Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2018 12:00 - Има ли в Русия фашизъм
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 989 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Повод за настоящата статия е станало битуващото още в средите на руските леви убеждение за това, че в съвременна буржоазна Русия фашизма не съществува, че независимо от това, че ние живеем в епохата на империализма и РФ смело може да се отнесе към империалистическите страни, отчитайки прекомерните амбиции на господстващата в Русия олигархична върхушка, у нас в страната няма даже признаци на такова страшно явление, за което са слушали всички, но малко за съжаление, действително разбират, как то изглежда реално.

За разпространението на такива лъжливи идеи активно способстват окачените с медали късносъветски обществоведи, предлагащи на своите привърженици откровен меншевизъм под формата на истинки марксизъм-ленинизъм. Един от тях е известния в руските леви среди, проф. СпбГУ М. В. Попов, не първо десетилетие говорейки за «американския фашизъм на експорт», прикривайки   империалистическите опити на руския финансов капитал, в последните години хванал се гуша за гуша с капитала на старите империалистически страни за пазари. Със своите антинаучни, лъжливи тезиси Попов и неговите единомишленици дезориентират определена част от трудещите се, които, доверявайки се на «научния» авторитет на Попов, заставайки зад своя учител фактически застават на позицията на «отбрана» – защитават империалистическите интереси на «своята» (руска) буржоазия в нейната борба със своите конкуренти на световния пазар и предават интересите на руския и световен пролетариат.

Приведеният по-долу кратък материал, съпроводен с примери от руския живот, показват, че фашизма в съвременна капиталистическа РФ не просто съществува, а и активно се развива и набира сила, а значи трябва още днес да му се противопоставим, иначе, набрал пълна сила ще донесе немалко злини на трудовия народ на нашата страна.

За класовата същност на фашизма на сайта на РП е пълно с материали. За по-добро разбиране на картината на ставащото днес ще повторим, че фашизма – това не са кафяви униформи, свастика, зализана прическа, поздрав «Хайл Хитлер!» и прочие външна атрибутика. Все это форма, которая может быть самой разной. Гораздо важнее содержание, то есть то, что скрывается за этими или какими-то иными символами и обрядами.

Сyдyржаниетo нa фашизма винаги е едно – това е диктатура на империалистическата буржоазия на етап на умиране на капиталистическия способ на производство, когато концентрацията и монополизацията на капитала са толкова високи, а социалната база на буржоазната класа към глобалната пролетаризация на трудещото се население толкова нищожна, че у капиталистите не остава никаква друга възможност на господство в обществото, освен чрез жесток терор и тотална заблуда на трудещите се маси. Фашизмът – това е крайна, най-жестока форма на държавен терор, с помоща на който днес, в епохата на империализма е възможно още немного да се удължи царуването на капитала.

Марксизмът-ленинизмът отдавна е определил, какво е фашизма, определено и ясно излахайки неговата същност и разкривайки неговите класови корени. Той показал, че фашизма се появява не сам по себе си, не защото така му харесало на властите — фашизмът е резултат от обективните закони на развитие на капиталистическия способ на производство, самите условия на съществуване на капиталистическото общество, когато то се намира в завършващия стадии на своето развитие – в стадия на пълно загниване и умиране, когато живота в такова общество станва непоносимото потискане над болшинството от населението на страните, и то плътно подхожда към пролетарска революция. Това означава, че фашизма е неизменен атрибут на империализма, тази самата епоха, в която ние днес живеем, и зараждането на фашизма, като политическо течение (във вид на десен радикализъм) от самото начало на установяване на империализма. Фашизм – это удушение любых протестов трудящихся, даже самых незначительных. Фашизм – это уничтожение последних остатков буржуазной демократии, выкорчевывание немногих, и так по большей части  иллюзорных, буржуазных политических и гражданских прав и свобод трудящихся, которыми они худо-бедно располагали в эпоху поднимающегося капитализма.

