Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2019 12:00 - Кое как е в "данъкът за зеленчуковата градина"
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 4805 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От 1 март 2019 година, или след няколко дена влиза в сила (започва да действа) нов закон, регламентиращ продажбата на излишъци от продукция, произвеждана от гражданите на РФ в своите вили или за лично ползване в стопанства и получил в народа име «Данък за заленчуковата градина».

Този законопроект е бил внесен през лятото на миналата година от депутатите от фракцията «Единая Россия», регистриран под номер 483530-7 и има точно име — «За внасяне на изменения в членове 346-43 и 346-45 части в 2 от Данъчния кодекс на РФ».

Формално същността е в следното.

Русата държава въвежда патент на продажба на излишъци от личните стопанства на гражданите, а той не е малък — над 60 хил. рубли ежегодно (виж картинката).

imageИли руската власт иска да застави всички индивидуални производители на селскостопанска продукция (всяка селскостопанска продукция и във всякакъв обем!), не само селските жители, гледащи кокошки и гъски на своите частни участъци, но и всички градски баби и дядовци, имащи градини около градовете, които ще  плащат сериозни парии в хазната (в размери за цялата страна това са милиарди рубли за нищо!). А тези, които не могат да платят се предлага буржоазен «избор» — един от два: или да унищожат произведените излишъци продукция, или да се прекрати да се произвежда. Иначе «свободните граждани на «свободна» Русия щеи си имат работа с полицията и данъчните, които бързо ще им обяснят как стоят нещата.

Да се избегне плащането на «данъка за зеленучковата градина» няма да е просто — местните власти ще поискат да се води строг отчет от всички потенциални плащащи данъка. Това означава, че представителите на селските управи или поселища и градски администрации, за да се покажат пред висшестоящото началство, ще преминат пред всички селски домове, градински участъци и вили, стараейки се да опишат всяко яйце и картофче.

Държавната дума на РФ този законопроект вижда се го е приела. Защото нашите «народни избранници» за това и получават своите огромни заплати, за да защитават интересите на капиталистическите монополи.

Защо пък монополите, ще попитат читателите? Уви, даже и много. В техен интерес и е прет този закон, който напълно е способен да остави много наши пенсионери и  селски жители без къшей хляб.

Политикономически целта на този закон не се приема за да напълни бюджета на руската държава, а преди всичко в това със силата на капиталистическата държава (т.е. принудително!) да освободи пазара на селскостопанска продукция от малкия производител и неговите стоки, които са много по-качественни и често с напълно сравними цени (а и евтини!) в сравнение с продукцията на крупните селскостопански производители. Тогава освободената пазарна ниша от селскостопанска продукция ще се завладее от руските и чуждестранни агрохолдинги, или самите тези капиталистически монополи, по свирките на които и работи руската буржоазна държава.

Получава се че от гледна точка на политическата икономия същността и смисъла на закона на зеленчуковата градина е в монополизацията на пазара на селскостопанската продукция на крупния монополистически капитал, в отстраняването на неприятен конкурент (малкият индивидуален производител) не с икономически, а с политически мерки — силата на държавата. За осигуряването на изпълнението на закона, или да се занимава непосредственно с угнетение на трудовия народ, ще бъдат както обикновено, неговите основни структури на насилие и принуда: полиция, данъчна инспекция, «независим» от народа буржоазен съд и службата на съдебните полицаи.

Както виждаме, за никакво буржоазно-демократично право на «свободна търговия», тази священна за буржоазната класа (докато капитализма е бил растящ и надигащ се) и дума не става. Буржоазните свободи, буржоазната демокрация останаха в миналото. В условията на империализма (умиращият капитализъм) те за буржоазията са излишни. Днес всичко се определя от интересите на капиталистическите монополи, в това число и действията на буржоазната държава, която е станала фактически прислуга на тесен кръг олигархат.

