно. Работническата класа в нашата страна не изпитва към тях никакво доверие, прекрасно разбирайки, че зад неговите интереси — интересите на работници и трудещи се — всички тези следователи и прокурори няма да защитават. Не случайно, например протестиращите работници в Северна Осетия, не получавали заплати от май 2017 година, говорят: «…Ние не искаме да пишем заявление нито в прокуратурата, нито в милицията, нито в следственния комитет. Това нищо няма да даде!»[7]

И това действително нищо не дава, защото всички тези структури стоят зад своите стопани, експлоататори. Какво това ще измени в страната към по-добро, материално да подобри своето положение работническата класа может само сама, без помоща на всякакви прокурори и следователи, които никога няма да вдигнат ръце от своите хранилницци. Борбата за своите права, борба против експлоатация и угнетения — за политическа власт в страната и унищожаване на частната собственост на средствата за производства — ето единствения способ да се освободим от всички тези паразити, стоящи на народната шия, и не даващи на народа да вдигне глава и да се разправи с тиранина, не позволяващ му да живее щастливо и свободно.

Федор Свободин

[1] https://rg.ru/2017/12/28/pensii-v-2018-godu-proindeksirut-ranshe-obychnogo-1-ianvaria.html

[2] http://www.kremlin.ru/acts/news/56449

[3] https://rg.ru/2017/12/22/pensii-dok.html

[4] http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_262/e7bacff1cbcf878b771c4fc3b800932afc0b9623/

[5] http://bloknot.ru/obshhestvo/starost-v-radost-putin-povy-sil-pensii-prokuroram-i-sledovatelyam-na-7-ty-syach-rub-578999.html

[6] https://work-way.com/blog/2018/01/23/ob-obedinenii-sotsialnyh-fondov-rf/

[7] https://news.work-way.com/zabastovka-rabochix-zavoda-granit-selekt-v-severnoj-osetii/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660641
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031