В съвременните условия, с отчитане на днешните обстоятелства, фашизма се проявява не така, както преди 70 и повече години, на върха на своето развитие, но неговата същност не се е изменила. Главното, повтаряме не е формата, а съдържанието, неговата класова същност. И это классовое содержание проявляется с первых мгновений становления фашизма в буржуазном обществе. Защото фашизма, както и всяко общественно явление, не се явява един път и завинаги застинала форма, както нерядко се представя фашизма (терористична диктатура на финансовия капитал) много леви, недоизучили това сложно явление в епохата на империализма. Фашизмът се ражда, развива и умира, унищожен от революционното движение на работническата класа и трудещите се маси, стремящи се към свобода и демокрация, към разширяване на своите политически и граждански права и свободи. Чтобы бороться с фашизмом и победить его, важно уметь видеть проявления фашизма еще на стадии его становления, когда он не вошел в полную силу, ведь победить его тогда гораздо легче и проще.

Какви прояви на фашизма ние виждаме днес в Русия?

Първо- ние виждаме, че управляващата буржоазна класа в лицето на нейната най-могъща част – олигасите навсякъде търси продажни псета, готови за пари да използват сила по отношение към трудовия народ. На финансовия капитал на РФ е жизнено необходим този, който ще охранява неговите несметни богатства и правото на експлоатация на руските работници и останалите трудещи се в страната. Помимо уже существовавших ранее полиции и ОМОНа круг таких «силовиков» последнее время постоянно расширяется, причем расширяется самыми разнообразными способами и в самых разнообразных формах.

Например, «Молодая гвардия Единой России» (МГЕР) създава групи по 100–200 човека за обучение на «улични технологии» и прием на масова мобилизация на митинги в поддръжка на властта и противодействие на опозиционерите (иначе казано за борба с възмутените маси от руски трудещи се, доведени от фашистската политика на руското олигархично правителство до крайна състояние на нищета и безправие).

Във всеки регион (най-вече в Москва) и особенно в градовете-милионници трябва да се появят такива групи, които да са способни «за час-два да излезят на улицата и да изразят своето мнение по най-различни въпроси» (Давидов, лидер на МГЕР). В течение на денонощие молодогвардейците-едросовци трябва да бъдат способни да изведат на улицата хиляди хора. Давыдов заявил, че задачата на тазива фашистски молодчици е – под негово ръководство да се измете опозицията от улиците, използвайки, в това число и силовите методи.

Понататък ние виждаме, че местните регионални власти навсякъде пишат закони, позволяващи да се привличат казашки дружини. В Ханти-Мансийският автономен окръг на казаците е разрешено да използват физическа сила към «нарушителите на спокойствието». Эти, с позволения сказать, «дружины» будут получать почасовую оплату из госбюджета — фактически из денег, содранных с народа, которых затем, конечно же буде «не хватать» на больницы, школы, детские сады и социальные пособия для малоимущих.

Същото е и в Ставропол. Тамошните ряжени (така наричат казаците във всички региони на страната местното население, отлично разбиращи, че корените на такъв фрагмент на феодализма, като съсловие на казачеството са били унищожени в нашата страна още преди сто години и истински казаци в страната отдавна няма) «получили право на носене и използване на средства за индивидуална защита и гражданско оръжие за самоотбрана, а при участие в охраната на обществения порядък може да се използва физическа сила»[1].

Аналогична е ситуацията и на Кубан, където местното казачество отдавна разполага с подобни права.

Да не забравяме, че в Русия неотдавна се образува нова, много мощна силова структура — «Росгвардия». Руското правителство за нея  отделя огромно финансиране, осигурявайки им в това число спецсредства, фактически разчетени за водене на гражданска война против собственото население. В 2018 году эту гвардию решили укомплектовать «научной ротой», одно из подразделений которой ведёт исследования не в технических, а в гуманитарных областях — занимается изучением «цветных» революций и роли СМИ в их организации и подготовке.

За услугите на «Росгвардия» се дава най-доброто от съществуващото въоръжение (различна техника, стрелково оръжие, летателни апарати, специална радиоелектроника и т. н.), но и най-добрите мозъци – победители в конкурси и олимпиади, имащи научни работи, публикации и изобретения.