Третата изгода от този закон, която получават капиталистическите монополи, при това не конкретни, отделни отрасли от икономиката, а на целия крупен капитал, действащ в РФ (както руския, така и чуждестранния) — това е съзнателно проводима политика на обедняване на трудовия народ на Русия. Защото закона за «зеленчуковата градина» еднозначно ще доведе до това, че десетки милиони граждани на страната, преди всичко живеещи в селските местности, където няма никаква работа и където производството на селскостопанската продукция на своя участък е същественна, ако не основна част от доходите в много семейства, ще се лишат от значителна част от средства за съществуване. Тъй като с натуралното стопанство в съвременните условия не можеш да преживееш, то за тези хора нищо не остава, освен да се попълнят многомилионните редици безработни. Безработицата в страната ще се увеличи, след което неизбежно ще падне и нивото на заплатата в Русия. Русия накрая ще стане «инвестиционно привлекателна» за чуждестрания капитал, защото именно нивото на заплата на работниците се определя от нормата на печалба за капитала.

Любопитни перспективи нали? И след всичко казано кой ще каже че в руското правителство, парламент и главна политическа партия на руските капиталисти — «Единна Русия» стоят глупави хора? С един закон се застрелват три заека, и то какви! — далеч не всеки е способен.

А този закон не е единичен. Руската Дума щампова подобни закони всеки месец. И всеки закон е примерно от този род и с такива цели — увеличение с всякакви способи на печлабите и свръхпечалбите на капиталистическите монополи. Тук ние сме взели за пример само един закон, който е днес, и които в голяма или малка степен касаят всеки трудещ се в Русия.

Как го касаe?

Например, трябва да си намериш работа и се наложи да се съгласиш да работиш на капиталиста за значително по-малко пари: ако днес си съгласен на предложение за работа за 15 хил. на месец, то след година-две ще си до смърт радостен и на  десет хиляди на месец.

Натурални продукти по достъпна цена ще си купи крайно сложно — те просто няма да се произвеждат, защото на селските жители или граждани, имащи свои градини, такова «удоволствие» ще бъде просто не по джоба, а за крупните капиталисти — производители на хранителни продукти за трудещите се това просто няма да е изгодно. Много по-голяма печалба за капиталистическите монополи носи изкусствената, химическа храна. Tова означава, че в нашите столове ще присъства един капиталистически сурогат, а съветските масло, извара, ароматни ябълки и прословутия, изруган перестроечен колбас ние ще виждаме само насън.

Ще нараснат и цените на хранителните продукти— защото монополите вече няма да се конкурират с малките частни производства, които макар и малки, но в своята грамадна численост оказват засега същественно влияние на цените в магазините. И ако днес натуралното мляко у фермерите още може да се купи по цена на изкуствено мляко, производимото в млечните заводи, принадлежащи на крупния капитал и монополи, то след години ще е много скъпо.

Какво означава това?

А това, че всеки работник и всеки трудещ се е необходимо да разбира, че всеки закон, даван от руската капиталистическа държава, както и да се казва и както и да се поднася от буржоазната пропаганда, в края на краищата е насочено против него — на съзнателно и целенасочено влошаване на неговото лично материално-икономическо положение.

Toва означава, че не трябва да стоиш и чакаш, докато един или друг закон ще обели кожа от гърба на работника или трудещия се. Нужно e навреме да си «постелиш», удряйки по ръцете буржоазната власт още когато тя замисли поредната гадост против народа.

Политическата активност на работническата класа и трудещите се маси днес — това не е измислица на някои «отхвърлени» революционери, стремящи се да нарушат «безметежното» съществуване на собственото «благополучно» капиталистическо общество. Това е жизнена необходимост за угнетените класи, за всички експлоатирани и притиснати. В условията на най-непримирима гражданска война, разгърната против трудещите се от ненаситния капитал, това е единственния способ да преживеят и съхранят, ако ли не да подобрят, своето материално положение.

Политическата пасивност, наивното мислене на «може би» неизбежно ще доведе работниците до крайна нищета, когато без всякакво преувеличение къшей хляб ще им се струва щастие.

А. Танаян




Гласувай:
2



1. radostinalassa - По - лошо е в США
02.03.2019 12:09
Там не разрешават да сееш домати, и да имаш кокошки и крава. Понеже млякото и може да е заразно. Но поне няма да е наблъскано с палмово олио.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1690295
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930