Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 12:00 - Руските власти продават Русия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В Томск департамента по горско стопанство на областта отдал в аренда на китайската компания ООО «Международная инвестиционная компания Цзинье» 137 хил.хектара гори в Томска област[1]. Сега китайските капиталисти ще могат в течение на 49 години да ползват тези ценни масиви гори, които се наричат «зелените дробове» на Сибир. А дървесината, ще ния прдават на нас. Дървените къщи днес са на мода сред руската буржоазия.

Обемът дървесина се оценява на 200 млн. кубически метра. Трябва да се отчита още и това, че мащабите на реалното сечене ще са много повече от официално разрешените, защото всичко ще става в дивите и безлюдни места на региона, където да се контролират реалните обеми добита дървесина ще е практически невъзможно.

Стойността на договора, на основание на който е било продадено правото на усвояване на горите – 1 млрд.260 млн. рубли. И по оценки на томските еколози това е едва 0.5% от реалната цена на дървесината, която там расте. По оценки на Рослесхоза отдадените на китайските предприемачи гори струват до 200 млрд. рубли [2].

Eто така буржоазната държава продължава да разпродава полуколониална Русия на чуждестрания капитал евтино.

Какво ще остане на нашите и ваши деца и внуци в тази страна — това господата чиновници и руските олигарси съвсем не ги интересува. Интерува ги само максимално възможната печалба, ако може по-бързо с подкуп да се продаде по-евтино на нужния «партньор» на народните богатства? И всичко това под неспирните призиви за «патриотизъм» от телевизора.

Любовта към Русия у висшето чиновничество и олигархията се състои в любов към грабеж от народа и експлоатация на работническата класа на Русия, в любов към лекия паразитичен живот. Тези господа се радват да продават (и вече 27 години продават!) цяла Русия, а и тук не им се живее — чиновниците и олигарсите имат домове и «заводи» в чужбина, в страните на своите чуждестранни «партньори»-паразити, където те ще избягат, когато работническата класа прогледне.

Любовта на работническата класа на Русия към своята Родина се заключава в гордост за историята на своя народ, за достиженията на своите предци — работници и бедни селяни — героична борба за освобождаване от тиранията на проклетия царизъм, от игото на капитализма, освободил света от германския фашизъм, първия в историята на човечеството построен социализъм и строящ се комунизъм — заветната мечта на трудещите се хора от целия свят.

На работническата класа на Русия и е болно да гледа, как паразитите, господстващи в страната, разпродават тяхната Родина, на работниците става очевидна противоположността на техните интереси и интересите на държавата и олигарсите. Именно затова властите са се постарали максимално да «завоалират» информацията от продажбата на горите, защото както преди аналогични продажби на природни богатства на чуждестрания капитал винаги са водили до скандали, повишено обсъждане в СМИ, недоволство на трудещите се маси на Русия.

Да спре този грабеж и унищожението на Родината може и трябва работническата класа, защото тя и нейните деца трябва живеят.

Алексей Живцов

[1] https://ushayka.ru/2018/02/27/milliony-kubometrov-tomskogo-lesa-otdali-kitajtsam-na-49-let/

[2] http://tomsk.mk.ru/articles/2018/02/27/kitay-priros-tomskoy-oblastyu.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1692777
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930