Разходите за издръжка на силовите структури в Русия в 2018 г. планира да се увеличат на 20 млрд. рубли. При това, разбира се да се съкратят сумите за разходи на «социалка», или този разход от бюджета който властта на олигарсите дава на трудовия народ на страната.

Засега «Росгвардия» още не разстрелва стачкуващи работници или митингуващи трудещи се, но може да бъдете уверени – те по безоръжни хора ще работят. Юридически още сега им е позволено да откриват огън по бременни жени, деца и инвалиди, ако те «оказват въоръжена съпротива». «Росгвардия» също така може да проверява документите на хората, да задържа и разследва подозрителни, а така също да влиза в домовете (в това число и частни!) «за спасяване живота на граждани, осигурявайки общественна безопасност и режим на извънредни ситуации». Как видим, буржуазия, когда понимает, что под ней горит земля,  дает своей охране самые широкие полномочия, попирая и отбрасывая даже свои собственные буржуазные законы и права (например, превращая в пустую декларацию «священное право частной собственности»).

Второ- капиталът в РФ е разгърнал широка дейност по следене на народа, събиране на информация за всички и стремящ се към тотален контрол над всички слоеве от трудещи се.

Например, едината система на биометрична идентификация («ЕБС»), която е заработала в РФ от 1 юли 2018 г. Нейната същност е в това, че сега за получаване на банкови услуги човек трябва да предостави своите биометрични данни за по-нататъшна идентификация – свое фото и образци от своя глас. При това, през декември 2017 година е бил приет, всъщност, фашистски законопроект № 157752-7, който предписва задължителна биометрична идентификация за всички клиенти на банки — т. е. на всички граждани на РФ, които се опитват да заплатят налози, услуги по комунални разходи, да регистрира ООД и т. н. Отвертеться и не давать свои биометрические данные финансовому капиталу не получится – не мытьем, так катаньем он их все равно получит. Ведь зарплаты на банковскую карточку получают почти все, многие берут кредиты, что-то оплачивают в банках – налоги, пошлины и пр. (без банков сейчас практически не обойтись), — получается, что биометрические данные практически всего населения РФ окажутся в руках банкиров.

Лъжливите русунки на идеолозите на фашизма, че «ЕБС», ще опрости получаването на банкови услуги, ще позволи да се избегне мошеничество и прочие, може да се отхвърли. Тази класическа буржоазна юфка за ушите, иначе казано е  най- гнила буржоазна пропаганда. На самом деле, эта система «ЕБС» служит трем целям:

  1. Тя позволява на банковия капитал рязко да съкрати числото на служещи в банките, а значи да намали своите разходи за наемния персонал и да се увеличат печалбите.
  2. В следващата година (а по-скоро по-рано!) на колекторите ще дадат достъп до «ЕБС», т. е. към фото и образци на гласовете на длъжниците. Това ще помогне на официалните рекетьори от банките (системата на колекторите – това е узаконен от империалистическата държава рекет, този самия, който напълно се разрасна  в началото на 90-те години и който с голямо удоволствие буржоазната държава постави в служба за себе си) бързо и леко да идентифицира личността на неплатилия и да изтръгне от него пари в полза на банковите крале.
  3. Всички биометрични данни на хората, ползващи услугите на банките ще се предадат на ФСБ и прочие подразделения от политическата охрана. Съгласието на самите граждани на Русия за това никой не иска.

Мисля си че няма нужда да пояснявам, че това ще помогне на спецслужбите в борбата с революционното движение на работничеката класа и всякакви протести на трудещите се маси, недоволни от все по усилващия се гнет на монополистическия капитал.

Има още едно последствие от въвеждането на «ЕБС», което банкерите предпочитат да не афишират – това е поскъпването на банковите услуги, защото за всяка процедура при проверка по база с биометрия на банките ще се плаща определена такса на ПАО «Ростелеком» ,като собственик на базата.

Всичко това от казаното е явно нарушение на важните буржоазно-демократични права и свободи на гражданите на Русия – свобода на личността, права на неприкосновеността на частния живот, личната и семейна тайна, на защита на персоналните данни, установени от Конституцията на РФ.

Трето- задълбочава се борбата за интернет – мощно средство за масова информация, което започва да измества традиционните и удобни за буржоазната класа СМИ. Още повече че интернет по силата на своята първоначална организация се явява едно от ефективните оръдия на класова борба на пролетариата против буржоазията[2] и удобно средство за политическо просвещение на широките маси от трудещи се.

Най-известна иновация на властта в тази област стана приемането на «закона Ярова», който задължава операторите по свързване от 1 октомври да съхраняват всички текстови съобщения, записи от разговори, видео, картинки и пр. ползвания за последните 30 денонощия. Защо точно е нужно на господстващата класа капиталисти е понятно – а народа планира че нищо няма да стане? Охранка должна знать, чтобы вовремя пресечь и сохранить политическую власть за классом буржуазии! При этом даже авторы закона понимают, что технически сделать такое практически невозможно.

Съвсем неотдавна същественно се попълни регистъра от организатори на разпространение на информация (ОРИ) – сайтове и сервизи, които сега по «закона Ярова» са задължени полвин година да съхраняват (и да си делят с охраната!) цялата вътрешна кореспонденция, файлове, позвънявания на ползвателите, с една дума, цялата информация от всички действия на този интернет-ресурс. Ако до 1 юли 2018 година на ОРИ, съгласно изискването на 97-ФЗ, са се налагали задължения да се предоставят на ФСБ и полицията само контактите на ползватне на адресни книги, електронна поща, данни за количество и обем съобщения, за авторизация чрез страните сервизи, въведение на лична преписка вътре в интернет-ресурса, точното време на посещение и други метаданни, то сега, в сила на изискването на федералния закон 374-ФЗ («пакета Ярова»), спецслужбите получават пълен контрол над всички данни на ползвателите.

В регистъра ОРИ веднага влизат сървърите на Яндекс, Mail.Ru, ВКонтакте, Одноклассники, Рамблер и други сайтове и портали.

А ето и свежите новобранци в ОРИ:

— Блог-платформа «Живой журнал» LiveJournal.com

— Принадлежащият на «Газпром-медиа» видеохостинг и агрегатор на лицензирания видеоконтент Rutube.ru

— Онлайн-платформата за обяви Avito.ru

— Програмната платформа за построяване на социално-развлекателни интернет-сервизи «Фотострана» fotostrana.ru

— Руският «онлайн-филиал» крупното световно съобщество от пътешественици BlaBlaCar — blablacar.ru

— Сайтът за онлайн-запознанства loveplanet.ru

— Руската препоръчителна социална мрежа «МирТесен» mirtesen.ru (12 млн посетители на месец)

— Първият (както той сам себе си се позиционира) сервиз за видео позвънявания с автоматичен преводо в реално време DROTR — Droid Translator

— Интернет-магазинът за стоки за творчество и занаяти Арт-волна.рф

— Интернет-магазинът за парфюмерия, козметика, бижутерия Cashparfum.ru и Dolcevita-Vivasan.ru

— Сайтът по предвижване на баланси в Русия TREEKIX

— Помощ в подбора и установката на прзорци от ПВЦ yahroma-okna.com

Прикривайки се с лъжа в борбата със самоубийствата сред юношите и измисляйки други причини, Следственния комитет на буржоазната РФ смята първо- да въведе регистрация и ползване на социалните мрежи само на основание реални данни, позволяващи да се идентифицира личността, второ- да разреши достъп в интернет изключително чрез портала «Госуслуг», – разбира се само по настоящи лични данни.

Но и това е малко. От 2011 г.в цялата страна властта организира т. н. «кибердружинки» — отряди от доброволци (в които влизат разбира се не по зова на сърцето, а за определена сума или светли перспективи, които рисуват на младите хора кураторите на тези дружинки по охрана), заточени в търсене на «опасна» информация в интернет. В 27 регионах РФ мобилизовано более 20 тысяч человек (данные на 2015 г.)[3], которые ищут в сети опасные для капиталистической власти материалы и передают в охранку. В эти же «кибердружины» привлекают и казаков — уже в 2017 г. кибер-«воины» (точнее, кибер-доносчики) действуют в 14 городах страны[4].

При това «кибердружинките» не се ограничават. В 2019 година се планира да се въведе в регионите на Русия автоматизирана система за контрол на социалните мрежи «Инцидент менеджмент», за да се следят настроенията на народа (!!!).

Какво всичко това означава? Това е фактически унищожаване на свободата на словото в Русия и въвеждане на жестока цензура, или най-важната от свободите в буржоазната демокрация постепенно в страната се ликвидира.

Четвърто- вече са разработени и продължават да се разработват закони, усложняващи провеждането на стачки, митинги и други акции на протест и максимално ужесточаващи наказания за нарушаване на порядките при тяхното провеждане.

Вече в Трудовия Кодекс на РФ категорично се забраняват стачки «в организациите (филиали, представителства или други обособени структурни подразделения), непосредственно свързани с осигуряването на жизнедеятелността на населението (енергоосигуряване, отопление и топлоснабдяване, водоснабдяване, газоснабдяване, авиационен, железопътен и воден транспорт, съобщения, болници)». Разбираемо е че стачките в такива предприятия се забраняват не защото буржоазната власт проявява загриженост за населението (т. е. трудещите се!), а само и изключително защото даже кратковременна стачка на такива производства ще доведе до не само до многомилионни или даже многомилиардни загуби за олигарсите, но и е напълно възможно да се стигне до пълен паралич на целия икономически живот в страната. А отсюда только один шаг до захвата рабочим классом политической власти в России.

В КоАП РФ има член 20.2, по който без съгласуване с фашистската власт митинг не трябва да се провежда, иначе има глоба до 30 хил. рубли, или обществен реуд за 50 часа или административен арест. (Този член, както и много други закони в РФ доказват, че важните за буржоазната политическа свобода – свободата на словото и свободата на събранията в Русия са фактически унищожени!)

Ето съвсем свеж пример за това, как се приема този член на практика. В Урал, в село Покровск, 63 годишната пенсионерка Ирина Куценок «за организация на митинг» сега отива на съд. Что она сделала? Для решения проблемы с горячим водоснабжением пригласила журналистов, и расклеила объявления: «Приезжают журналисты по вопросу отсутствия горячего водоснабжения на протяжении двух месяцев, сбор жителей у клуба». Местные власти не смогли решить такую мелочь как отсутствие в селе горячей воды и, боясь организованного протеста, арестовывают (!) 63-летнюю женщину.

И това не е уникален случай – това е именно целенасочена политика на действащата власт в Русия, насочена на това да се удави всякакъв, даже най-малък протест на трудещите се в нашата страна.

Не случайно Върховния съд на РФ приравни няколко единични стачки към митинг, а за закриване на лица за «затруднено определение на личността» сега участника в митинга го заплашва глоба или обществена работа. Всичко това показва дивия страх на упраляващата класа пред трудовия народ на страната. Он отлично понимает, что он делает, и что люди не всегда будут молчаливо терпеть издевательства крупного капитала.

Пожалуй, самый решительный шаг вперед в области подобного законотворчества случился в 2016 году. Федеральный закон № 182-ФЗ «Об основах системы профилактики правонарушений в Российской Федерации» был в пожарном порядке принят Государственной думой 10 июня 2016 г., одобрен Советом Федерации 15 июня 2016 г. и подписан президентом 23 июня 2016 г. Речь в этом законе идёт о профилактике т.  н. «антиобщественного поведения». Сейчас можно фактически любому человеку сказать, что у него антиобщественное поведение, и без суда проводить меры некоего «профилактического воздействия». Например, поставить на профилактический учет, собирать информацию о человеке, допрашивать. И отвертеться от таких проверок нельзя. Если при уголовном процессе обвиняемый может не отвечать на вопросы, то здесь ты, как миленький, должен рассказать все, что знаешь и, видимо, не знаешь. Или, например, проводить профилактический надзор, а именно наблюдение за поведением лица, состоящего на профилактическом учете, и соблюдением им установленных охранкой ограничений. Словом, презумпции невиновности теперь в России нет, есть презумпция вины. Раз родился не олигархов, значит по определению виноват перед «господами».

Тут стоит ещё вспомнить 1993 г., когда в Уголовном Кодексе нового капиталистического государства РФ появилось понятие «умышленное действие». С тех пор любая написанная строчка, являющаяся сама по себе действием, ставится в вину вне зависимости от того, зачем её писали. По сути, вводится наказание за словесное действие, направленное якобы на преступное деяние. Словесное действие — это как раз и есть выражение мнений и убеждений, без свободы которых нет свободы слова. А свобода слова, как известно, это демократия, которая с фашизмом плохо уживается.

Пето- използването на сила, издевателства над «леви» и въобще несъгласни охотно да практикуват охрана и полиция. В Краснодар един от участниците в акция «Той не ни е цар» в полицията със сила го заставяли да подпише протокол на празен лист. Били го по главата и краката. Сътрудници на ФСБ в течение на четири часа били задържан в Санкт-Петербург активистаи биейки го с електрошок, заставяйки го наизуст да научи признателните показания.

Издевателствата и насилието в местата за лишаване от свобода, които приемат съвременните палачи, поразяват със своята безчовечност. По-долу са приведени най-често използваните похвати, които неизменно се съпровождат с различен род унижения на хората (виж използваните източници за информация).

 

Защото всички тези безчовечни престъпления и издевателства над хората се извършват не от какви да е там престъпници от дивих банди, а това го правят държавни служещи на РФ, получаващи за своите престъпления немалка заплата от руската държавата и имащи при това отличен соцпакет, който не може да си представи обикновения работяга!

Случайност? В това е и работата, че това е съзнателна държавна политика по заблуждаване и терор. Это не конкретные фсиновцыомоновцы плохие, они ведут себя так, а не иначе, именно потому, что такое поведение своих служащих позволяет и приветствует российское буржуазное государство. Это самый настоящий фашизм, уже здесь и сейчас, а не когда-то в будущем. И этот фашизм оплачивается деньгами, содранными с трудового народа России. Получается, что трудящиеся России, безропотно платя налоги этому фашистскому государству, не только кормят олигархов, но сами оплачивают работу своих палачей.

От всичко казано следва извод: в новите условия и обстоятелства фашизма също се видоизменя, но много и преди всичко – безжалостния терор по отношение към трудовия народ, към работническата класа остава негов непримирим атрибут, негова характерна черта при всички условия. И макар че в Русия фашизма още не се е проявил открито – действащата власт се старае да го прикрие, завоалира и не именува своята политика фашиска, отлично разбирайки, че назове ли тя нещата както трябва, това после дълго няма да се спре. Но от такой жалкой уловки содержание диктатуры финансового капитала в РФ не меняется – это террор по отношению к трудящемуся населению России, террор в интересах правящего олигархата.

Най-главното, което следва да разберем всички съмняващи се в това е има ли в Русия фашизъм, че фашиските тенденции се явяват непременен атрибут на всяка капиталистическа страна в епохата на империализма.

В отсъствие на противодействие от страна на работническата класа и трудещите се маси, а още повече при поддръжката на тези тенденции социал-предателите – КПРФ, РКРП, Попов, «Сути времени» и прочие «леви», упорно не желаещи да видят фашизма в Русия, тизи фашистски тенденции неизбежно се усилват и нарастват, приемайки при това завършена, човеконенавистна форма, ярко продемонстрирана преди 70 години от германския фашизъм.

Фашизмът се развива от вътрешните противоречия на капиталистическото общество – от генетически присъщите му противоречия между труда и капитала, а не се внася отвън, не се «експортира», както се опитва да убеди своите привърженици проф. М. В. Попов. По същността на въпроса, с идеята за «експорт на фашизма» социал-фашиста Попов излиза мисълта, че има друг – «хубав» капитализъм, който е без фашизъм, че епохата на империализма и всевластието на финансовия капитал никаква връзка с фашистите няма. Но это ложь, угодная правящему классу капиталистов и выдуманная в классовых интересах буржуазии. Фашизм порождают капиталистические монополии, их неизбежное срастание с государственной властью (олигархия), их погоня за максимумом прибыли и тотальная пролетаризация в связи с этим трудящихся классов и слоев населения капиталистического общества, когда класс буржуазии (собственники средств производства) становится ничтожно мал (несколько процентов!) по сравнению с подавляющей долей неимущего населения капиталистической страны. Тогда удержать политическую власть, а значит и собственность на средства производства для класса буржуазии в лице самого мощного и сильного его слоя – финансовой олигархии становится возможным только путем жесточайшего террора и обмана трудящегося населения. Отсюда и возникает фашизм как желание умирающего эксплуататорского класса остановить историю, оттянуть свою историческую гибель и неизбежную социальную революцию пролетариата, которая уничтожит классовое общество вообще.

Правилното разбиране за това, как и защо се ражда фашизм, как той се развива и усилва е жизненно необходимо на работническата класа, защото тук не става въпрос само за влошаване на неговото материално положение, но и за неговото физическо съществуване – неговия живот и смърт. Защото фашизма е неотделим от войните- граждански и империалистически. Бороться и победить фашизм можно – это доказала история XX века. Но антифашистската борба – борба за истинска демокрация, за разширяване на политическите и граждански права и свободи на трудещото се население на страните е необходимо да включва в себе си водеща, ръководна роля на обединени в партия и съзнателна работническа класа, сплотила около себе си всички противници на фашизма, всички трудещи се, страдащи от гнета и угнетението на фашистващата олигархия. Объединить их в единый широкий массовый антифашистский фронт и повести в бой против наступающего фашизма, против засилья и гнета одуревшего от жажды денег и безнаказанности капитала, – задача, которая необходимо должна быть решена российским рабочим классом, если он не желает повторения трагедий захватнических, империалистических войн XX века.

 

Федор Свободин

[1]     https://rg.ru/2017/05/25/reg-skfo/kazakam-stavropolia-razreshili-noshenie-grazhdanskogo-oruzhiia.html

[2] https://work-way.com/blog/2017/08/10/televidenie-i-internet-kak-oruzhie-v-klassovoj-borbe/

[3]     https://www.kv.by/content/338127-liga-bezopasnogo-interneta-kak-rabotayut-rossiiskie-kiberdruzhiny

[4]     https://www.opentown.org/news/136074/

 

Использованные источники информации:

  1. https://work-way.com/blog/2015/10/28/ideologiya-fashizm/
  2. https://newtimes.ru/news/detail/159025
  3. https://ura.news/news/1052334144
  4. https://rg.ru/2018/06/05/nauchnaia-rota-podskazala-rosgvardii-kak-borotsia-s-bespilotnikami.html
  5. https://rg.ru/2018/05/29/dlia-rosgvardii-pokazali-luchshuiu-v-rf-tehniku-oruzhie-i-formu.html
  6. https://rg.ru/2016/07/06/gvardia-dok.html
  7. https://iz.ru/764793/anastasiia-alekseevskikh/kollektory-poluchat-dostup-k-biometricheskim-dannym-rossiian
  8. http://soborjane.ru/2017/12/21/20-dekabrja-prinjat-antikonstitucionnyj-zakonoproekt-157752-7-o-biometricheskoj-identifikacii/
  9. https://regnum.ru/news/society/2408563.html
  10. http://www.interfax.ru/russia/613755
  11. https://rg.ru/2018/04/19/operatory-sviazi-s-1-oktiabria-nachnut-hranit-informaciiu-za-30-sutok.html
  12. https://www.rosbalt.ru/russia/2018/05/29/1706668.html
  13. https://www.kommersant.ru/doc/3329680
  14. http://tass.ru/obschestvo/3777639
  15. http://u-f.ru/news/society/u21/2018/07/23/256242
  16. https://roskomsvoboda.org/39844/
  17. http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_34661/c77bf52af28dfd8f9de192b9faf0999c023256d2/
  18. https://www.rbc.ru/society/21/06/2018/5b2b32829a794703154ed98c
  19. http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_34683/
  20. http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_34661/c77bf52af28dfd8f9de192b9faf0999c023256d2/
  21. https://rg.ru/2018/08/23/reg-urfo/na-urale-pensionerku-budut-sudit-za-vstrechi-s-zhurnalistami.html
  22. http://sakhalife.ru/putin-podpisal-zakon-otmenyayushhiy-prezumpciyu-nevinovnosti/
  23. https://freemedia.io/2018/05/karusel
  24. https://www.bbc.com/russian/features-43494146
  25. https://uainfo.org/blognews/1478807106-samye-rasprostranennye-pytki-v-rossiyskih-tyurmah.html
  26. https://www.kv.by/content/338127-liga-bezopasnogo-interneta-kak-rabotayut-rossiiskie-kiberdruzhiny
  27. https://www.opentown.org/news/136074/
  28. https://rg.ru/2017/05/25/reg-skfo/kazakam-stavropolia-razreshili-noshenie-grazhdanskogo-oruzhiia.html
  29. https://telegra.ph/V-slezhku-za-polzovatelyami-vpisali-eshche-polsotni-internet-servisov-08-27-2
  30. https://reestr.rublacklist.net/distributors/



Гласувай:
0



1. germantiger - от гет, не от мен
09.10.2018 14:31
От „Черния дневник” на Ил. Бешков?

" Бои ли се русинът от света?
Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ СЪЖАЛЯВАН В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ, В КОЙТО СВЯТ ТОЙ НЯМА ДЯЛ И НИКАКВО УЧАСТИЕ В ИЗГРАЖДАНЕТО МУ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ.
Непоносимо СТРАДАНИЕ ЗА РУСИНА Е ТОВА СЪЗНАНИЕ – ДА СИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ЕДНА РЪМЖАЩА МЕЧКА ИЗВЪН ОГРАДАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА.
„Православна“ Русия ВОДИ ЕДИНАДЕСЕТ „ОСВОБОДИТЕЛНИ“ ВОЙНИ, ЗА ДА ЗАВОЮВА Полша, България и Турция, и КАТО НЕ УСПЯ – ТОВА правоверно ПРАВОСЛАВИЕ БЕ ЗАМЕНЕНО за 24 часа С БОЛШЕВИЗЪМ, с атеистично ПРАВОСЛАВИЕ, КОЕТО ЗАПОЧНА НОВИ „ОСВОБОДИТЕЛНИ“ ВОЙНИ срещу България, Полша, Турция… и целия свят.
Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!).
Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, БЕЗ ДА СЕ Е ИЗВЪРШИЛА НЯКАКВА ПРОМЯНА В МОЗЪКА МУ. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа.
Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, АКО РУСИНЪТ МОЖЕШЕ ДА МИСЛИ, НО ТОЙ Е НЕГОДЕН ЗА МИСЛЕНЕ – ТОЗИ ПРОЦЕС ЗА НЕГО Е ПРИКЛЮЧЕН ИЛИ НЕ Е ЗАПОЧНАЛ."
цитирай
2. radostinalassa - Този чаршаф го е пратил и на мене
10.10.2018 15:45
Явно си го пази като мил спомен от съратника по простотия и цинизъм. Ако русите не могат да мислят, то кой може. Срамота. Белият сой е останал около 8% на планетата. И пак се намират хора в него да се мъчат да го доунищожат. Сорос яко плаща. Но той е евреин и се гордее с това. Автентичните евреи са от смесен сой. Имат общ произход с арабите, т.е. смес между негърски и бял сой.
Ако белите не могат да мислят, то за другите няма какво да говорим. Това е загубена кауза.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679992
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930